Actualitate

Cum trăim la Bistriţa şi în împrejurimi dacă două luni nu avem energie electrică – studiu de caz

Echipa Forum Energie +20 a propus un studiu de caz cu privire la evoluţia condiţiilor de viaţă a bistriţenilor şi a celor din cartiere în cazul întreruperii totale a energiei electrice pe o perioadă de 60 zile. Studiul de caz a fost propus ca răspuns la "viziunea" unor persoane din conducerea locală a municipiului, cum că această situaţie poate fi doar una strict ipotetică şi ţine de SF.

„Vă propunem să ne transmiteţi viziunea dumneavoastră cu privire la evoluţia condiţiilor de viaţă a locuitorilor municipiului Bistriţa şi a celor din cartierele asimilate (Viişoara, Sigmir, Slătiniţa, Unirea şi Ghinda) în cazul întreruperii totale a energiei electrice pe o perioadă de 60 zile. Situaţia ipotetică creată se analizează la 2, 4, 7, 14, 30 şi 60 de zile începând cu data de 30.12.2012. Este recomandat să se aibă în vedere cât mai multe componente ale vieţii (social, cultural, învăţământ, să…nătate, business, condiţie fizică, etc). Pentru ca studiul de caz să îşi atingă scopul, cei care ne vor trimite viziunea lor asupra acestei situaţii nu pot miza pe nici un fel de ajutor din afara teritoriului geografic menţionat”, scrie echipa Forum Energie +20 pe pagina sa de Facebook.

Tot aici, coordonatorul acesteia, Cristian Ţetcu, explică faptul că studiul de caz a fost propus de către echipa care gestionează Forum Energie +20 ca răspuns la „viziunea” unor persoane din conducerea locală a municipiului, cum că această situaţie poate fi doar una strict ipotetică şi ţine de SF.

„Menţionăm că la întrebarea dacă administraţia locală şi instituţiile abilitate din municipiu au un plan pentru astfel de incidente, răspunsul a fost că prin planul de intervenţii în situaţii de urgenţă totul este rezolvat. Implicând societatea civilă bistriţeană în această problemă importantă, încercăm să înţelegem dacă este chiar aşa!

Menţionăm că nu există nici o referire sau propunere în acest sens în Planul de Dezvoltare a municipiului Bistriţa până în anul 2030”, scrie Cristian Ţetcu.

Sunt invitaţi să transmită comentarii pe acest subiect nu doar bistriţenii.

„Invitaţii la studiu care nu sunt din regiunea geografică vizată, ne pot transmite punctul lor de vedere raportat la o localitate reşedinţă de judeţ din România, pe care o cunosc sau în care locuiesc”, a mai scris Cristian Ţetcu.

Etichete

2 comentarii

  • Înainte de a dărâma şi turnul de la Uzina termică şi a vinde la fier vechi, poate se gândeşte cineva şi la varianta unei centrale electrice folosind combustibil inferior, păcură, care în caz de urgenţă poate alimenta oraşul.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS