Actualitate

De sărbători, inima orașului bate pe pietonalul Liviu Rebreanu

Pietonalul Liviu Rebreanu este pregătit pentru deschiderea iluminatului festiv de sărbători care va avea loc în data de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. Decorațiunile au în centru simbolul inimii.

Mai multe decorațiuni în formă de inimă, de diferite culori, au fost așezate în șir pe pietonal. Unele sunt iluminate în roșu, altele în galben, alb sau albastru.

Inima este simbolul iubirii, al prieteniei și al carității. A fost utilizat ca atare încă din Grecia antică.

Anul trecut ornamentele reprezentative de pe pietonal au fost stelele, iar acum doi ani – globurile.

Alături de inimi, pe pietonal au fost montate diferite decorațiuni de sezon – personaje de poveste, copaci luminoși, dar și bradul natural de mari dimensiuni. Lângă Biserica Evanghelică a fost amplasat patinoarul artificial.

Evenimentul de aprindere a iluminatului festiv în centrul istoric, pe principalele artere, în piațete și în cartiere, precum și deschiderea Târgului de Crăciun, va fi organizat de Primăria Bistrița joi 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, de la ora 18.00, pe pietonalul Liviu Rebreanu. Invitați în spectacol vor fi magicianul Robert Tudor, tânăra interpretă Kamelia Melnic (11 ani) și Trupa de teatru ”Alexandru Misiuga” cu animații pentru copii.

📷 Cornel Ciocan

12 comentarii

  • Sper ca in anii urmatori sa nu se banalizeze prin repetitie si alte parti ale corpului uman care au si ele simbolurile lor (stomacul ar fi simbolul lacomiei , plamanii ar fi simbolul unui oras ce se vrea „verde” , pancreasul ar fi simbolul unui oras dulce/glicemic , creierul ar fi simbolul unui oras smart etc.).Totusi , amplasarea patinoarului langa biserica este simbolul prostiei si a unei carente de substanta cenusie.

    42
    9
    • La Cluj Napoca unde este amplasat patinoarul? Tot langa o biserica evanghelica contemporană cu cea din Bistrița.

      16
      28
    • toate oraşele nord americane mari pe care le-am vizitat au patinoirul amplasat central lângă primării. chestiune de accesibilitate, întreținere …
      în schimb am văzut concepte interesante de exemplu trasee amenajate pe cursuri de apă. un exemplu clasic în Canada în capitale ei e Canal Rideau cel mai mare patinoir amenajat în aer liber ..7,8 km . Ca să fie exploitabil , trebuie 14-20 zile cu temperaturi de sub -10 ° C ..gheată de min 30 cm.
      pt Bistrița zona lacului de agrement ar permite dacă ar fi frig. dar nu prea este şi încă nu se admite că mediile climatice de temperatură , căderi de zăpadă nu sunt favorable sporturilor de iarnă. Nu se poate ca peste deal de o vestită podgorie( vița de vie, pomicultura au nevoie de temperaturi moderate) să crezi că poti face schi alpin…
      în schimb în pareil municipal se pot face trasee patinabile cu lumini, delimitate ambiantă..etc.

      6
      23
  • Aceste inimi ne transmit noua sa ne iubim orasul, sa fim activi, civici si sa aducem si noi idei bune sa ne intereseze cand administratia greseste si sa o tragem de urechi asa ca la o scoala de la tara.
    Domnul Primar spunea vinerea trecuta la AStv sa nu mai injuram orasul , mai bine sa-l injuram pe dansul.
    A spus-o chiar de doua ori la rand.
    Eu fiind ecologist nu injur, insa m-am hotarat sa nu il mai pasuiesc si sa-i spun VERDE-n fata deoarece nu a invatat lectia ECO desi au trecut trei ani de mandat.
    Mai mult domnul Primar s-a radicalizat si incepe sa ne raspunda la sesizari ca in vremurile nu demult apuse.
    Chiar si la tv se exprima gresit amintind ca unii cetateni vreau sa se lege de copaci ca si cateii cu lanturi.
    NU ZAU !!!

    12
    35
    • Nea bălane, nu știu de ce nu conștientizezi că lumea te cunoaște, știe cine ești, câte parale faci. Efectul laudelor venite de la tine, au efect de bumerang. Niște cadouri otrăvite. Dacă vrei să-i faci bine primarului, mai bine să-l critici. Am văzut mai nou că-i dai limbuțe lui Radu Moldovan și n-o să-i facă bine. Eu zic să-ți vezi liniștit de pensii, mai ales că îți va crește și cea specială. Eu așa o să fac la pensie, de-oi ajunge. În rest, nimeni nu-i perfect, sau cum îi tucu, îi și pistolul, parafrazând: cum îi primarul, așa-s și orășenii, că doară ei l-or votat. No, numa zîc.

      16
      3
  • Nu înjură nimeni orașul ca nu suntem nebuni, nici pe dansul ca nu suntem prosti. Suntem doar supărați ca trăim intr-un oraș frumos, primit moștenire, și pe care nu știm sa-l prețuim din tot felul de motive sterile, care politice, care sociale, care administrative.
    Legat de copaci. E foarte ușor sa tai cu drujba. Greu e sa plantezi, îngrijești și sa aștepți sa crească, dar asta e o alta filosofie. Pe ansamblu orașul nostru e un pic bolnavior 🙂

    28
    7
    • Păi nimeni nu înjură oraşu ci înjură primarul şi specialişti din primărie cu toate bazaconile lor 🤣

      33
      1
  • dai un ban da-ti creste inima cand vezi atata impopotonare iluminatoare. ce conteaza ca in jur dam in gropi si ne inghesuim pe strazi ramase nerascolite. Eu propun sa fie iluminata corespunzator si groapa din Decebal (tot cu inimioare), asa pentru siguranta…, si pentru a marca maretia inutila a ceeace se vrea a fi acolo.

    28
    5
  • Oare ce a vrut să spună artistul neînțeles?! Ce legătură au inimioarele cu Sărbătorile de Iarnă ?! După câte ştiu eu Dragobetele cu inimioare este în primăvară. De Dragobete ce o să punem , punem săniuțe ?!

    43
    3
    • Este evindent : ininioarele sunt emblema ” fetițelor” de pe strada Liviu Rebreanu la muncă.

      33
      2
  • Piata Centrală a orasului Bistrita este prea mică pentru a inghesui aici toate activitătile legate de „Târgul de Crăciun” . In primul rand patinoarul artificial nu-și are locul cel mai potrivit lângă Biserica Evanghelică și ar trebui amenajat tot in fata Casei de Cultură. In felul acesta, Piata Centrală ar fi mai aerisită pentru putea găzdui scena pentru evenimentele culturale si religioase legate de sărbătorile de iarnă.
    De asemenea, poate ar fi mai bine ca si partea comercială să rămână in Piata Mică amenajată corespunzător, unde au fost mutate din vară căsutele din lemn pentru a gazdui si piata de produse traditionale din timpul anului.
    Pentru comparatie, târgul de Crăciun din Craiova, considerat unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa se desfășoară în patru zone din municipiu – Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piața Mihai Viteazul.
    (Vezi: https://www.capital.ro/targ-craciun-craiova-data-deschiderii.html)

    12
    15
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS