Sport

Din satul lui Apostol Bologa, pe două roți, până în stațiunea Sângeorz-Băi

O pistă de biciclete care se va întinde pe mai bine de 3 kilometri va lega satul lui Apostol Bologa – personajul principal al romanului ”Pădurea spânzuraților” de Liviu Rebreanu – de Sângeorz-Băi, stațiunea cu ape minerale de la poalele Munților Rodnei.

Convins că turismul rural poate transforma Parva într-o atracție turistică montană grație în special defileului creat de Valea Rebrei și minunatelor vârfuri ale munților Munților Rodnei, primarul comunei Parva, Ioan Strugari continuă proiectul de amenajare a pistelor de cicliști pe amplasamentului unui drum de pământ cunoscut sub numele de Locurele – Cicera ce face legătura între Parva și Sângeorz-Băi.

Pe o distanță de 3,2 km, se va amenaja o pistă pentru cicliști având o lățime de 2,5 metri pe care să poată circula toate categoriile de biciclete și trotinete electrice. Pista va fi amenajată în apropiere de alte drumuri locale modernizate care traversează localitatea, cum ar fi DJ 172B, străzi și drumuri forestiere.

Pe traseu vor fi amenajate 10 locuri de odihnă, echipate cu suporturi rastele biciclete.

Investiția în valoare de 2,6 milioane de lei fără TVA ar urma să fie realizată până în 2027.

Etichete

5 comentarii

 • De apreciat faptul ca in oras le-au trasat cu vopsea verde peste asfaltul existent(asa sunt si in Cluj si multe alte orase), nu ca in capitala Bistritz unde au raschetat asfalt bun si au turnat asfaltul acela rosu, in valuri.
  Oricum, pistele astea din capitala Bistritz sunt majoritatea un dezastru, e mai periculos pe ele decat pe carosabil si in plus, nu sunt intretinute(vezi Viisoara unde sunt portiuni acoperite deja cu pamant).
  Nu intru in alte detalii, sunt offtopic aici…

  24
  8
  • Zilele trecute am mers o tură dintr-un capăt în altul al orașului cu copiii (6+10ani). A fost un chin să traversăm tot traseul care e gândit haotic cu zone extrem de periculoase ( tronson care se termină brusc in curbă și este trasat să treci obligatoriu de pe o parte pe cealaltă) cu mașinii parcate pe pistă deși este indicator de interzis opărirea ( vezi pe drumul ce duce spre poligon lângă cladirea armatei). Rușine primăriei pentru lucrările de mântuială doar ca să închidă gura cetățenilor doritori de un oras mai curat și degajata. Să nu mai vb de babuini care nu au nici un respect față de bicicliști.

   24
   6
 • Dar pana la pista de biciclete (Locurele – Cicera) cum vor merge biciclistii? Vor zbura? Ii va duce o caruta, eventual un car cu boi? Boi rosii, evident.

  11
  4
 • Prin anul 2020, Daniel Suciu, pe atunci candidatul permanent la Primăria Sângeorz-Băi din partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud , împreună cu Ioan Strugari, primarul comunei Parva, vorbea despre un proiect turistic de amploare, care includea construirea unei telegondole între cele două localități. Evident cu asemenea „fantezii” Daniel Suciu n-a ajuns primar la Sângeorz-Băi.
  In schimb, Ioan Strugari, vine de data asta cu un proiect mai realist privind amenajarea unei piste de biciclete pe o distanță de 3 kilometri si care să facă legătura între Parva și Sângeorz-Băi, contribuind astfel la dezvoltarea turistică a zonei.

  13
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.