Economie Politică

Ioan Oltean a sărăcit în opoziţie. Câţi bani a luat cu împrumut şi până când trebuie să îi restituie

Deputatul Ioan Oltean a sărăcit. Cel puţin potrivit ultimei sale declaraţii de avere care arată că, în 2013, cel mai longeviv parlamentar al judeţului a avut nevoie de bani pe care i-a împrumutat de la o persoană fizică. Suma, deloc mică, trebuie restituită până la viitoarele alegeri parlamentare din 2016.

Declaraţia de avere postată pe site-ul Camerei Deputaţilor la jumătatea lunii iunie a.c., arată că Ioan Oltean a luat împrumut de la o persoană fizică 75.000 de dolari, sumă pe care trebuie să o restituie până în 2016 când va avea loc o nouă rundă de alegeri, locale, dar şi parlamentare. Între timp, el mai are de rambursat şi un credit luat de la BRD de peste 28.000 de euro, scadent în 2022.

Ioan Oltean deţine, în continuare, un teren intravilan de 2000 de metri pătraţi în Voluntari, dobândit în 2005, alte două suprafeţe de o mie, respectiv 3000 de metri pătraţi în Afumaţi şi Tunari, dar şi un teren intravilan de 500 de metri pătraţi la Bistriţa. El are trei aparatmente din care unul la Bistriţa şi două în Bucureşti, dar şi o casă, la Bistriţa, mai precis în cartierul Unirea, întinsă pe 200 de metri pătraţi. De asemenea, Ioan Oltean deţine două maşini, ambele marca Volkswagen, Golf şi Jetta, din 2005, respectiv 2007 şi are acţiuni de peste 52.000 de lei la Teraplast. Conturile îi sunt destul de goale, în sensul că nu a reuşit să mai pună nimic deoparte.

Ca deputat şi vicepreşedinte al Camerei a câştigat în 2013 suma de 68.400 de lei (5700 de leiu lunar), la care a mai adăugat 17.920 diurnă de deplasare la lucrările Parlamentului. Din chirii a câştigat suma de 79.200 de lei, pensia soţiei sale Dorina fiind de 5200 de lei.

În ce priveşte declaraţia de interese, nu există nicio modificare faţă de anii trecuţi. Ioan Oltean este preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, dar şi al Fundaţiei „Pro Memoria” Bistriţa.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS