Cultură

De Dragobete, Mircea Vintilă dă recital în Plan B Club Cafe!

Plan B Club Cafe vă invită vineri 24 februarie, de la ora 21.00, la un Concert Mircea Vintilă Live, pentru a petrece o seară de neuitat în compania unuia dintre cei mai apreciaţi muzicieni din România.

Intrarea este 15 lei.

Mircea Vintilă, unul dintre cei mai importanţi folkişti de la noi, va împlini 63 de ani în 23 martie. A debutat în 1968 la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, a cântat de-a lungul timpului în Cenaclul Flacăra (1973-1982) şi a făcut parte din grupul Pasărea Colibri (1992-2000).

La a doua editie a Festivalului “Primăvara baladelor” a câştigat marele premiu cu piesa “Lordul John”. A cucerit premiul Teletop al Televiziunii Române cu piesa “Bade Ioane”, iar “Făt Frumos” I-a adus premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. În 1990, Mircea Vintilă a primit Marele Premiu pentru întreaga activitate, în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Folk “Om Bun”. Single-ul ”Noros Cecer” a obţinut premiul pentru Cel mai bun videoclip al anului, decernat de Uniunea Artiştilor Profesionişti din Televiziune. De asemenea, “Madama de Pică” a fost declarat cel mai bun album folk al anului 2000.

Cunoscutul interpret de muzică folk a avut o activitate discografică şi concertistică bogată. Cântecele sale debordează de melodicitate şi o atenţie deosebită acordată “vorbelor”. De la „Lordul John” la „Dramă de cartier”, de la ”Mielul” şi ”Cu tine prin New York” la ”Noros cecer”, fanii au savurat o listă întreagă de adevărate hituri.

Vino în Plan B Club Cafe – Str. Spiru Haret nr. 2, Bistriţa!

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.