Actualitate

Cum au făcut o jumătate de milion patronii unor firme de transport internațional

Proprietarii unor firme de transport internațional de persoane pe relația România – Spania au câștigat o jumătate de milion de lei în ultimii șapte ani pentru că au luat bani la negru de la persoane care au trimis pachete cu autocarul.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, încă de anul trecut,instituția cercetează cinci reprezentanţi ai unor societăţi comerciale care, începând cu 2016, au transportat persoane pe ruta România – Ungaria – Italia – Franţa – Spania şi retur și au făcut inclusiv transport de colete fără ca societăţile implicate să fie autorizate de către autoritatea competentă (A.N.C.O.M.) să efectueze activităţi de coletărie.

Sumele de bani încasate pentru activităţile de coletărie (1,5 euro/kg colet) nu au fost trecute în actele contabile ale societăţilor şi nu au fost declarate organelor fiscale în vederea stabilirii impozitelor şi taxelor prevăzute de lege. Prejudiciul este evaluat la circa 500.000 lei.

Procurorii mai susțin că reprezentantul uneia dintre societăţile comerciale a declarat în fals la S.P.R.C.I.V. Bistrița-Năsăud că a pierdut certificatul de înmatriculare a unui autocar și a cerut eliberarea altuia, cu alt număr de înmatriculare, deşi, în realitate, certificatul de înmatriculare a fost reținut de către autorităţile străine pentru încălcarea legislației rutiere.

Procurorii îi cercetează pe cei 5 pentru evaziune fiscală, constituirea unui grup infracțional organizat şi fals în declaraţii.

În cursul zilei de marți, polițiștii din Bistrița-Năsăud, sub supravegherea procurorilor, şi cu sprijinul polițiștilor din Cluj, Vaslui, Vrancea, Teleorman şi Galaţi, au efectuat 14 percheziții domiciliare şi percheziţii auto la sediile unor societăţi comerciale şi la locuințele unor persoane fizice de pe raza judeţelor Bistrița-Năsăud, Cluj, Vaslui, Vrancea, Teleorman şi Galaţi. S-au găsit ”înscrisuri relevante pentru cauză și sume importante de bani”.

În vederea recuperării prejudiciului în cauză, s-a dispus de către procuror luarea unor măsuri asiguratorii. 

7 comentarii

 • Au crezut că vor reuși să transforme mațele în inimioare cu talonul autocarului, autoritățile UE iau în serios ordinea și disciplina a bunului funcționament a transportului de orice fel….de acea dacă e nevoie să taie o problemă de la rădăcină o fac și punct.
  Omul slăbănog mereu se ocupă cu lucruri slăbănoage.
  Îl va costa pe „element” de trei ori mai mult efort în redresarea situației.

  12
  15
 • Nu prea sunt spectatori la CE sau CM, cu excepția meciurilor echipelor naționale care joaca pe teren propriu.
  Biletele se vand la pachet , costa 30 euro (150 lei) pentru doua meciuri, disputate in aceeași zi.

  Hai sa zicem ca joaca la Bistrița Slovenia cu Islanda si Polonia cu Serbia.
  Who cares!
  Câți spectatori credeți ca o sa fie la CM de la Herning la România-Chile, România-Serbia, Chile-Serbia?

  Paraguay joaca cu Camerun la Helsingborg. Nu interesează pe nimeni.
  Doar la meciurile Danemarcei se umple sala.

  Deci, sala din Bistrița nu e prea mică, pentru ca echipa Nstionala nu va juca la Bistrița.

  5
  14
 • Bravo lor!

  Dacă statul nu își pune în funcțiune sistemul online de cooperare între instituții de exemplu: A.R.R.-lui cu ANAF-ul pentru curse speciale adică intern/internațional fără FF se circulă, plus altele. 😉

  9
  1
  • asta e scuza romanilor, sunt interese mari la mijloc domnle!!… nu conteaza ce face romanul altul din afara vrea sa l opreasca…

 • Fix pixul 500 de lei! Firmele si patronii aia au facut un serviciu public oamenilor carora le-au transportat bagajele. Le cara ANCOM-ul in locul lor? Niste nerusinati si procurorii si ancom-ul si toti reprezentantii Statului corupt si mafiot. Procurorii, in general, stau degeaba cu sezutul pe o gramada de bani si asteapta pensia speciala protejandu-i pe marii mafioti din politică.

  7
  1
  • Eu ssi fi mai atent la acești cărăuși de bagaje pentru ca prin intermediul lor ajung droguri în tara și pe urma la copii noștri…asa ca scutiti-ma cu sărăcii oameni care munceau și ei….nu plăteau taxe, deci aveam și noi societatea încă o data de suferit….orice serviciu care nu este controlat poate fi dăunător noua, chai dacă la început suntem mtentati sa credem e mai ieftin plătim ca societate înzecit după. Nu se colectează taxe, servicile pot fi de proasta calitate și nu mai vorbim ca armele și drogurile își găsesc cel mai bun traseu cu astfel de cărăuși asa ca….bravo politie bravo procurori!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS