Actualitate

Continuă lucrările pe Linia Verde. Primarul Ioan Turc: Toate sugestiile, atent analizate

(FOTO) Lucrările la Linia Verde, proiect care prevede reabilitarea infrastructurii rutiere pe o rută nouă de transport public de la est la vest, prin centru, operată cu vehicule electrice, sunt în plină desfășurare.

”Prin modificarea proiectului, se îngroapă rețelele de telefonie, televiziune și internet, pentru a nu mai avea cabluri atârnate pe viitorul coridor de mobilitate urbană. De asemenea, în urma unor discuții cu reprezentanții Aquabis, vom identifica soluții tehnice la problema cetățenilor care locuiesc pe Calea Moldovei în zone predispuse la inundarea beciurilor și anexelor gospodărești. Pe acest tronson va fi montat și modelul de pavele pe care l-au ales bistrițenii în aplicația iReport. De fapt, toate sugestiile concitadinilor noștri vor fi atent analizate, pentru ca obiectivele aflate în lucru să răspundă cu adevărat nevoilor comunității”, spune primarul Ioan Turc.


Pe lângă crearea rutei noi de transport public (Unirea – Calea Moldovei – Gen. Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gh. Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara) operat cu vehicule electrice, în proiect se prevede modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, trotuarelor, spațiilor verzi și a pistelor de cicliști. Proiectul cu bani europeni implică, de asemenea, amenajarea a 42 de stații de autobuz curente și două stații terminale. În iunie 2021, bugetul proiectului Linia Verde a fost mărit cu peste 10 milioane de lei (peste 2 milioane de euro), de la 58.823.323,26 lei la 68.899.677,03 lei.

7 comentarii

 • Tot orașul este în șantier, plin de gropi , șanțuri și utilaje… Se lucrează la rețeaua de apă cred. Ok, nu ar fi o problemă, se repară asfaltarea…Problema este că la puțin timp după, se trezesc cei cu curentul, apoi cablu, după gazul, apoi canalizarea și tot așa de 32 de ani…Astfel orașul este într-un șantier continuu. De obicei în timpul anului școlar, mai accentuat toamna, rămânând unele gropi până în primăvară… Așa este, sau greșesc?

  • Ce frumos vă știți poza cu proiectele lui Ovidiu Crețu, domnule primar!
   Faceți-vă o poză măcar cu un singur proiect de-al dumneavoastră, vă rugăm din suflet!… Dacă aveți măcar unul.

 • Primaru Ioan Turc nu are proprietatea termenilor atunci când afirmă că toate sugestiile bistritenilor sunt atent analizate pentru a veni cu îmbunătătiri la proiectul „Linia Verde”. Cea mai importantă sugestie de care nu s-a tinut seama a fost reconsiderarea traseului in sensul evitării centrului istoric al orasului, unde străzile sunt prea inguste si nu permit amenajarea unor benzi dedicate transportului public prevăzute cu alveole pentru statiile de autobuz, iar în plus, numai în zona centrală a Bistritei vor dispărea peste 1000 de locuri de parcare fără a pune nimic in schimb. Pentru asta trebuiau evitate străzile Gheorghe Sincai si Dornei, iar de la Poșta Veche traseul putea fi deviat pe strada Gării până la bulevardul Republicii unde să fie amenajate fără probleme benzi dedicate pentru Linia Verde de transport public inclusiv alveole pentru statii de autobuz moderne, de unde pasagerii pot ajunge usor în centru pe traseul pasajelor deja amenajate cu bani europeni. De asemenea din bulevardul Republicii traseul Liniei Verzi poate fi continuat în linie dreaptă pe strada 1 Decembrie si pe Calea Moldovei spre Unirea fără alte devieri întortochiate pe strada Bistricioarei asa cum este prevăzut în proiect.
  De aceea, mai degrabă s-ar putea spune că toate sugestiile sunt analizate, după care sunt aruncate la coș.

 • Arborii din zona Decebal nu aveti de gand sa-i toaletati nici anul asta???? Daca se rupe vreo creanga si cade pe masini cine plateste???? Zona este lasata de izbeliste. Arborii cresc in nestire iar primaria este nepasatoare. Daca se rupe copacul pe Trandafirilor cade direct pe casa. Cine plateste???

 • Pe Zăvoaie când incepeți lucrarile?
  Ce ziceți d.le Primar, partea aceasta de oraș nu are dreptul la o modernizare minimală?
  Ni s-a spus de vechea administeație ani la răndul că Zavoaie nu reprezintă o prioritate.
  Administrația Turc gandește la fel?
  Va așteptam la o plimbare peste apă să inspirați praful, să simțiti gropile și mai ales să vă întâlniți cu oamenii.
  Așa fac primarii prin comunități…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS