Actualitate

Cum vrea municipalitatea să schimbe fața zonei Lac MHC

Pe agenda ședinței extraordinare de luni a Consiliului Local Bistrița a fost trecută și aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Regenerare urbană în zona Lac MHC”, cu o valoare estimată de de 15.773.724,01 lei, pentru care municipalitatea vrea să obțină fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Propunerea de amenajare a zonei de la lac are în vedere realizarea unui parc și a unui pavilion închis, cu destinație administrativă, respectiv birouri și spații de depozitare.


De asemenea, în proiect sunt prevăzute alei pietonale, o zonă dedicată evenimentelor în aer liber, precum și amenajări peisagistice compuse din suprafețe de teren acoperite cu gazon, insule cu specii de plante perene, arbuști si arbori.

De-a lungul traseelor, se propun zone de recreere cu caractere diferite: zonă cu parc pentru animale de companie și dresaj canin, zonă de joacă și mișcare pentru copii, zonă verde, grădini perene etc.

Suprafața de teren – 20.866 mp. Suprafața spațiului verde – 14.559,70 mp. Suprafața construită pentru pavilion – 250 mp.

6 comentarii

 • Si aici ar fi mers o partie pe gheata in pavilion … dar poate viitorii consilieri…identici in gandire poate vor vota

  5
  15
 • Daca umblati cu covoare de gazon artificial din nou o dati in bara ca si pe b-dul Republicii unde la umbra coronamentelor de TEI batarani totul se salbaticeste in maxim doi ani si iarba pretentioasa va fi inlocuita de muschi si frunze si crengute rupte de ciori.
  Semanatul ierbii cu samanta vrac este esentiala si mult mai ieftina.
  In ce priveste proiectul mult asteptat de 33 de ani , din nou observam o treaba romaneasca facuta la coda lacului.
  Am propus non-stop din 2007 ca aceste amenajari sa fie facute ca lumea si nu cu jumatati de masura.
  1. Sa se ia legatura cu Patronul MHC pe care eu l-am cunoscut si dupa modelul cu parcarea de la Biserica ROMANO-CATOLICA sa se faca un parteneriat public-privat privind accesul la luciu de apa.
  2. Pescuit si agrement cu barcute si hidro-biciclete.
  3. Taxa mica pentru pensionari, elevi si studenti pentru o zi de pescuit.
  3.Studiu si vazut cum se poate ca Primaria sa aiba acces la inelul de servitute cel putin pe o jumatate din perimetrul lacului in zona caselor.
  4. Reamenajarea, finalizarea si nu demolarea constructiei de beton cu trei niveluri cu scari gata turnate.
  Acolo se poate amenaja cofetarie, bar , grup sanitar in conditii civilizate.
  5. Multe camere de supraveghere tot roata si cosuri de gunoi si copacei pentru umbra naturala tot roata pe malurile lacului. Bancute si chiar statie auto de transport in comun.
  Bistrita-Civica va veni cu aceasta propunere intr-o noua faza privind acest proiect care nu este complet.

  21
  49
  • . ăsta se autointitulează ECOLOGIST însă culmea vrea taxă mică pentru el culmea la PESCUIT . Se mai autointitulează și CIVIC azi mâine se va autointitula și Superman deși titulatura de Superman a fost luată de Cîțu. Bălane ca un ” ecologist ” ce ești nu-ai vrea și o taxă mică de la VÂNĂTOARE sau autorizația la casa ilegală sau mai bine să-ți se construiască o casă sau un bloculeț mai mic pe str. Tabără fix în mijlocul Pădurii Codrișor.

   26
 • Pentru sănătatea orașului este musai să fi realizată Pădurea Urbană Drumul Cetății pe terenul unde a fost LDP.
  Aceasta Pădure Urbană trebuie realizată doar prin plantarea de arbori autohtoni și interzise cu desăvâșire orice alei, trotuare, orice fel de mobiliari urban, orice fel de cofetări, restaurate sau alte feluri de alumentație publică sau alte construcți care sunt un pericol eminent ca-să distrugă și această Pădure. Plantarea arborilor trebuie făcută de Ocolul Silvic Bistrita să planteze si ei arbori nu numai să taie și distrugă pădurile din jurul Bistriței.

  15
  1
  • Uf ! Din nou au apărut ecologiști ăștia cu Pădurea lor Urbană . Pe Drumul Cetății acolo unde a fost LDP trebuie construit Stadionul de Rugby nu pădure. Dacă vreți să faceți Pădure Urbană faceți câtă vreți voi însă putin mai încolo acolo unde a fost fabrica de Teracotă.

   18
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS