Actualitate

Câini din 117 rase la Bistritzer Burg Dog Show

Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud organizează în week-end-ul 7-9 aprilie, în Complexul Heidenfeld din Viișoara, ediția 2023 a Bistritzer Burg Dog Show: ”Sărbătorim 25 de ani în care am organizat, an de an, competiții chinologice menite să pună în valoare frumusețea și aptitudinile câinilor din cele mai diferite rase. Din 2015 am început să organizăm și competiții internaționale și ne-am rebranduit sub denumirea de Bistritzer Burg Dog Show. Astăzi suntem una dintre cele mai îndrăgite și căutate asociațiiiar faima competițiilor organizate la Bistrița a ajuns până în cele mai îndepărtate locuri și ne bucurăm că, an de an, avem crescători noi, din țări noi și rase noi. Nici competițiile de anul acesta nu fac excepție”.

Vor fi patru competiții chinologice (trei internaționale și una națională) și o competiție de club ASAO – Ciobănești de Asia Centrală. La toate competițiile sunt înscriși 2.045 de câini din 117 rase (un câine poate fi înscris la mai multe competiții).

Vor fi prezenți la Bistrița crescători din 17 țări (România, Ucraina, Polonia, Cehia, Slovacia, Letonia, Finlanda, Ungaria, Germania, Austria, Spania, Lituania, Belgia, Serbia, Estonia, Muntenegru și Republica Moldova). În ringuri intră câini din 117 rase (18 rase fiind pentru prima dată prezente la competițiile din Bistrița).

Atât Certificatul de Aptitudini din Campionat (naţional) (C. A. C) cât şi Certificatul de Aptitudini pentru Campionatul Internaţional de Frumuseţe (C. A. C. I. B) sunt titluri pe care orice crescător le-ar dori pentru câinele său de rasă.

Câinii vor fi arbitrați de arbitrii din România (Alin Dumitrescu, Anca Diana Giura, Călin Mitra, Marian Drăgănescu, Andrei-Petru Deak, Cristina Rînziș-Gubesch, Furo Csaba Levente) Serbia (Vladimir Mihalcic, Emil Muncan Munteanu) și Croația (Simon Olivier și Simona Suzana). Președinte, Matilda Gubesch.

Evenimentul, organizat în colaborare cu Primăria Bistrița, va avea loc în Complexul Heidenfeld din Viişoara, iar accesul publicului se poate face contra cost.

PROGRAMUL EXPOZIȚIILOR

VINERI, 7 aprilie:

14.30 – Deschiderea oficială a competiției CACIB 1 Internațional (401 câini)

14.30 – 17.00 – Arbitrarea câinilor pe ringuri

17.00 – 17.30 – Best in Show

SÂMBĂTĂ, 8 aprilie:

9.30 – 13.00 – Arbitrajul câinilor pe ringuri CAC Național (556 câini)

13.00 – 14.00 – Pauza de masă

14.00 – 17.00 –  Arbitrajul câinilor la ringuri CACIB 2 Internațional (569 câini)

17.00 – 17.30 –  Best in Show CAC și CACIB 2

DUMINICĂ, 9 aprilie:

9.30 – 13.00 – Arbitrajul câinilor pe ringuri CACIB 3 Internațional (444 câini)

– Competiție de Club ASAO, Ciobănești de Asia Centrală (75 câini)

13.00 – 14.00 – Pauza de masă

13.00 – 14.00 – Demonstrații de dresaj și mondioring

– Concurs Câinele Mâncăcios

16.30 – Best in Show CACIB 3 și SUPREME BIS

Etichete

8 comentarii

 • Toată stima organizatorilor! Foarte frumos și în același timp, probabil că și oamenii fără inimă care fac rău animalelor vor vedea că animalele sunt corecte! Ele te iubesc sau nu te iubesc! Animalul nu este parșiv, laș,frustrat etc. Și ei candidează decât la concursuri! Nici măcar nu ocupă funcții publice , unde s-ar descurca mai bine decât mulți bipezi! Bravo încă o dată!!!

  8
  16
 • Ce dog show…te plimbi prin Bustrita ca e dog show-ul câinilor vagabonzi!!! În Bistrița peste tot e plin de caini vagabonzi, acum urmează cei de rasa!!
  Frumos, tara arde și baba se piaptănă!!!

  Poate merg cei de la primarie la expozitie si învață sa cum sa trateze cainii, sa nu le mai închidă dsv-ul adăpostul. Apropo ar trebui sa ii dam în judecata pe cei din primărie pentru incompetenta impostura prostie și nesimțire…ca doar asta a putut duce la închiderea adapostului și la numărul enorm de caini liberi pe strada care te pot musca la orice pas!!!

  14
  12
 • un cretin primeste plusuri desi nu iubeste cainii iar VIC un cititor iubitor de animale si frumos care apreciaza efortul organizatorilor primeste minusuri.
  Asta arata ce calitate de balcanici insensibili si needucati au unii cititori pe acest online.

  5
  9
  • Nu trebuie să vă mire că comentariul meu a primit multe minusuri! Dacă va fi un articol cu cruzimea față de animale o să vedeți că acolo o să primească plus! Mulți nu înțeleg că și animalele au simț la durere ca și noi bipezii.Au organe că și noi etc.De ce ne mirăm că există atâta cruzime? Dacă copilul vede că părintele său maltratează animale, așa va face și el și copiii lui! Am devenit foarte răi! Atentate, război, crime, violuri etc! În Rusia copiii la grădiniță simulează războiul! Propaganda de asemenea! Așa învață de mici de la părinți, profesori etc! Și atunci cum pot fi altfel? Dacă ăsta este viitorul, atunci este sumbru! Există videoclip-uri cu scene de cruzime la care oamenii normali nu se pot uita! În schimb alții le vizionează chiar cu plăcere! În rest o zi bună și mulțumesc pentru comentariul pe care l-ați făcut!

   5
   5
 • „Accesul publicului vizitator se poate face contra cost ” .
  Care cost ? Ii secret ?Cat costa un bilet de intare pentru publicul vizitator ,copil /adult ?

 • Platesc 10-15 lei la intrare si daca vreau sa cumpar un catel costa cat doua vaci, dar catei nu produc nimic decat disconfort vecinilor si bucurii pe spatile verzi,zilele trecute cerea un Bistritean 10200 lei pe un catel, mai mult de 2000 de euro, ce o fi facand acel catel, oare face ca__ta cu diamante?

  3
  2
  • Păi cine vă obligă să mergeți și să cumpărați un câine 🐶? Este doar o alternativă de a merge la acest concurs,sau de a mea în crâșmă! Decizia vă aparține în totalitate! Dumneavoastră hotărâți ce este mai educativ pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră!!!

   2
   4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS