Politică

Daniel Suciu: Trebuie să acționăm acum!

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, reamintește că acum un an, împreună cu actualul ministru al cercetării, Inovării și Digitalizării, deputatul Bogdan Ivan, atenționa cu privire la fenomenul creșterii alarmante a traficului și consumului de droguri.

Deputatul PSD Daniel Suciu a postat pe Facebook:

”Despre fenomenul drogurilor și ce spuneam în 16 septembrie anul trecut, împreună cu Bogdan Ivan:


“În școli, inclusiv în cele din Bistrița, se consumă droguri. Este dramatic că vârsta consumatorilor a scăzut periculos la 11-15 ani. Este adevărat că sunt minori care duc droguri în școli și la fel de adevărat e că avem localuri în țară, dar și la Bistrița, unde patronilor le convină să aibă droguri fiindcă vin clienții. Este adevărat că sunt conducători auto care consumă droguri și omoară oameni nevinovați. Trebuie să dăm tot suportul tinerilor pe care trebuie să-i tratăm ca pe niște bolnavi dacă au această adicție. Am văzut că ni se reproșează că mergem să vânăm copiii în școală și acesta este singurul scop al acestei legi. Este profund greșit. Copiii mei au 12 ani și știu că în anturajele din acest oraș dealerii caută să-și lărgească clienții și plaja de a-și vinde marfa. E nevoie de înăsprirea pedepselor pentru ei. Cineva spunea că trebuie să se testeze și parlamentarii și polițiștii. Da, ne testăm și noi dacă asta este problema. Eu sunt profund îngrijorat ca părinte de fenomenul care se întâmplă lângă noi. Noi am pus pe masa de dezbateri niște propuneri. Am și cerut să fie criticate dacă este cazul. Eu mi-aș dori ca acest subiect al consumului de droguri să fie declarat subiect de interes național și vulnerabilitate la adresa securității naționale”.

Cel mai bun lucru pe care-l putem face este să nu mai ascundem sub preș acest subiect și să acționăm acum!”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la deschiderea noului an şcolar, că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe CSAT. 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că tema consumului de droguri în şcoli este una care ţine de siguranţa naţională, însă nu vor fi luate măsuri de testare în masă a elevilor, ci vor exista modificări legislative prin care părinţii dacă doresc să fie testaţi copiii lor, atunci acest lucru să fie făcut pe cheltuiala statului. O altă măsură luată în calcul este cea prin care tinerii între 16 şi 18 ani, dacă sunt depistaţi pozitivi la consumul de droguri, să nu îşi mai poată lua permisul de la vârsta de 18 ani.

4 comentarii

 • Spitalul din Bistrita se construieste fix prin PNRR pentru ca Radu Moldovan si Gabi Lazany si-au facut treaba. In rest, la puscarie ani lungi pentru toti traficantii care nenorocesc copii.

  14
  25
 • Domnu Petraș – Spitalul din Bistrița – de care vorbiți doar ca să lăudați pe cine trebuie – nu e spital, ci o plombă la spitalul lui ceașcă (vorba aia:
  ” Îmi spunea un beţivan,
  Rezemat contra perete:
  „Fetele din Popa Nan
  E frumoase, dar nu-i fete!”.
  Spitalele regionale, trâmbițate cu atâta fast și gălăgie – mor în proiect.
  Cât despre droguri – acțiune zero, doar vorbe goale; doar azi zis și anul trecut (v-am zis io, n-ați crezut !) .
  Întrebarea este : dar ce ați făcut să nu se ajungă aici că se pare că inacțiunea voastră a favorizat situația gravă/alarmantă, existentă ?
  Nimic.
  Dacă va fi să piară clasa politică actuală din vreun motiv, nu va piere din cauza sărăciei și lipsurilor populației, ci din cauza revoltei cetățenilor față de amploarea de necontrolat a fenomenului, care le distruge copii !

  32
  2
 • No faine vorbe. Dacă el spune. A trebe….atunci e de bine. Pt o observație așa de pertinentă și pentru asemenea curaj ma duc si aștept în fața clădirii unde o sa fie secția de votare sa fiu primul care il votează. Abia aștept să îi votez pe toți de pe listă că toți au vorbe frumoase

  5
  1
 • Când spui trebuie sunt convins că nu o să faci nimic și tragi de timp. Sunt sătul de vorbele politicienilor respectiv, trebuie, vom analiza în …, suntem îngrijorați, tragem un semnal de alarmă, îmi pun mandatul pe masă… Luați exemplu Împăratului Austriei când Horea i-a spus că dacă nu… „Faceți-o”! (Răscoala). Atunci faceți, să vedem și apoi cereți votul plebei.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS