Actualitate

Control la magazinul Kaufland de pe Calea Moldovei. Ce nereguli au găsit comisarii

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud a desfășurat o acțiune de control privind respectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor la operatorul economic Kaufland România (magazinul de pe Calea Moldovei din Bistrița).

”În urma apariției în spațiul public a unor imagini cu o rozătoare, la data și ora controlului efectuat de CJPC Bistrița-Năsăud, reprezentanții operatorului economic au închis în mod voluntar magazinul și au procedat la desfășurarea acțiunii de deratizare a întregii suprafețe, cu o firmă specializată, conform procesului-verbal de recepție a activităților de deratizare, dezinsecție și dezinfecție din data de 28.11.2023”, informează într-un comunicat Protecția Consumatorilor.

În urma acțiunii de verificare la Kaufland, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat și alte deficiențe, după cum urmează:

 • comercializarea unei cantități de carne tocată care nu avea elemente de identificare privind data limită de consum, fiind păstrată vrac, într-o tavă de inox fără respectarea prevederilor legale în acest sens
 • identificarea unor cutii cu ouă sparte sau crăpate
 • neafișarea prețurilor la unele produse, în mod vizibil și ușor de identificat
 • neafișarea prețurilor pe unitatea de măsură la unele produse preambalate conform legislației în vigoare

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat 4 amenzi contravenționale în cuantum de 30.000 lei și s-a dispus măsura opririi definitive a comercializării produselor neconforme.

”Comisariatul Judetean pentru Protecția Consumatorilor Bistrita-Năsăud va desfășura în continuare atât acțiuni de verificare și control cât și acțiuni de consiliere la operatorii economici care desfășoară activități în județul nostru. Vă reamintim faptul că ANPC a inițiat strategia de pregătire a operatorilor economici, prin control de fond voluntar inițiat de aceștia (îndrumare și consiliere fără sancționare pecuniară)”, informează CJPC Bistrița-Năsăud, care a precizat că aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate în timpul controlului.

4 comentarii

 • Ar fi foarte util daca s-ar putea sesiza de catre cetateni, in mod anonim sau fara atata birocratie, protectia consumatorului si politia. Ai formularul ala online de la anpc care cere chestii aiurea (cine a mai completat, stie).
  In plus, e un comisar batran la anpc bistrita care nu e deloc interesat de legi si pleaca si se opreste in acelasi timp la premisa ca operatorul are dreptate mai ales daca arata o hartie, chiar si ilegala hartia aia.

  12
  1
 • Când văd câți comisari sunt in acest stat mi și frica a mai ieși din casa. Comisarii DSP, comisarii gărzii de mediu…toți îs numa comisari cu numele că nimeni nu ii baga in seama, la cum se pun șefii politic așa și subalternii, deci sa fie sanatosi să tragă apa că degeaba avem atâtea instituții cu plăcere biect de activitate când ei cafelesc toată ziua

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS