Actualitate

Daniel Funeriu spune că USL girează reţelele de colectare a şpăgii din educaţie

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, a declarat la Bistriţa că reţelele ”cvasimafiote” de colectare a şpăgii din educaţie se regrupează sub atenta îngrijire a USL, iar opoziţia la ”Legea Funeriu” este ”expresia disperării politicienilor că se rupea acest circuit al şpăgii”, care ”a primit lovitura de graţie în 2011”.

”Ceea ce se întâmplă acum este demonstraţia că USL girează de fapt reţelele de colectare a şpăgii din educaţie. Ce am făcut în 2010 şi 2011, prin organizarea corectă a examenului de bacalaureat, a arătat că se poate rupe reţeaua şpăgii din educaţie, care începe de la elevi, părinţi, profesori, directori, sindicate, inspectorate şi partide politice. Vorbim despre reţele. Cazul ”Bolintineanu”, directoarea de la ”Bolintineanu”, nu este adevărata miză, care este destructurarea reţelelor cvasimafiote de colectare a şpăgii din educaţie. Asta am făcut eu şi Guvernul Boc în 2010 şi am dat lovitura de graţie în 2011. Acum aceste reţele de colectare a şpăgii din educaţie se regrupează, se repoziţionează sub atenta îngrijire a USL. Ce probă mai bună vreţi decât aceea că şpaga la ”Bolintineanu” era colectată de un profesor consilier local PSD? Asta arată clar care este circuitul şpăgii. Toată opoziţia pe care aţi văzut-o la Legea Funeriu, la măsurile pe care le-am luat pentru bacalaureat a fost de fapt expresia disperării politicienilor că rupeam acest circuit al şpăgii”, a spus Funeriu într-o conferinţă de presă prilejuită de lansarea filialei judeţene a Fundaţiei Mişcarea Populară, unde este membru fondator.

Funeriu a afirmat că ”asta e miza adevărată”: ”Toate intervenţiile pe care le vedeţi din partea mai marilor zilei pentru a ţine jos, pentru a calma, pentru ca nu cumva să se descopere exact acest circuit este de fapt pentru că partidele de la guvernare pun presiuni pe decidenţi şi le spun: ”Fraţilor, opriţi ce se întâmplă, că dacă nu nu mai putem colecta noi şpăgile”. Despre asta e vorba. Eu ştiu un singur lucru: când este o problemă, organele abilitate ale statului trebuie să-şi ducă misiunea până la capăt. Vă rog să observaţi că în perioada mandatului meu am mizat pe excelenţă, am clasificat universităţile, am ierarhizat programele de studii, am făcut astfel încât elevii buni să ia bacalaureatul, profesorii buni să fie răsplătiţi. Asta se numeşte reformă, să dai resurse şi putere celor de calitate. Soluţia este aplicarea Legii Educaţiei, însă vedem că toţi cei care se opun excelenţei, cei care sunt exponenţii mediocrităţii, nu vor”.

33 comentarii

 • Cele mai mari hotii si frauda cea mai mare s-a facut pe vremea PDLului, a ministrului funebriu ( care nu si-a luat el insusi Bacul) si a conducerii de atunci a ISJBN, chiar nu-mi mai amintesc cu numele pe toti, dar mari jigodii

  • Din pacate persoane ca d-voastra bantuie invatamantul romanesc si nu pot accepta personalitati de talia lui Funeriu.Locul d-voastra e alaturi de plagiatori si grajdani de tipul Ponta si Pop ! Pacat ca o reforma bine inceputa de Funeriu e pusa in practica de incompetenti care obisnuiti cu furtul vor sa induca o imagine falsa a ceea ce inseamna scoala romaneasca la aceasta data !

  • Dvoastra in ce lume ati trait intre 2009 si 2012 ? Cunoasteti cumva personajele din ISJBN, din acea perioada, „profesionalismul”,competenta, deprinderile si comportamentul lor ? Cat despre „personalitatea” dlui funeriu, putem discuta daca e un exemplu bun de urmat, la fel ca si despre Legea Educatiei, asumata de un guvern al rusinii nationale

 • Funeriu are doctorat afara, a activat in cercetare in Japonia, la invitatia japonezilor. Chiar nu ti-este rusine, profesoaro?

 • Daniel Funeriu a obtinut titlul de doctor in chimie la Univ. Louis Pasteur din Strasbourg, sub coordonarea laureatului Nobel in chimie, prof. Jeam Marie Lehn. In 2006 a obtinut un grant de cerctare oferit de Uniunea Europeana, de 2 milioane de euro, cel mai competitiv proiect UE, cea mai mare inantare acordata de UE pentru un proiect individual.

