Actualitate

Studiile pentru noua Piață Decebal, în lucru

Se face studiul de fezabilitate pentru viitoarea Piață Decebal din Bistrița, investiție estimată la 17,5 milioane euro din bugetul local și dintr-un credit deja contractat de municipalitate.

”Ședință de lucru pentru realizarea studiului de fezabilitate al noii piețe agroalimentare din Decebal! Am avut o ședință de lucru cu proiectantul noii piețe ce urmează să fie construită în Decebal, fiind prezentate cele mai importante puncte din studiul de fezabilitate. În spațiul actualei piețe care va fi demolată, va fi ridicată o clădire modernă ce va constitui, practic, alternativa locală la comerțul marilor retaileri. Complexul va fi prevăzut cu zone distincte pentru producătorii locali și comercianți, cu spații pentru vânzarea produselor de tip industrial și cu zone de refrigerare, congelare, depozitare. Proiectul include și amenajarea unei parcări generoase. Finanțarea acestui obiectiv este asigurată din bugetul local și dintr-un împrumut deja accesat. Fiind vorba de o activitate aducătoare de venit, creditul se va plăti, practic, din chiriile percepute pentru utilizarea spațiilor din viitorul centru”, spune primarul Bistriței, Ioan Turc.

În bugetul orașului pe anul în curs s-au alocat 87.000 de lei pentru documentațiile necesare construcției noii Piețe Decebal.

Conform temei de proiectare, municipalitatea dorește demolarea halei de lactate, a halei de pește, a tuturor chioșcurilor inestetice, construirea unui nou corp de clădire în locul pieței de fructe, construirea unui corp de clădire nou regim S+P+E sau 2E în locul pieței de legume, amenajarea unor locuri de parcare inclusiv pe acoperiș, montarea de panouri fotovoltaice.

9 comentarii

 • excelent, deci se face, se freaca la ochi toti pesedeii carcotasi, care de-acum o sa caute orice solutie sa incurce proiectul.

  13
  42
 • Facetio cu parcari supterane, pentru secolul in care traim. Si daca mai asteptam 2 ani, nu faceti numai sa spuneti ca ati facut, identic cu PSD.

  11
  13
 • „frig, caldura, curent, ploaie”… daca erai mai informat stiai ca acolo va fi totul la interior, cu atmosfera controlata, totul modern.
  stie toata lumea ce vor oamenii de-asta se si face o piata noua acolo
  iar despre „producatorii locali si domnia supermarketurilor” reiese chiar din articol ce si cum.

  5
  24
 • primarul s-a intalnit de multe ori cu oamenii din piata, le stie problemele inca din campania electorala. sau vrei sa spui ca s-au schimbat frigul, curentul si ploaia intre timp? e motivul logic pentru care se construiesc oriunde piete agroalimentare inchise, cu etaj, confort termic etc… de-aici chestia cu STIE TOATA LUMEA.
  poate vrei tu sa demonstrezi neaparat ca totul se face din birou, treaba ta, dar discutiile cu proiectantul nu le faci printre tarabe. si despre primarul Turc nu poti nici sa pretinzi ca nu ar iesi din birou, vezi articolele cu el, mereu la fata locului

  7
  23
 • Daca se apuca de demolat actuala piata, pâna prin 2030 o sa cumparam legume si lactate de pe marginea trotuarului sau a pasajului subteran care se face acuma.
  Asta daca-l termina si pe ala la termen.
  La ritmul cu care se misca muncitorii, mai repede de doua cincinale nu sunt sanse sa se termine nimic.

  20
  1
  • de unde stii tu ce muncitori vor fi si cum se vor misca ei? unele firme au chiar muncitori harnici si priceputi care nu trag matza de coada la comanda PSD

   1
   16
 • Alta distractie, alti bani. Încă din anul în 2012, pe vreme administratiei Ovidiu Cretu a fost întocmit şi aprobat de consilierii locali Planul Urbanistic Zonal „Amenajare şi modernizare Piaţa Agroalimentară Decebal”, documentaţie întocmită de Blom Romania, care a costat 12.000 lei.
  Conform documentaţiei, se prevedea realizarea unei clădiri cu destinaţia de parcaje auto cu regimul de înălţime P + 2E cu acces din strada Arţarilor care va avea două benzi de circulaţie. De asemenea, se va desfiinţa firul de cale ferată pentru a realiza o zonă pentru amplasarea unor spaţii comerciale provizorii sau parcare auto. În zona actualei pieţe de flori se va realiza o clădire cu regim de înălţime P+2E, la al cărui parter va funcţiona piaţa agroalimentară, în timp ce la etajul unu vor fi amplasate chioşcuri în care se vor vinde produse industrial, care acum funcţionează în Calea Moldovei, iar la etajul doi posibil să fie amenajate birouri.
  Proiectul de modernizare a Pieţei Decebal prevedea inclusiv realizarea unei clădiri cu regim de înălţime maxim P + 2 E în zona actualei pieţe de legume – fructe. La etajul doi al acestei clădiri se va amenaja şi o zonă de parking. Accesul la piaţă a fost conceput, de asemenea, într-un mod structurat cu scopul de a fluidiza traficul şi a uşura accesul în piaţă pentru aprovizionare.
  Vezi: https://timponline.ro/vezi-cum-va-arata-piata-decebal-dupa-modernizare/

  12
  1
 • Pentru fluidizarea circulației din oraș care este masacrată de îngustarea străzilor de pe axa Gării-Decebal-Andrei Mureșanu-Năsăudului și de Linia Verde este obligatoriu ca strada Arțarilor să revină la două sensuri de circulație lângă Piața așa cum era atunci când se circula foarte bine !

  18
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.