Actualitate

De ce a alocat Primăria Bistrița mai mulți bani pentru iluminatul festiv

Primăria Bistrița a alocat peste 800.000 de lei pentru iluminatul festiv al orașului din perioada sărbătorilor de iarnă, suma fiind dublă față de anii trecuți. Primarul Ioan Turc a explicat în ultima ședință a Consiliului Local de ce a considerat necesar să facă acest lucru.

”Suma pentru iluminat festiv este 821.554 de lei. Este mai mare ca cea de anul trecut. În 2021 eram în pandemie, am mers pe o sumă modică. În 2022, tot orașul era un șantier, iar acum stăm ceva mai bine sau mult mai bine.

Ne așteptăm ca la nivelul lunii decembrie orașul să arate mult, mult mai bine decât a arătat înainte de deschiderea acestor șantiere, lucru care presupune un iluminat festiv mai curajos pentru sărbătoarea Crăciunului, a Anului Nou până la Sf. Ion.

Locuiesc în zona centrală și vă invit să vedeți cât de mulți oameni cu copii vin și își fac poze. Anul trecut a fost un adevărat fenomen legat de prezența a mii și mii de oameni în centrul orașului. Dorim să ducem acest iluminat și în cartiere, în localitățile componente pentru că pentru toată lumea e sărbătoare și toți trebuie să simtă că fac parte din comunitatea bistrițeană”, a spus primarul Ioan Turc răspunzând unei întrebări care i-a fost adresată pe această temă.

Etichete

12 comentarii

 • ….de ce nu ai facut un sondaj pe tik yok?
  ai intrebat consilierii?
  Ai facut licitatie?
  Sau asa mergeti voi cu….sorcova?

  32
  1
 • Pentru ca e austeritate si gaura in buget doar cand trebuie sa aloce bani pentru ceva util pentru popor.
  Cand trebuie sa pompeze bani in manevre de partid, e FARA NUMAR!

  19
  1
 • sa nu uitam ca si in pandemie atata bucurie au avut bistritenii, luminitele si concertele de sarbatori.
  cum ar fi ca acum, iesiti din pandemie, sa nu mai avem nimic?
  ar fi cam TRISTUȚ
  felicitari primarului ca se gandeste la oameni, nu la calcule de strans cureaua. din-astea au tot fost si pe vremea socialismului luminat si stim in ce intuneric am stat la toate capitolele.

  3
  30
 • Dar de iluminatul public promis în campanie pe străzile Compozitorilor, George Enescu nu mai pomenește nimeni nimic? In anul de grație 2023 in municipiul Bistrița trăim în beznă!

  20
  • Asta cu promisiunile din campanie e tzeapa, noi am primit pe strada fluturasi prin care se promitea asfaltare si iluminat al strazii iar dupa alegeri au montat un panou prin care anuntau ca strada este, de fapt, privata si in consecinta nu poate fi asfaltata, deci despre ce vorbim, politica, adica minciuni an de an, indiferent de culoarea politica, asta e durerea, nimeni nu are nici un interes decat cel de partid si personal, atat.

 • Se puteau monta stalpi de iluminat public ,de respectivi bani , e adevarat, dar pentru actualul primar, prin prisma viitoarelor alegeri ,castigul de imagine mic spre zero.

  Cu siguranta , iluminatul strazilor ce zac acum in bezna ,va fi in prins in viitoarea campanie electorala la capitolul ,,vom face”.

  12
 • Mama lui de parandărăt (trebuie bani pentru „una-alta” anul viitor) și de campanie electorală plătită (ce e drept, indirect) din buzunarul celor care nu mai au unde parcă sau care îndură toate șantierele fără cap. Factura pentru beculețe vine și ea (dar sub formă de impozite „ajustate la rata inflației”)

  15
 • „Ilustrul” primar a văzut anii trecuți că electoratul lui se sufoca de o orgasmică admirație față de luminițe și ce a zis: „-Hai să le dau luminițe de toți banii!”.

  15
  0
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.