Actualitate

Serviciile de Pașapoarte și de Înmatriculări se mută în curând din clădirea Prefecturii

Serviciul de Pașapoarte și Serviciul de Permise și Înmatricultări se vor muta până la sfârșitul lunii iunie pe strada Cuza Vodă, în fostul sediu al LDP, întrucât clădirea Palatului Administrativ intră în reabilitare.

”Noi credem că, până la sfârșitul lunii iunie, aceste două servicii, Pașapoartele și Înmatriculările, vor fi relocate pe strada Cuza Vodă, la fostul sediu al LDP. Avem o hotărâre a Consiliului Local Bistrița. Se finalizează protocolul și predarea amplasamentului, urmând ca această clădire a Palatului Administrativ să intre în reabilitare. Noi sperăm ca, până la sfârșitul lunii iunie, să reușim să relocăm cele două servicii”, a spus subprefectul Ioan Zăgrean.

Fostul sediu al LDP a fost cedat Prefecturii, prin hotărâre de Consiliu Local, până la terminarea lucrărilor la Palatul Administrativ. Între timp, se fac documentațiile necesare expertizării, consolidării și ulterior amenajării fostului sediu al LDP, cumpărat de municipalitate, drept sediu pentru serviciile de Stare Civilă, Evidență Informatizată a Persoanei, Poliție Locală și SVSU.

Palatul Administrativ din Piața Petru Rareș va fi reabilitat cu aproape 4 milioane de euro. Licitația a fost adjudecată de compania Record din Bistrița.

Încă din ianuarie 2019, Instituția Prefectului anunța că a finalizat proiectul de reabilitare și modernizare a Palatului Administrativ căruia nu i-au fost aduse îmbunătățiri de substanță din 1970.

Lucrările prevăzute vizează tratarea întregii clădiri din punctul de vedere al eficientizării energetice și al reducerii costurilor de întreținere cu 50%. Vor fi realizate lucrări ample de izolare energetică a clădirii, amplasarea de panouri fotovoltaic, instalații și sisteme de iluminat tip led. Se vor monta trei stații de încărcare ale mașinilor electrice.

25 comentarii

 • Pasapoartele si permisele sunt perfecte ….peste poduri si pe drumuri!!!
  Daca palatul intra in reabilitare grupul sanitar ar trebui mutat, pe acelasi principiu… in statia de epurare!!!

  4
  43
  • Pe Cuza Vodă în mijlocul orașului este o locație perfectă pentru pasapoarte ușor acesibilă de către toți cetățeni orașului și mai ales ai UNDE SĂ PARCHEZI nu ca toate prostiile ce se fac în restul orașului.

   45
   1
  • Asa cum pasaportul e pentru poduri, permisele pe drumuri tot asa grupul sanitar pentru statia de epurare!

   2
   33
 • Păi cei din Primărie au spus că amenajează acolo Sala de Căsătorii, acolo este foarte frumos foarte potrivit pentru sala de căsătorii. A trecut mai bine de un an decând a fost preluată clădirea din Cuza Vodă și Primărie încă nu a fost în strare să amenajeze Sala de Căsătorii.

  43
  3
  • Interesul a fost doar acela al mutarii banilor de la Primarie la CJ pentru a acoperi gaurile din bugetul lui Raducu. 20.000 de Euro pe ar a platit dl. primar. Ca să facă ce? Casă de căsători în zona industrială? Ce mizerie!!! Acum după ce ne-a făcut de bani îl dă gratis. Numai șmenuri și învârteli. Și căsătoriile o să le oficieze în pasajul subteran de la gară. Că, atâta merită bistrițenii în concepția coaliției rușinii. Banii luați, alungați din centru din clădirile publice și băgați în subteran. Să rămână doar ei în palate cu șoferii, consilierele și bideurile.

   6
   42
  • @ Alex tu nu cunoști orașul: cartierul Cuza Vodă UTR27 nu este deloc zonă industrială ci este o zonă compactă de case ( locuințe individuale ) care alături de cartierele Goldiș UTR 27 și Compozitorilor UTR 17 sunt singurele cartiere exclusiv de case din Bistrița.

   37
   1
  • Casa de Căsători este foarte bine amplasată pe Cuza Vodă fiindcă în curând va fi gata de construit Biserica din apropiere.

   25
   1
  • Deasemenea Casa de Căsători de pe Cuza Vodă este foarte bine amplasată fiindcă de acolo convoiul de nuntaşi va ajunge foarte rapid cu maşinile la restaurantele cu săli mari pentru nunți fără să parcurgă şi să rămână blocat pe străzile înguste din oraş. Astfel de la acea Casă de Cãsători convoiul nuntaşilor va ajunge rapid cu maşinile la restaurantele de nunți President, Giulia, Pico Verde, Vila Francia.

   23
   1
  • Marele avantaj al Casei de Căsătorii de pe Cuza Vodă este că acolo sunt locuri suficente de parcare unde nuntaşi îşi pot parca automobilele în schimb la Primărie nu vor mai avea unde parca fiindcă vor fi distruse locurile de parcare de pe Şincai şi Dornei locurile de parcare de pe Liviu Rebreanu deja au fost distruse iar locurile de parcare din Piața Centrală sunt ocupate abuziv de angajați din Primărie.

   23
   1
  • Sa inteleg ca aceasta zona e doar pentru case..atunci ar fi mers sa se faca acolo….casa de casatorii , casa de toleranta , casa scarii, casa de marcat, casa maramureseana…ca sa fie bine conform Utere 343

   1
   15
  • Petru Ptr, nu este necesar să se facà acolo case de toleranțe deoarece casele de toleranțe sunt deja deasupra crâşnelor de pe strada Luviu Rebreanu şi dacă s-ar face o casă de toleranță nouă pe Cuza Vodă aceea nu ar avea nici-un client nimeni nu este aşa de prost să meargă la aşa ceva fix în fața jadarmeriei. Despre casa scări da sunt foarte multe case frumoase în acele cartiere care au casă a scării. Despre o casă Maramureşană nu cunosc însă puțin mai în jos la marginea cartierului este Casa Someşană, mai mult ca sigur că există cetățeni ai oraşului care trăiesc în acele cartiere cu obârşi în Maramureş. Or fi şi ceva case de marcat însă destul de puține.

   14
  • Da ai înțeles bine zona este doar pentru case adică pentru locuințe individuale şi nu pentru blocuri sau blocuri mascate cu fentă sub denumirea de locuințe colective mici.

   15
  • Blocurile să se construiască în Centru acolo este locul lor nu în zonele frumoase de case.

   12
   1
 • Zona Cuza Vodă – Zefirulu pe lângă că este faină mai are şi marele avantaj că este cea mai sigură zonă din Bistrița fiindcă este în fața Jadarmeriei. Bănuesc că nimeni nu va avea tupeul să facă acte de huliganism fix în fața jandarmilor.

  39
  2
  • Bine că nu este Poliția Locală că ăia nu au nici-o autoritate sunt plătiți degeaba doar păzesc trambulinele dib Parcu Mare și alte nimicuri.

   15
 • Au spus că pe Zefirului acolo unde a fost Termocentrala vor face o bază sportivă, până acum nu se vede nicio mișcare acolo.

  34
 • În curtea fostului LDP de pe Cuza Vodă sunt niște brazi și molizi frumoși sper să nu vină vreun tâmpit din primărie care sub diverse pretexte să-i taie așa cum au belit squarul frumos din fața mesageriei de la Gară.

  33
  • pai pe vremea aia se facea peisagistica …se dadea si cu canciocu si se tencuia cum trebuie si mai aels se stia ca o fatada cu socluri din piatra trebuie sa aiba rond de brazi pentru efectu vizual…………………………o facut palatul administrativ comunisti(comunism/socialism insemna binele comun) cu un milion dolari …si la astia le trebuie 4 milioane sa dea o mana de glet………

   11
  • @ bosu subscriu la ce spui coniferile de la clădirea din Cuza Vodă arată superb.

  • Şi squarul cu molizi de la gară a fost excelent era locul cel mai plăcut unde aşteptai trenul. Mare tâmpenie au făcut că au tăiat molizi acum nu mai stă nimeni acolo este pustiu ca în Sahara.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.