Actualitate Recomandări

Cristina Iurișniți: Pe baricade toată luna august. Unde puteți semna pentru inițiativa ”Fără penali”

”Membrii și voluntarii USR implicați în campania #Fără penali în funcții publice au trecut de 500.000 de semnături strânse la nivel național. Mai avem în față încă 100.000 de semnături pentru a trece în 21 de județe pragul individual de 20.000 de semnături/județ și o rezervă de încă 4.000 de semnături pentru fiecare județ din cele 21 pentru a face față procesului de validare a listelor în primăriile din localitățile unde am depus sau vom depune listele cu semnături”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți.

În Bistrița-Năsăud s-au strâns peste 6.600 de semnături.

Ea a adăugat: ”Bistrița este pe baricade toată luna august! La fel și în Caravana #Fără penali avem voluntari înscriși! Dacă nu ați semnat încă sau nu ați adunat măcar o listă de semnături, vă încurajez să o faceți! Unde? La cortul din Decebal de lângă Auto Moto Sport, la sediul din str. Gh. Șincai nr. 16 și la cortul de lângă Piața de la Big! E nevoie de un minim gest de implicare pentru schimbarea pe care ne-o dorim!”.

Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.

Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.

25 comentarii

 • Rolul parlamentarului e să – i reprezinte pe cetățenii, să țină permanent legătura cu ei. Unde putem sta de vorbă de exemplu cu Pană sau cu Suciu, în pozele de pe Facebook de la chefurile PSD ?

 • Se știe că USR a fost înființat de Coldea cu banii lui Soroș ! Cine semnează măgăria aia sprijină statul paralel, sprijină CIUMA NEAGRĂ SRI-DNA și toate abuzurile din justiție făcute de „câmpul tactic”.

  • Serios? Textul propus „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.” Cu asta nu ești de acord? Statul paralel sunt grupurile infracționale, indiferent de culoarea politică și numele pușcăriașului șef.

  • În vremea lui Stalin, când trebuiau încriminați „dușmanii”, se spunea: după cum se știe, atunci când nu exista nicio dovadă împotriva lor. După cum se știe ținea loc de dovadă pentru o acuză atunci când nu exista nicio dovadă. După cum se știe la Bistrița puii lui Stalin fac legea, validează și semnează cu numele scurt, Vali.

 • John, pe vremea strămoșilor, numit Ion, la Bistrița trebuie să fure toată lumea și cine fură cel mai mult să fie socotit cel mai bun. Uitați-vă în biologie, că aveți de unde învăța. Președintele Consiliului Jedețean a furat ceva? Nu. Jos cu el. Primarul Bistriței a furat ceva? Nu. Ăsta este așa de prost că nici nu știe să fure. Nouă ne trebuie un județ de hoți patentați. Furați, mă! Furați cât mai mult și o să fiți respectați ca Volcov, ca Voiculescu. Furați, ce mai stați, că tata hoților se numește Daddy TR.

 • Șovinism masculin !!!
  Lăsați femeile să facă politică!
  De ce crezi că ae trăieste bine in Suedia, Danemarca, Finlanda? Pentru că femeile sunt presedini de partid, preseninti ai parlamentului etc.

 • Șefa statului – femeie – Margrethe Ii
  Presedinta Parlamentului – femeie – Pia Kjaersgaard
  Presedinta PSD – femeie – Metre Frederiksen
  Presedinta PS -femeie- Pia Olsen Dyhr
  Presedinta EL (PV-ONG) -femeie -Pernille Skipper
  Femeile au o privie de ansamblu asupra societătii: bătrâni, copii, studenti, ADHD, spitale, criminalitate, mediu, drepturile omului, ajutoare umanitare ecologie etc
  IDoamna Cristina Iurișniți are toate calitatile pt a fi un politician bun!

 • Trebuie să facem ceva și la Bistrița împotriva acestui PSDragnea care sufocă țara. Deja mi-e greață. Multă greață. PSDragnea îmi provocă starea de vomă.

 • „Un popor care alege politicieni corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victima, ci complice.” spune George Orwell. Unde ne duce PSDragnea? Cum acționează curelele lor de transmisie, de exemplu acest Alan Dala, Glavacioc al pesedeului bistrițean, aflați singuri consultând zilnic publicația timponline.

