Actualitate

Concert extraordinar ”Dor Românesc”. Sala plină, oficialitățile în picioare (FOTO)

De Ziua Unirii, la Centrul Cultural Dacia din Bistrița a avut loc un concert extraordinar susținut de Ansamblul profesionist ”Dor Românesc” al Centrului Județean pentru Cultură, organizatorul evenimentului.

Pe afiș, nume cunoscute ale muzicii populare românești din județ: Domnica Dologa, Nicolae Cioancă, Anuța Motofelea, Veronica Bălan, Mirela Petruș, Matilda Pascal Cojocărița, Ioachim Spân, Oana Matei. Dirijor: Ștefan Cigu. Coregraf: Adrian Pașcu.

Pentru că intrarea a fost liberă, Sala ”Valeria Peter Predescu” s-a umplut cu ceva timp înainte de începerea spectacolului, lumea venită mai aproape de ora 18.00 nemaigăsind locuri libere pe scaune, astfel că oficialitățile au stat în picioare. Președintele CJ Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț, vicepreședintele CJ Alexandru Pugna, viceprimarul Cristian Niculae le-au cedat unor spectatori locurile pregătite pentru ei.

Patru tinere îmbrăcate în costume populare au servit publicul cu colaci.

”Ziua Micii Uniri s-a încheiat la Bistrița cu un concert extraordinar susținut de Ansamblul Profesionist ”Dor Românesc”, al Centrului Județean pentru Cultură. Cei mai buni artiști ai județului au interpretat cântece din toate zonele istorice ale țării, iar finalul a aparținut Imnului Micii Uniri, care a adus în horă oamenii prezenți la spectacol”, a menționat președintele CJ pe Facebook.

”Artiștii de la Ansamblul ”Dor Românesc” au susținut un concert folcloric extraordinar, în care fiecare dintre ei ne-a făcut surpriza de a cânta din altă zonă folclorică. A fost o zi încărcată de emoție și trăire profund românească” – Alexandru Pugna.

   

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.