Actualitate

Direcţia Municipală de Servicii Sociale primeşte cereri pentru acordarea ajutoarelor alimentare

Începând cu 10 ianuarie, Direcţia Municipală de Servicii Sociale primeşte cereri pentru acordarea ajutoarelor alimentare, conform Hotărârii nr. 13 / 2011 cu modificările şi completările ulterioare, privind stabilirea unor măsuri pentru acordarea ajutorului de urgenţă familiilor şi persoanelor aflate în situaţii deosebite, conform Legii nr. 416 / 2001 privind venitul minim garantat.

Cererile pentru acordarea ajutoarelor alimentare se depun zilnic, la sediul DMSS din str. Dornei nr. 12, în intervalul orar 8.00 – 14.00, însoţite de actele doveditoare, respectiv copie după actul de identitate, cuponul de pensie, cuponul cu ajutorul special lunar, copie după certificatul de încadrare în grad de handicap (după caz).

Direcţia Municipală de Servicii Sociale a primit în prima zi 800 de cereri pentru acordarea ajutoarelor alimentare. De acest tip de ajutor au beneficiat, anul trecut, 1.800 de persoane, informează municipalitatea.

Pentru pensionarii cu venituri până la 1.000 lei/lună, persoanele cu vârsta peste 65 de ani fără venituri şi pentru persoanele cu handicap accentuat care beneficiază numai de ajutorul special lunar, domiciliate în municipiul Bistriţa, se acordă pachete cu alimentele de bază cu ocazia Sărbătorilor de Paște – 21 aprilie, Rusalii – 12 iunie, Adormirii Maicii Domnului – 15 august, Zilei Mondiale a Alimentaţiei – 16 octombrie şi Crăciun – 25 decembrie.

2 comentarii

  • maine este vinery si nu au program cu publicul iar de luni nu mai primesc cereri, la fel ca si anul trecut. cei cu nr. de inscriere de o anumita culoare au primit , iar cei de oalta culoare erau pe liste de asteptare in caz ca mai ramaneau ceva pachete la sediul de pe Independentei.Plafonul maxim era pana la 800 lei, ori acum este pana la 1000 lei. va dati seama cati se vor uita unii la altii?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.