  • Alan Dala ca si tine are dreptul la opinie. Faptul ca opiniile voastre sunt diferite nu-ti da dreptul sa-l jignesti sau sa faci comentarii ca cel de sus. Toti vedeti penali doar in PSD. Dupa mintea voastra ingusta singurii penali sunt in PSD. Ei uite ca lucrurile stau cu totul altfel. Penal este si Klaus Iohannis si nu va aud pe nici unul sa comentati asta. Sau pentru ca este din PNL nu se ia in considerare faptul ca a inselat statul roman. Cam de ce credeti voi ca trage cu dintii pentru inca un mandat? Pentru ca inca peste cinci ani faptele se prescriu si el ramane si cu banii si probabil si cu casele. Si daca tot vorbim de penali cand ai painea si cutitul in mana mai poti sa imparti si dretatea. Vrei sa-ti dau doua exemple? Primul Ludovic Orban este acuzat de obtinerea de foloase necuvenite si DNA condusa atunci de Laura Codruta cere doar un an de inchisoare. Brusc si instantaneu Ludovicul este chitat. Crezi ca pentru ca este cinstit? Nu. Ci pentru ca este de la PNL. Al doilea exemplu Vasile Blaga. Acuzat de trafic de influenta pentru finantarea ilegala a PDL este la randul lui achitat cu toate ca faptele erau mai mult decat concludente. De ce este achitat? Pentru ca si el face parte mai nou tot din PNL si daca Blaga si-ar lua PDL-istii si ar pleca din PNL in acest partid ar ramane doar caricaturile pe care le vedem in fiecare zi. Acum intreaba-te daca cei doi faceau parte din PSD mai erau achitati? Cu siguranta nu!

  • Aperi penalii gen Dragnea, Volcov, Voiculescu & comp. și, prin mânjire partinică, îl acuzi de hoție pe Klaus Iohannis. Nimic despre casa lui Elie Wiesel, premiul Nobel pentru pace, de la Sighetul Marmației, murdărită deloc întâmplător, ieri, știi tu mai bine de cine. La Bistrița memoria lui Elie Wiesel o apără cc pe care îl denigrați, folosind principiul cine nu e gunoi, e împotriva noastră. În rest, d-le rabin fără sinagogă, shalom.

  • Gresit nu apar pe nimeni! Diferenta dintre noi este ca eu vreau sa-i vad pe toti penalii in puscarie nu doar pe cei din PSD! Daca ar fi dupa mine pedepsele ar fi de două feluri: cu executare adica executii in fata plutonului si cu suspendare doar ca suspendarea ar fi cu ștreang!

  • Elie Wiesel nu a fost altceva decat un mincinos ordinar care a facut pe martirul pentru ca a avut de castigat din asta! Nu a putut niciodata sa dovedeasca ca a fost inchis intr-un lagar de concentrare.

  • Nu ești primul impostor care îl denigrează pe Elie Wiesel în România. Un rabin nu ar putea să facă așa ceva niciodată. Elie, Elie, lama sabachtani?

  • Pe pagina asta există un găinaț care se semnează Rabinul și care crede că acest lucru îi dă dreptul, printre altele, să-l denigreze pe câștigătorul premiului Nobel pentru pace, Elie Wiesel, fără a-i fi citit cărțile. Rapel: Elie Wiesel s-a născut la Sighetul Marmației. Recent, ca din întâmplare, casa i-a fost vandalizată. Când treceți pe la Sighet puteți s-o vizitați, că aveți ce învăța atât despre evrei, cât și despre români. Nu uitați să intrați puțin și pe la Memorialul Durerii, pentru a vedea ce-au făcut din țara asta părinții spirituali a lui Liviu Dragnea. Dacă ajungeți pe la Cimitirul Săracilor, în an centenar, o să pricepeți cum au sfârșit cei care au făcut România Mare dar și de ce îl numesc pe Rabinul de pe pagină, găinaț.

  • Da,da Rabinul.
   Omul nu și-a făcut selfie , pe vremea aia nu era posibil cu pancarta de la intrarea în lagăr la Auschwitz și nici cu baraca din Bunchewald.
   Dar din fericire l-au găsit și salvat americanii cu un număr tatuat pe braț și nu de artistul local ci de torționarii SS.

   Acu cu viziunea ta ultimă de justiție, moarte sau moarte, chiar ești serios?
   Ai fi primul pe listă care ai sfârși în propriul ștreang pentru o măgărie de genul n-ai plătit la fisc în societatea pe care ți-o imaginezi.
   Pe mine personajele astea le găsesc pitorești.

   Ah ce-ar merge un show local de genul Who is America.
   Who is Romania cu un comedian care să provoace ce e mai ascuns și oribil în educația și mentalitatea multora dintre concetățeni înregimentați politic.
   Am să-i sugerez la Viorel Gaiță, pe care l-am cunoscut personal să încerce ceva..:) 🙂

 • Pai si noi avem norocul de prim ministru femeie. =))
  Doamna Cristina Iurisnitel nu are nici macar calitati de a-i da un anti.

 • Cineva a remarcat că aseară, la Antene, Liviu Dragnea era schimbat la față. Poate și din cauză că, în limbajul interlopilor, față înseamnă m..e. Am auzit că a făcut și o demonstrație pe tablă pentru Profesor, cam în genul în care au procedat Șerban Nicolae și Liviu Brăiloiu în Parlament cu cele două Doamne.
  Dacă mai era ceva de demonstrat acuma aveți și dovada: pesedeul este condus actualmente de jeguri penale. Doamna Ecaterina Andronescu, după ce a înțeles acest lucru, s-a separat de ele. Rămâne de văzut la Bistrița dacă Radu Moldovan și Doina Pană vor face acest gest. Rabinul și Alan Dala sunt fără importanță socială, simpli indivizi. În plus, găinații nu-și schimbă fața.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.