Politică Social

Directorii Casei de Pensii, care au fentat puterea păstrându-şi funcţiile, stau bine la capitolul proprietăţi

Puţini şefi de instituţii au scăpat de "remanierea" portocalie. Casa Judeţeană de Pensii este una din ele, nu de alta, dar şefii s-au luptat să rămână în funcţii. Cine sunt ei şi ce averi au?

Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii, Ioan Fechete, provenit din PSD,  a ajuns prima oară în instituţie în timpul Guvernării PSD, iar de numele lui se leagă scandalul construirii sediului actual al CJP despre care presa a scris mult şi bine la vremea respectivă. Deşi a fost înlocuit din funcţie de PDL, Fechete a dat Ministerul Muncii în judecată şi a câştigat procesul, revenind în poziţie. Potrivit declaraţiei sale de avere, are o livadă de 13 ari în localitatea Livezile pe care şi-a cumpărat-o în 2009. La Bistriţa deţine două apartamente, unul cumpărat în 2004 de 62 de metri pătraţi şi altul în 2007 de 50 de metrio pătraţi, mai are şi două maşini, o Dacia Logan din 2005 şi un Ford Fiesta din 2004 . Nu are datorii. În 2010 a câştigat, din salariu, suma de 48.790 de lei.

Directorul executiv adjunct Terente Ciui (PNL) a fost instalat în funcţie în timpul guvernării liberale şi, în mod miraculos, a supravieţuit şi actualei guvernări. Potrivit declaraţiei de avere,  are un teren agricol de 2500 de metri pătraţi la Bistriţa pe care şi l-a cumpărat în 1999, două apartamente la Bistriţa, unul din 1991 şi altul 2001, dar şi o casă de 250 de metri pătraţi la care a lucrat opt ani şi a reuşit să o finalizeze anul trecut. Are datorii de 30.000 de lei la o bancă, dar va scăpa anul acesta de ele fiindcă se apropie scadenţa. Totodată, Ciui spune că deţine părţi sociale şi a acordat împrumuturi SC Elect-Matica SRL în valoare de circa 50.000 de lei. Ca director executiv-adjunct al CJP a câştigat, anul trecut, în total 27.442 de lei.

Al doilea director adjunct, Teodor Chiciudean, care conduce, de fiecare dată, la avarie instituţia, are două suprafeţe de teren la Bistriţa, un teren agricol şi un teren extravilan, o casă la Bistriţa din 1986 şi un apartament la Cluj. Chiciudean mai deţine un Ford Mondeo din 1996 şi a reuşit să adune, în bănci, peste 80.000 de lei. Ca director executiv ajunct a câştigat, anul trecut, 48.108 lei.

Sursa acestor informaţii este pagina de internet a CJP Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS