Actualitate

Demonstrații de dresaj spectaculoase la deschiderea Parcului pentru câini Codrișor

Bucurie mare, astăzi, de 1 Iunie, pentru proprietarii de câini din Bistrița. De Ziua Copilului, a fost deschis oficial primul parc pentru câini din oraș, un loc de joacă, dar și de dresaj unde blănoșii pot alerga în voie și pot socializa. Cățeii s-au bucurat ca niște copii, așa cum sunt percepuți de altfel și de stăpânii lor, mari sau mici.

”Ne bucurăm că Primăria Bistrița ne-a pus la dispoziție primul teren de joacă pentru câini, unde noi vom face și pregătire pentru junior handler, o să învățăm copiii cum să își prezinte câinii, cum să-i socializeze, cum să se ocupe de căței. O să le oferim consiliere, vom aduce și dresori ca să facem demonstrații fiindcă acum, la unele rase de grupa a doua care sunt pentru pază și apărare, se impune pentru dreptul de reproducere și examen de lucru. Va trebui ca proprietarii care au asemenea câini să vină și să facă pregătire ca să se poată prezenta la examenele de lucru și vom pune la dispoziția celor interesați informații, numerele de telefon ale dresorilor, vom face tot ce ține de asociație și vom fi prezenți cât se poate de des aici. Sper să se mai deschidă și alte parcuri de felul acesta”, a spus Matilda Gubesch, președintele Asociației Chinologice Bistrița-Năsăud.

Parcul pentru câini Codrișor are trei separeuri în care poate intra câte un câine sau doi ai aceluiași stăpân, dar nu mai mult.

”În special pentru câinii mari am făcut aceste separeuri ca să nu fie probleme. Aici, jos, am pregătit un ring mare în care se pot antrena câinii pentru expoziții, altul pentru câinii mici. Vom face măsurători pentru câinii de ordonanță fiindcă nu e bine să te duci acasă, în curtea omului, fiindcă acolo câinele păzește, e pe terenul lui, și poate fi puțin agresiv. La asociație iar nu e bine, deci trebuie să facem aceste măsurători pe un teren neutru. Și aici e un loc extraordinar să-i măsurăm, să-i cântărim, să-i testăm. Sunt șase pagini de completat la un câine de ordonanță și mult de lucru“, a adăugat ea.

În același timp, în parc au acces și stăpânii de câini care nu sunt de rasă, dar care trebuie să respecte și ei, ca și ceilalți, unele reguli afișate pe un panou amplasat înainte de intrare.

”Să nu intre cu femele în călduri pentru că pot apărea situații nedorite, dacă sunt câini periculoși, neapărat să aibă botniță. Apoi, cerem să se respecte niște reguli de bun simț. Nu intri peste altul că așa ai chef și dreptul. Cerem să nu lase mizerii, materii fecale. Sunt role cu pungi, coșuri de gunoi, să le folosească, să păstrăm curățenia, să nu se spargă sticle ca să nu se taie câinii. E vorba de grijă și de responsabilitate, dar sper să nu avem probleme”, a mai spus ea.

Întrucât joi au venit foarte mulți părinți cu copii, Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud le-a oferit sucuri și mici pachețele cu dulciuri, în total fiind pregătite 100 de atenții pentru cei mai mici iubitori de animale.

La deschiderea parcului a venit și primarul Ioan Turc, împreună cu Andrei, fiul lui și Simba, un câine din rasa Malamut de Alaska. ”Încercăm să amenajăm un loc de joacă pentru căței în zona Big, în parcul din zona MHC vom avea un alt loc de joacă pentru căței. Într-un final de proiect, cred că vor fi cinci locuri de joacă pentru căței în Bistrița”, a spus primarul Ioan Turc.

Școala de Dresaj Nechita a oferit numere spectaculoase de dresaj. Claudia Pantiș și Ciprian Nechita au demonstrat încă o dată că sunt maeștri în a-i învăța pe câini lucruri amuzante, dar în același timp dificile. Atât cățeii, cât și dresorii au fost răsplătiți de copii cu ropote de aplauze.

Etichete

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.