Actualitate

Cum decurge montarea noului pavaj pe traseul Liniei Verzi

În Bistrița continuă să se monteze pavaj nou pe traseul Liniei Verzi, proiect cu fonduri europene implementat de Primăria Bistrița, termenul de finalizare fiind sfârșitul anului în curs.

”Continuă ritmul bun la montarea unui pavaj de calitate pe Linia Verde!”, spune primarul Ioan Turc.

Trotuarele din oraș de pe tronsonul de lucrări aferente proiectului Linia Verde vor fi în totalitate înlocuite, având în vedere și faptul că în zonele respective a fost introdusă canalizația pentru fibră optică și televiziune. Primarul Ioan Turc a precizat că în centrul orașului tot pavajul va fi înlocuit cu un singur model de piatră naturală, pentru a pune în valoare zona și pentru a oferi întregului areal un aspect elegant și unitar. Soluția a fost aleasă de bistrițeni prin sondajul efectuat anul trecut pe aplicația iReportBistrița. Primarul Bistriței a menționat că modelele propuse sunt superioare din punct de vedere al calității, confortabile, cu o foarte bună aderență, inclusiv pentru utilizarea cărucioarelor, dar și mult mai estetice.


”Vom avea trotuare pavate cu acel tip de dale pe care oamenii le-au ales prin aplicația iReport și suprafețe extinse cu piatră naturală. Am modificat proiectul și pe această componentă. Nu am fost de acord să avem piatră naturală doar pe Gheorghe Șincai, în proximitatea Primăriei sau doar pe strada Dornei, așa cum era prevăzut în proiect. Strada General Grigore Bălan, cel puțin până la intersecția cu strada Petre Ispirescu, e în buricul târgului, avem Muzeul Județean unde se petrec o serie de activități, cum să treci cu pavaj de beton prin fața lui? Pe Bulevardul Independenței mergem cu piatră naturală până dincolo de fostul spital pentru că, de asemenea, e o clădire cu valoare arhitecturală deosebită care face cinste orașului nostru”, a declarat Ioan Turc.

5 comentarii

 • Trotuare goale fara oameni care sa se plimbe pe ele,incarcati niste foto sa vedeti ce era in anii 70-90 pe totuarele „saracacioase:din centrul urbei noastre dragi.

  23
  4
 • Putin se lucreaza haotic datorita lipsei de control al Primariei si avand un proiect prost facut care nu respecta refacerea alveolelor pentru arborii de aliniament.
  Sunt acoperite aceste locasuri cu dale si fac apel la domnul IOAN TURC sa dea ordin clar in refacerea acestora si sa se lucreze dupa legea 24. art.5 care obliga administratia sa refaca permanent ca la carte aceste aspecte stradale. legate de perimetrele verzi.

  4
  6
 • Finalizati lucrarile.Au ramas zone cu nisip imprastiat (destinat rosturilor) pe trotuare.Este anevoios sa pasesti si nu vreau sa stiu ce se intampla daca va ploua.

 • ,,Gabi” , nu a vizitat Oradea de acolo provine confuzia.
  Acolo s-au achimbat tevile , nu s-a asfaltat peste cele vechi de 50 de ani.
  Cladirile din centru au fost renovate. Pe malul Crisului ai trasee de biciclete si locuri de promendata.
  Cu 1 milion de Euro a fost renovat centrul comercial Vulturul Negru (construit la inceputu anilor 1900) , pe cand la noi s-a vopsit de aceeasi suma stradul Codrisor.
  Acolo daca parchezi aiurea , te trezesti amendat dar ai si locuri de parcare, spatii verzi , strazile sunt curate, etc.
  Unde mai pui ca au si centura.

  Asa ca mai e mult pana departe.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS