Economie Politică

Deputatul PSD Daniel Suciu, teren şi casă la Bistriţa după doar un an în Parlament

Deputatul PSD Daniel Suciu, care a intrat în Parlament cu o declaraţie de avere completată tot la al doilea rând cu expresia "nu este cazul", a schimbat foaia în mai puţin de un an de când reprezintă judeţul pe prima scenă a ţării. Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, anul trecut, şi-a cumpărat teren şi casă.

Deputatul PSD Daniel Suciu a completat prima declaraţie de avere în decembrie 2012, când a scris aproape la fiecare rubrică „nu este cazul”. Mai precis, el nu avea nici teren, mnici casă, doar un Ford Focus din 2000, un venit de 17.352 de lei ca şi angajat al Parlamentului României în calitate de consilier de deputat, 3375 ca şi consilier judeţean şi 1800 de lei din indemnizaţia de creştere a copiilor.

În 12 iunie 2013, singura modificare care apare în declaraţia de avere depusă la Camera Deputaţilor este cea legată de venituri. El a menţionat acolo că a câştigat 1566 de lei ca deputat şi că a luat, în total, de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud suma de 6570 de lei, bani care reprezentau indemnizaţia de consilier şi de membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP).

Lucrurile par a se fi schimbat în a doua jumătate a anului 2013 când deputatul PSD a început să o ducă ceva mai bine. Împreună cu soţia lui, angajată a Consiliului Judeţean, Daniel Suciu a cumpărat la Bistriţa un teren intravilan de 304 metri pătraţi şi o casă de 147 metri pătraţi tot la Bistriţa. Întrucât la rubrica datorii apare un credit luat de la BCR tot anul trecut în valoare de 223.000 de lei, reiese că familia Suciu s-a împrumutat de la bancă pentru ca să-şi cumpere cele două proprietăţi şi că va plăti rate până în 2028.

Conform documentului citat, Daniel Suciu, vicepreşedinte al PSD Bistriţa-Năsăud şi totodată purtător de cuvânt al filialei judeţene a PSD, a câştigat anul trecut de la Camera Deputaţilor suma de 58.000 de lei (4800 de lei lunar). Veniturile familiei au fost completate cu salariul doamnei (confidenţial) şi cu alocaţia celor doi copii în sumă totală de 1000 de lei.

În schimb, în declaraţia de avere a deputatului PNL Stelian Dolha nu e nicio modificare faţă de anul precedent. Dolha deţine şi el un teren la Bistriţa, dar cumpărat în 2012, şi lucrează la o casă tot de atunci.

9 comentarii

  • Cred ca lumea tot nu a inteles ca devii parlamentar nu pt. binele altora, ce pentru al tau si doar al tau. Te ploconesti un pic pe la judet, mai cari o servieta, mai lipesti un afis si te scoti…

  • Voi nu cititi bine acolo mai sus….e vb de 2 miliarde si 300 de milioane vechi care sunt imprumutati… ce vi se pare iesit din comun sa iti iei o casa indifetent de functia pe care o ai.
    Unde mai incape atata rautate.

    • asa este . de aia am si spus mai sus in comentariul meu ca : vai de capul lor cu banii lor !! pai astia sint bani ?? maine daca imi cereti vii pun pe masa cash ! toti !

    • si inca ceva . casa cu teren cu tot la 2 miliarde ……………….aia nu e vila . e o cabanuta , o cascarabeta , o ……………..ceva ….! dar nu casa sau vila. intelegeti ?

  • Nu am inteles articolul in titlul sau e ff acid la adresa domnului deputat pentru ca la sfarsi sa intelegem ca de fapt are o casa luată in rate pe care trebuie sa o plătească încă anii buni de acuma…daca avea atâția bani ….cum se insinuează….castigati”oarecum” probabil era plătită deja….vorbiti domnilor despre adevăratele „mismasuri” !

  • cum se da o lege impotriva libertatii de exprimare ,cum apar infractori care se folosesc de ea impotriva oamenilor nevinovati.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS