Actualitate Recomandări

Concursuri pentru cele 13 posturi la heliportul SJU Bistrița

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a scos la concurs posturile necesare pentru operaționalizarea heliportului de pe terasa spitalului.

Pentru cele 5 posturi de inspector de specialitate (personal operațional) concursul are loc în 21 aprilie, iar pentru cele 8 posturi de pompier (agent de salvare – serviciu de urgență privat de pompieri) – o zi mai devreme.

După ocuparea posturilor și specializarea celor care au luat concursurile urmează ultimul pas: acreditarea heliportului de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

În septembrie anul trecut s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru realizarea unui heliport pe terasa superioară a SJU Bistrița, destinat elicopterelor care execută misiuni aeromedicale SMURD. Licitația a fost câștigată de asocierea SC Grup Construcții Est SA Iași – SC ABC Development Aviation SRL București, valoarea contractului fiind de 1,5 milioane euro, bani asigurați din bugetul județului. Lucrările au fost finalizate.

Heliportul va fi deservit, în trei ture, de 13 persoane (personal operațional – 5, serviciu de urgență privat de pompieri – 8). Noua structură va fi în subordinea managerului SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

3 comentarii

  • In buna traditie romaneasca prin inspector se intelege un ins care nu are ocupatii prea clare si stabile . Poate ar trebui schimbata denumirea , chiar si numai pentru a nu se da ocazia de a-i compara pe acesti domni cu alte tipuri de inspectori , multi , multi , la numar care toata ziua inspecteaza si inspecteaza fara mari foloase . Sper (pentru binele lor si al potentialilor beneficiari) ca acesti domni nu vor fi in subordinea d-lui manager de spital (exceptand salariile).

    • 5 inspectori ca să facă ce???? chiar nu vă e rușine, iar ați apelat la nesimțire și la pile???? Încă un cuib de viespi care va suge bugetul vlăguit. Trăiască conducătorii noștri mult iubiți!!!

  • O investitie paguboasa marca PSD la fel ca partia de ski.In loc sa angajam 13 medici, angajam inspectori si pompieri, care cu ce se vor ocupa? In 80% din cazuri elicoperul ia bolnavii de pe camp ,sosele, padure fara inspectori si pompieri . Elicopterul are baza la JIBOU jud.SALAJ si ajunge la BISTRITA in 30 minute, timp suficient pentru a duce bolnavul cu ambulanta la un loc apropiat pentru aterizare elicopter. In loc de heliport se putea inalta spitalul cu inca un etaj

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.