Actualitate

De Sf. Andrei, pe pietonal se aprind luminițele și se deschide Târgul de Crăciun. Vezi programul

La Bistrița, deschiderea oficială a sezonului de iarnă 2023-2024 va avea loc, conform tradiției din ultimii ani, în seara de Sfântul Andrei, atunci când municipalitatea va organiza în centrul istoric un spectacol plin de culoare care va marca aprinderea luminițelor de sărbători în oraș și deschiderea Târgului de Crăciun.

Evenimentul de aprindere a iluminatului festiv și deschiderea Târgului de Crăciun sunt programate de Sfântul Andrei, joi 30 noiembrie, de la ora 18.00, pe pietonalul Liviu Rebreanu.

Invitați în spectacolul care dă startul sărbătorilor de iarnă în centrul Bistriței sunt magicianul Robert Tudor, tânăra interpretă Kamelia Melnic (11 ani) și Trupa de teatru ”Alexandru Misiuga” cu animații pentru copii.

Primarul Ioan Turc: ”Se apropie magia Crăciunului!”.

În această perioadă se montează ornamente în centrul istoric, pe principalele artere, în diferite parcuri și scuaruri, dar și în cartiere.

În Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică, va funcționa un patinoar artificial, gestionat de operatorul privat care în anii trecuți îl deschidea în zona din fața Palatului Culturii.

Primăria Bistrița a alocat peste 800.000 de lei pentru iluminatul festiv, suma fiind dublă față de alți ani. ”Suma pentru iluminat festiv este 821.554 de lei. Este mai mare ca cea de anul trecut. În 2021 eram în pandemie, am mers pe o sumă modică. În 2022, tot orașul era un șantier, iar acum stăm ceva mai bine sau mult mai bine. Ne așteptăm ca la nivelul lunii decembrie orașul să arate mult, mult mai bine decât a arătat înainte de deschiderea acestor șantiere, lucru care presupune un iluminat festiv mai curajos pentru sărbătoarea Crăciunului, a Anului Nou până la Sf. Ion. Locuiesc în zona centrală și vă invit să vedeți cât de mulți oameni cu copii vin și își fac poze. Anul trecut a fost un adevărat fenomen legat de prezența a mii și mii de oameni în centrul orașului. Dorim să ducem acest iluminat și în cartiere, în localitățile componente pentru că pentru toată lumea e sărbătoare și toți trebuie să simtă că fac parte din comunitatea bistrițeană”, a explicat recent primarul Ioan Turc.

În Piața Petru Rareș, în fața Palatului Administrativ, luminițele de sărbători vor fi aprinse sâmbătă 25 noiembrie, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud începând cu ora 16.00. Cu această ocazie, Gașca Zurli va face spectacol pentru cei mici.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.