Actualitate

Doi tineri, prinși drogați la volan / Bărbat băut, fără permis și recidivist, arestat

Polițiștii Biroului Rutier au depistat în Bistrița doi tineri care conduceau mașini deși se aflau sub influența unor substanțe psihoactive, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În seara zilei de 26 septembrie, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism, iar la volanul acestuia au identificat un șofer care se afla sub influența drogurilor.

Tânărul în vârstă de 21 de ani, din Milaș, a fost oprit pe bulevardul Republicii din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul Drug Test 5000, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței metamfetamină. Cel în cauză a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

În aceeași noapte, polițiștii Biroului Rutier au depistat și oprit în trafic, pe Calea Moldovei din Bistrița, un alt tânăr, în vârstă de 22 de ani, din Florești, care se afla la volanul unui autoturism deși consumase substanțe psihoactive.

Și în cazul lui, în urma testării cu aparatul Drug Test 5000, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței metamfetamină și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice. Totodată, a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier, fiind întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Prins sub influența alcoolului, reținut pentru 24 de ore

În seara de 26 septembrie, în cadrul cercetărilor într-un dosar penal deschis pentru infracțiuni la regimul rutier, polițiștii orașului Sângeorz-Băi au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 41 de ani, din Dealul Ștefăniței, bănuit de comiterea faptelor.

În fapt, în după-masa de 26 septembrie, polițiștii l-au depistat pe bărbat în timp ce conducea un  autoturism fără să deţină permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule. Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice pentru determinarea alcoolemiei. Totodată, acesta era plasat sub control judiciar, fiind cercetat pentru fapte similare.

Bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Năsăud. Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile și a fost introdus de polițiști în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe.

Depistați în trafic înainte să producă accidente

În seara de 25 septembrie, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au oprit pentru control un autoturism care se deplasa haotic pe o stradă din municipiu. Conducătorul auto, un bărbat de 50 de ani din Bistrița, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În acest caz, polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În dimineața de 25 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bistrițean de 25 de ani, aflat sub influența alcoolului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

A făcut accident, băut fiind și fără permis

La data de 26 septembrie, în jurul orei 00.45, un bărbat a sesizat prin 112 faptul că în stațiunea Băile Figa un autoturism a acroșat gardul de împrejmuire a unei cabane, după care plecat de la fața locului. Polițiștii de la Ordine Publică au depistat autoturismul parcat în apropierea altei cabane, fără plăcuțele de înmatriculare. Totodată, a fost identificat un tânăr de 19 ani care a delarat faptul că autovehiculul aparține tatălui său și că el l-a condus.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că cel în cauză nu deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducerea unui vehicul fără permis.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS