Actualitate

Deputatul PSD Bogdan Ivan spune că primarii sunt tranzacționați în lupta pentru șefia PNL

”Un impotent politic ca și Florin Cîțu care nu are capacitatea de a-și convinge colegii să-l voteze la viitorul congres al PNL se comportă dictatorial și blochează finanțarea PNDL către toți primarii din România pentru ca ulterior să vină cu fondul de rezervă al primului ministru și, din pix, să dea miliarde primarilor și președinților de CJ care ar trebui să voteze într-un fel sau altul la congresul PNL”, a declarat într-o conferință de presă deputatul PSD Bogdan Ivan.

”Ce mă doare foarte tare este că acum, în lupta internă pentru șefia PNL, această vendetă a ajuns să fie adusă atât de aproape de oameni încât primarii din Bistrița-Năsăud, primarii din toată România, sunt tranzacționați fix pentru a vedea cine va câștiga următoarele alegeri din PNL. E foarte tristă soarta celor din PNL pentru că au de ales între un bufon – Sică Mandolină – care era haios la un moment dat – și un impotent politic ca și Florin Cîțu care nu are capacitatea de a-și convinge colegii să-l voteze la viitorul congres al PNL. Ce face? Se comportă dictatorial spunând că Guvernul este cel care conduce și Parlamentul. Afirmația aceasta mi se pare mai mult decât gravă, împotriva Constituției, a statului de drept, împotriva articolului 14 cred, care spune că Parlamentul e forul suprem al României și uzează masiv de această postură pentru a cumpăra voturi. În primul rând, blochează finanțarea PNDL către toți primarii din România pentru ca ulterior – sunt 99% convins că va fi așa – să vină cu fondul de rezervă al primului ministru și, din pix, să dea miliarde primarilor și președinților de CJ care ar trebui să voteze într-un fel sau altul la congresul PNL. Dacă tu, ca și viitor președinte al PNL, nu ai altă pârghie să-ți convingi colegii să ești potrivit să îi conduci când te bați cu Ludovic Orban care de 30 de ani ne face pe toți să râdem prin politica românească și nu ai altă capacitate de a convinge oamenii decât forțându-i să te voteze, dacă te votează le dai, dacă nu, nu, e foarte trist”, a spus parlamentarul.

El a reamintit că, în perioada guvernării PSD ”care era de vină pentru toate la un moment dat”, ”nu a fost o primărie din județul Bistrița-Năsăud – că era PNL, UDMR sau ALDE – care să nu fi avut măcar 2-3 proiecte de finanțare, importante, cu bani alocați direct din partea Ministerului Dezvoltării”. El a menționat că Primăria Feldru, PNL, a avut chiar 6.

Bogdan Ivan a mai spus că s-au împlinit 600 de zile de când PNL a ajuns la guvernare și 570 de zile de când Rareș Bogdan, ”marele europarlamentar”, a ”eliminat pensiile speciale”.

”Îl aștept pe Rareș Bogdan să ne spună când are de gând să o facă. Până la urmă, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor – un prim pas – a fost făcută prin proiectul depus de PSD și cu votul PSD. Hai să vedem ce fac și ei. Până acum s-au tot lăudat și au bătut cu pumnul în piept”, a spus Bogdan Ivan.

CONTEXT: În data de 22 iunie 2021 o adresă semnată de ministrul dezvoltării Attila Cseke era tramsmisă către toate autoritățile locale din România, primării sau consilii județene În document era specificat clar faptul că Guvernul nu mai are fonduri pentru susținerea investițiilor derulate prin Programul de Dezvoltare Locală (PNDL). Adresa era semnată de ministru. La o zi distanță, după ce în teritoriu documentul a ajuns în atenția publică fiind puse în pericol sute de investiții la nivel național, ministrul a revenit cu un alt mesaj, însă pe Facebook prin care anunță că lucrările nu „se sistează” deși în adresa transmisă oferă această variantă primăriilor sau consiliilor județene care nu dispun de fondurile necesare pentru continuarea investițiilor prin PNDL.

https://www.facebook.com/MinisterulLucrarilorPublice/posts/3850391455089837

4 comentarii

  • Daca Citu este impotent politic,inseamna ca tu esti nulitate absoluta!!Omul asta, Citu, este finantist,intelege cum trebuie facuti si dramuiti banii tarii,pe cand voi,ciuma rosie nu ati stiut nici macar cati bugetari aveti!! Nu ati fost interesati de cat produce si cat consuma tara asta,ati lasat o mostenire dezastroasa din punct de vedere a finantelor tarii,cu imprumuturi fabuloase pentru plati de salarii si pensii.Macar daca erau investiti banii pentru modernizarea tarii.Cum sa mai desfiintezi pensii si salarii speciale facute de voi din pix,cum sa faci reforme profunde cand ati plantat in curtea constitutionala niste aserviti ciumei rosii?

  • Ma Ivane pe care te cheama Gruia oare era mai bine sa aiba de ales intre Dragnea si Dragnea cum a fost la voi? Oare era mai bine sa fi avut si ei de ales doar un borfas repetent cum a fost la voi?

  • Pacaliciule, tu ai uitat ca voi ati inventat pensiile speciale? Ai uitat ca ai colegi de haita (la care voi ii ziceti partid) care au cate patru pensii?

  • Este foarte bine ca nu se aloca resurse bugetare pentru PNDL pentru ca de acolo se finanteaza furturile voastre puse la care de Dragnea si justificate cu lucrari inutile si aberante cum sunt drumuri pe camp si puncte de informare turistica. Ori sali de sport pe camp!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.