  • ok-pot sa cred ca are diplome- DAR un oum care vrea sa demonstreze ca 1+1=3 si aduce argumente-ce poti spune.
   nu ma refer strict la ”diversiunea bac 2013”.daca o sa reluati declartiile dl.funeriu-o sa vedeti ca inaite cu 3 saptamani banuia el ca vor fi fraude.
   DIVERSIUNE BASISTA.

  • Diversiunea bac 2013 ? Bac-ul in Romania se fraudeaza fara pic de jena,trebuie sa fi cel putin naiv sa nu vezi asta !Vrei ex ? Mergi in curtea oricarui liceu unde au loc probe de bac,discuta cu absolventi sau parinti si trage concluzia ! Invatamantul nu are culoare politica,doar stangistii de azi l-au distrus pentru a umple universitatile private cu dascali parlamentari,si sa nu uitam ca Androneasca,cea care a desfiintat scolile profesionale,propunea admiterea in universitati fara bac !Ponta e un plagiator,Pop fostul interimar un ,,grajdan,,al scolii romanesti….Sa auzim de bine

  • si atunci de ce nu lucreaza afara pe un salariu de 5000 Euro si sta angajat la basescu pe un salariu de 600 E ????????

 • E un semn de ignoranta sa spui despre un om cu doctorat la o universitate de prestigiu din strainatate ca nu si-a luat Bac-ul,doamna profesoara! E o slabiciune grava a sistemului de invatamant romanesc sa nu asimileze si echivaleze astfel de studii. Dar un doctorat in chimie, luand cazul de fata,nu inseamna ca persoana respectiva se pricepe la a conduce si reforma sistemul de invatamant. Am vazut asta foarte clar, ne-a aratat-o foarte bine dl.Funeriu.

 • sunt doar din judetul nostru, cel putin cateva zeci de tineri, care au studiat si au dovedit/obtinut rezultate profesionale remarcabile in strainatate, mult peste ale acestuii arogant si semianalfabet-cu doctorat in chimie. Rusine funeriu, rusine pdl, afara javra ordinara-basescu !!! Regimul basescu a incercat din rasputeri sa dovedeasca ca Scoala romaneasca scoate prosti, pt a-si acoperii incompetenta din randul gastii lor, pt a „camufla” analfabetismul unora ca Eba, Udrea, Funeriu si exemplele ar putea continua si pe plaiurile bistritene si nasaudene… Sa va fie rusine, voi PDLul ati institutionalizat mita, incultura, incompetenta, hotia, si ati vrut sa dovediti ca romanii au copii mai prosti decat voi, decat gasca voastra.

  • Daca esti adevarat profesoara,pentru limbajul folosit si pentru modul in care sti sa porti o discutie cu argumente,nu meriti decat un vot de blam !Cu asa dascali,asa rezultate,asa educatie !Rusine !

  • Dacă aţi ajuns să-i luaţi apărarea acestui om cu pretenţii de erudit ori aveţi o memorie proastă ori o amnezie serioasă vă dă târcoale!

 • Anumite atentii sau ‘spagi’ cum se spune mai nou sau dat si acum 100 ani se dau si acuma si se vor da in continare, dar prostia asta cu autocarele militienilor (trebuiau sa aduca vestitele lor dube de transport infractori) nu a mai fost niciodata. In loc sa mearga mai bine treaba in Romania se pare ca merge din ce in ce mai rau la toate nivelele in special la nivel politic ca de acolo porneste tot.

 • Cetatene Funariu, eu stiam ca se intampla multe la Cotroceni (unde esti consilier), dar totusi nu credeam si nu cred ca se consuma ,,halucinogene”. Deci chiar ma intreb, care sa fie cauza aiurelii ‘matale?

 • Despre Funeriu,nu merita sa comentez nimic! Daca, s-ar reintroduce examenul de admitere la facultate si „numerus clausus”, nu s-ar mai intampla niciodata nimic la Bac ! Ar creste,atat concurenta, cat si calitatea !

  • Perfect adevarat D-le dr. Marius Pop. Dar sa nu uitam,….sus-pusii din politica, au ,,odrasle” de al caror IQ, dar mai ales naravuri de beizadea, se indoiesc chiar si ei. Asa ca, poate numai si din acest motiv, ,,sa se modifice primesc dar sa nu se schimbe nimic”…

  • Putem scuza faptul ca sunteti pdl-ist si intelegem acum si de ce considerati ca o diploma in chimie ajunge pentru a dicta organizarea invatamantului unei tari. Pacat ca domnul despre care vorbiti nu a invatat inainte de a invata sa se manifeste arogant, limba tarii in care isi doreste sa decida si nu a cunoscut sistemul pe care doreste sa il organizeze, nici macar din pozitia de invatacel. Cu diploma lui sa arate ce poate in chimie, nu in politica unei tari pe ai carei cetateni ii detesta.

 • Orice circuit al spagii se intrerupe doar prin remunerare corecta si educatie morala, nu cu camere de supravegheat, urmarit telefoane si duba. In orice tara cu cetateni foarte saraci unde interesul va fi ca ei sa ramana asa, va exista coruptie si peste o mie de ani, indiferent cat de avansata va fi tehnica de supraveghere si aparatul represiv.

 • Mă crucesc citind comentariile unor personalitaţi de pe acilea, şi, trist, tot mai trist, îmi dau seama că nu prea mai avem şanse de a ne reveni. Să comentezi partizan, cu argumentele atacului la persoană, o situaţie extrem de gravă precum aceea a cumpărării de examene şi diplome în învăţământul românesc, apăi asta-i o culme a prostiei ce se va răzbuna pe noi, pe toţi, căci, iată, noi singurei ne dăm astfel foc casei înainte de-ai fi pus piatra de temelie. Educaţie prin hoţie, cine a mai auzit?
  Mă repet, ştiu că am mai spus-o, faptul că se spune despre nu ştiu cine, mai nainte, că o fost un prost organizator, nu scuteşte acum, pe actualii organizatori, de a fi perfecţi; numai că, în realitate, lucrurile stau altfel, iar, după toate cele ce se vădesc, este din ce în ce mai clar că peştele tot de la cap se împute, şi, parcă se uită, că tot de la coadă se curăţă. Eu nu ştiu cum se poate cineva împotrivi la a fi cercetată o hoţie, oricât de mică ar fi ea, cu argumente sentimentale, de genul: vai săracii copii, vai săraci părinţi, vai, la urma urmei, câtu-ni de greu, ce prost îi unul sau celalalt!
  Ne aflăm în plin absurd.
  Atacaţi, voi toţi cei ce vă ” simteţi” cu musca pe căciulă, afirmaţia asta a mea, preluată de la nu mai ştiu cine, cum că banii pot cumpăra diplome(?), dar nu pot cumpăra învăţătură şi ştiinţă! Consecinţele ei „ne doare”!

  • asa este, cine a gresit sa plateasca si sa raspunda penal daca e cazul, dar e culmea nesimtirii ca hotii sa strige hotii (si ma refer aici la fosta guvernare basista, pdlista, fascista)

 • Doamna Sabau, din nou cineva nesimtit scrie in numele meu. Nu eu am scris comentariul COMANDORUL 7 iulie 2013 00.28. Dv. nu sunteti in stare sa stopati aceste nesimtiri? Din acest moment eu incetez sa mai scriu ceva, cine scrie in numele meu, de acum incolo, este un impostor. Se pare ca sacrificati bunul simt pentru ceva rating.

 • Nu ştiu dacă să râd sau să mă prăpădesc de râs la faza cu „furatul” de nume. Cel care v-a „furat numele” de ruşine probabil, ruşinat acum, nu o să poată să vă privească în ochi pe stradă!

  • e de rasul curcilor auzi e numele lui
   ha ha ha ha
   da ce e scris pe buletin?
   comandor?
   comandor la nevasta lui si la prunci probabil

 • Vă certați degeaba!! De când stimabilul Funeriu contribuie la îmbunătățirea sistemului de educație din România??? Eu îmi amintesc foarte bine Ordinul 3753/2011, publicat în M. Of. nr. 104/9.02.2011, privind unele măsuri tranzitorii în educație, ordin croit și cârpit cu scopul de a manipula și de a îndepărta cadrele didactice potrivnice regimului, pentru că au promulgat Legea Educației Naționale într-o formă incompletă, fără metodologii, pe baza cărora să poată fii evaluată activitatea educativă. Cică se aplică vechile metodologii până la apariția celor noi, așa spunea ordinul mai sus amintit. Ori dacă cineva ar fii dorit să atace în instanță unele nedreptăți, ar fii descoperit că, din punct de vedere legal, vechea lege a educației a fost abrogată. Drept urmare, o lege a fost promulgată fără a fi într-o formă completă, așa în grabă, pentru a da posibilitatea manipulării după bunul plac al unora. Deci, despre ce rezultate în educație vorbim??

  • -ar fii dorit- / -ar fii descoperit-
   ˝Deci, despre ce rezultate în educație vorbim??˝
   Aşa e!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.