Actualitate Recomandări

Cristian Niculae: Guvernul a pasat responsabilitatea deschiderii școlilor pe umerii autorităților locale

Criticat de liberali pentru că nu s-a întâmplat nimic pe ”Linia Verde”, viceprimarul Cristian Niculae a răspuns că nici promisiunile PNL legate de asigurarea de tablete pentru elevi până la începerea anului școlar nu s-au transformat în realitate, toate responsabilitățile fiind aruncate pe umerii administrațiilor locale.

”Ați ieșit în campania prezidențială de anul trecut cu sloganul care era pus peste tot România educată și eu vreau să vă întreb s-a întâmplat ceva în acest sens? Trebuie să înceapă școala peste câteva zile, iar domnul președinte Iohannis spunea că nu vom da măști la profesori și nu o să dăm măști la copii. Știm că angajatorul este Ministerul Educației. Trebuie să se preocupe de începerea școlii, nu să paseze tot autorităților locale. S-a întâmplat ceva cu tabletele despre care vorbiți de câteva luni de zile? Așa m-ați întrebat și dumneavoastră. Nu s-a întâmplat nimic, doar slogane, doar afișe, doar panouri. Atâta știți, în rest absolut nimic. Nu spune nimeni cum va începe școala, cum se va face, în ce scenariu vom începe școala și veniți tot timpul doar cu dezinformări și sloganuri”, a spus Cristian Niculae.

În replică, Ioan Peteleu a spus că viceprimarul Cristian Niculae nu a înțeles ce înseamnă proiectul România educată.

„Nu vom putea achiziţiona toate cele 250.000 de tablete. Achiziţia e la ONAC”, a declarat premierul Ludovic Orban, duminică, într-o emisiune la B1 TV. 

Primul ministru Ludovic Orban a anunțat că va schimba conducerea Oficiului National pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), anunţul fiind făcut în contextul în care autorităţile centrale au constatat că nu pot finaliza licitaţia derulată prin ONAC privind achiziţia a 250.000 de tablete care ar fi urmat să fie distribuite elevilor, pentru desfăşurarea de cursuri şcolare online. Orban spune că Guvernul a creat cadrul legal pentru ca achiziţii de tablete sau materiale sanitare pentru unităţile de învăţământ să poată fi făcute de autorităţile locale şi de şcoli, urmând a fi decontate din fonduri europene.

15 comentarii

 • Pai te tot laudai ca esti pregatit pe cand incepe scoala, foarte bine a facut guvernul, daca te tot laudai atata ca tu faci si ca esti pregatit. Ai o vrajeala marca PSD!

  • Guvernul PNL se lauda ca va asigura tablete si masti pentru elevi.
   apoi s-a imprumutat masiv si cu 2 saptamani inainte de inceputul scolii spune senin ca nu sunt bani pentru masti si tablete
   Asta e adevarata vrajeala penele.
   Degeaba induceti oamenii in eroare cu comentarii aiurea. Oamenii stiu adevarul despre Guvernul Lucovid Orban.

  • Sustinerea domnului Viceprimar are si logica!
   Guvernul Pnl decide.Localul executa doar !

  • Guvernul PNL nu face nimic pt oameni si nici nu se gandesc la ei, in ceea ce priveste decizile lor

  • Niculae s-a preocupat de modernizarea scolilor. De aceea copiii bistriteni vor incepe scoala in 3 corpuri modernizate la Generala 4, Generala 5 si Liceul de Muzica.
   Guvernul PNL a promis ca da tablete si masti la elevi si nu a facut nimic din toate acestea.
   Deci, cine-i cu gura mare si pe langa adevar???? PNL!!!!

 • Bună, dle Cristian NICOLAE! E bine să ştiţi că Guvernul, acum PNL, ieri PSD, conduce şi administrează prin legi şi hotărâri aplicabile întregii ţări; dvs. faceţi parte din Guvernul/Consiliul local BISTRIŢA şi puneţi în aplicaţie legislaţia şi politica Guvernului central, în funcţie de condiţiile specifice municipiului.
  De pildă, Orarul de funcţionare a WC-urilor publice din Parcul Municipal nu îl aprobă Guvernul de la Bucureşti, ci Guvernul/Consiliul Local de la Bistriţa. Dar orarul fixat de Consiliul Bistriţa NU CORESPUNDE cu necesităţile sau dorinţele cetăţenilor plătitori de taxe! Când au nevoie de utilizarea WC-ului din Parc, acesta este închis! Dar lucrătorii Primăriei sau Supercom care tranzitează Parcul au chei pentru uşile WC-lor când au nevoie! NU E CORECT! La Petiţia de modificare a Orarului de funcţionare a WC-urilor din Parc NU aţi răspuns favorabil sportivilor, seniorilor sau copiilor cu bunici de a deschide mai devreme aceste unităţi, cel puţin de la orele 9,00, conform Orei de vară. Căţeluşii aflaţi la plimbare îşi fac nevoile când vreau şi unde vreau. Dar noi, locuitorii oraşului DE CE NU PUTEM?…
  Sau deschiderea şcolilor în teritoriu se face pe timpul pandemiei cu aprobarea autorităţilor locale care cunosc cel mai bine condiţiile (număr de elevi şi de profesori, mobilier, spaţii de comunicare, etc.) pe baza cadrului general recomandat de Guvernul de la Bucureşti…
  Politica generală a unei administraţii locale este alcătuită din amănunte, adică servicii concrete cetăţeanului de rând. Asta trebuie să înţelegeţi şi Dvs. sau alţii care candidează la Alegerile locale din septembrie a.c. Ştiu, aveţi şanse mari să deveniţi Primar de municipiu; dar NU UITAŢI: “Umbra PSD” a dlui CREŢU, actualul Primar este încă puternică şi de… neuitat în conştientul multor cetăţeni.
  O zi bună şi liniştită tuturor!
  PS. Gândul zilei: “Această libertate de a bombăni şi de a plânge împotriva guvernului ales este un izvor nesecat de necazuri şi revolte.” – Dubois DE LAUNAy

 • Dacă guvernul impunea reguli otova, vă plângeați că este centralist și că se atinge de atribuțiunile administrațiilor locale, care cunosc cel mai bine situația !
  Mniculae clopu tău de paie îți este prea mare și-ți vine pe urechi, dar mai ales pe ochi.

 • S-au spălat pe mâini ca Pilat ăștia din guvern. Ei nu au nicio treabă cu spala ca doar Dna ministru Anisie trebuie să lipească afișele lui Mucușor Dan. Nu mai bine zice Guvernul că fiecare să se descurce cum poate? Pe principiul scapă cine poate. Toată responsabilitatea e a părinților până la urmă.. că ei răspund penal dacă le face copilul febră la școală. Sunt niste nemernici guvernanții care nu își asumă nimic.

 • s-au facut niste lucruri concrete dar in principal este in responsabilitatea guvernului….ei ziceau ca o sa fie tablete, o sa fie masti, ghici ce, nimic nu s-a facut. rusine pnl

 • Și totuși școală începe în câteva zile. Dacă masurile care trebuie instaurat nu sunt clare și fiecare localitate, fiecare primărie va face cum considera de cuviință, eu zic ca nu e bine. Guvernul era obligat sa vina cu masuri clare care sa asigure siguranță pentru copiii nostri

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS