Actualitate

Câini din 117 rase la Bistritzer Burg Dog Show

Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud organizează în week-end-ul 7-9 aprilie, în Complexul Heidenfeld din Viișoara, ediția 2023 a Bistritzer Burg Dog Show: ”Sărbătorim 25 de ani în care am organizat, an de an, competiții chinologice menite să pună în valoare frumusețea și aptitudinile câinilor din cele mai diferite rase. Din 2015 am început să organizăm și competiții internaționale și ne-am rebranduit sub denumirea de Bistritzer Burg Dog Show. Astăzi suntem una dintre cele mai îndrăgite și căutate asociațiiiar faima competițiilor organizate la Bistrița a ajuns până în cele mai îndepărtate locuri și ne bucurăm că, an de an, avem crescători noi, din țări noi și rase noi. Nici competițiile de anul acesta nu fac excepție”.

Vor fi patru competiții chinologice (trei internaționale și una națională) și o competiție de club ASAO – Ciobănești de Asia Centrală. La toate competițiile sunt înscriși 2.045 de câini din 117 rase (un câine poate fi înscris la mai multe competiții).

Vor fi prezenți la Bistrița crescători din 17 țări (România, Ucraina, Polonia, Cehia, Slovacia, Letonia, Finlanda, Ungaria, Germania, Austria, Spania, Lituania, Belgia, Serbia, Estonia, Muntenegru și Republica Moldova). În ringuri intră câini din 117 rase (18 rase fiind pentru prima dată prezente la competițiile din Bistrița).

Atât Certificatul de Aptitudini din Campionat (naţional) (C. A. C) cât şi Certificatul de Aptitudini pentru Campionatul Internaţional de Frumuseţe (C. A. C. I. B) sunt titluri pe care orice crescător le-ar dori pentru câinele său de rasă.

Câinii vor fi arbitrați de arbitrii din România (Alin Dumitrescu, Anca Diana Giura, Călin Mitra, Marian Drăgănescu, Andrei-Petru Deak, Cristina Rînziș-Gubesch, Furo Csaba Levente) Serbia (Vladimir Mihalcic, Emil Muncan Munteanu) și Croația (Simon Olivier și Simona Suzana). Președinte, Matilda Gubesch.

Evenimentul, organizat în colaborare cu Primăria Bistrița, va avea loc în Complexul Heidenfeld din Viişoara, iar accesul publicului se poate face contra cost.

PROGRAMUL EXPOZIȚIILOR

VINERI, 7 aprilie:

14.30 – Deschiderea oficială a competiției CACIB 1 Internațional (401 câini)

14.30 – 17.00 – Arbitrarea câinilor pe ringuri

17.00 – 17.30 – Best in Show

SÂMBĂTĂ, 8 aprilie:

9.30 – 13.00 – Arbitrajul câinilor pe ringuri CAC Național (556 câini)

13.00 – 14.00 – Pauza de masă

14.00 – 17.00 –  Arbitrajul câinilor la ringuri CACIB 2 Internațional (569 câini)

17.00 – 17.30 –  Best in Show CAC și CACIB 2

DUMINICĂ, 9 aprilie:

9.30 – 13.00 – Arbitrajul câinilor pe ringuri CACIB 3 Internațional (444 câini)

– Competiție de Club ASAO, Ciobănești de Asia Centrală (75 câini)

13.00 – 14.00 – Pauza de masă

13.00 – 14.00 – Demonstrații de dresaj și mondioring

– Concurs Câinele Mâncăcios

16.30 – Best in Show CACIB 3 și SUPREME BIS

Etichete

4 comentarii

 • un cretin primeste plusuri desi nu iubeste cainii iar VIC un cititor iubitor de animale si frumos care apreciaza efortul organizatorilor primeste minusuri.
  Asta arata ce calitate de balcanici insensibili si needucati au unii cititori pe acest online.

  5
  9
 • „Accesul publicului vizitator se poate face contra cost ” .
  Care cost ? Ii secret ?Cat costa un bilet de intare pentru publicul vizitator ,copil /adult ?

 • Platesc 10-15 lei la intrare si daca vreau sa cumpar un catel costa cat doua vaci, dar catei nu produc nimic decat disconfort vecinilor si bucurii pe spatile verzi,zilele trecute cerea un Bistritean 10200 lei pe un catel, mai mult de 2000 de euro, ce o fi facand acel catel, oare face ca__ta cu diamante?

  3
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.