Actualitate

Doi vânători, atacați de urs la Milaș. Animalul i-a rănit în zona feței și a umărului

Doi bărbați care participau la o partidă de vânătoare într-o pădure de pe raza localității Milaș s-au ales cu răni la cap și la umeri după ce au fost atacați de un urs. Cei doi sunt conștienți și vor primi îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD.

”Echipajul de prim ajutor SMURD de la Punctul de Lucru Lechința intervine pe raza localității Milaș pentru a acorda primul ajutor pentru doi bărbați (vânători) atacați de urs. Din primele informații, aceștia sunt conștienți, cooperanți, cu răni la nivelul feței și umărului. Au fost coborâți din zona de pădure de către însoțitori”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița.

Locuitorii din Milaș s-au plâns încă din 2019 că sunt terorizați de urși. La vremea respectivă, erau doi masculi și o femelă cu pui care atacau noapte de noapte porci și oi. Atunci s-a dat autorizație pentru împușcarea unui exemplar.

Totuși, conform celor mai recente date, numărul urșilor a tot crescut de la un an la altul. Anul acesta, în primăvară, erau 906 urși în tot județul față de 879 anul trecut. De la începutul anului, APM Bistrița-Năsăud a emis 9 autorizații pentru recoltare.

Potrivit Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, fondul de vânătoare Milaș este administrat de Asociaţia de Vânătoare şi Pescuit Sportiv ”Diana” Orosfaia.

”Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, în urma unui incident care a avut loc astăzi 3 decembrie, în urma unei partide de vânătoare. Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că doi bărbați de 47 și 51 de ani, din Țăgșoru și Comlod, care participau la o vânătoare colectivă, autorizată, pe raza unui fond cinegetic, au fost atacați și răniți de un urs”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița a precizat: ”Doi bărbați, cu vârste de 47 si 51 și de ani (din localitățile Țăgșoru, respectiv Comlod) au fost aduși în această după-amiază la SCJU cu plăgi produse de urs, prin sfâșiere. Pacientul de 47 de ani, prezentând o plagă la umărul stâng, a primit îngrijiri medicale la UPU-SMURD și ulterior a fost externat cu recomandări la domiciliu. Pacientul de 51 de ani, care prezintă plăgi complexe la buza superioară și laterocervical dreapta, a fost supus unei intervenții chirurgicale”.

Foto cu caracter ilustrativ

Etichete

15 comentarii

 • Poate e vreun urs antrenat de FBI, folosește tehnicile de intimidare , luptă corp la corp și supraviețuire în oraș!
  Ce sa zic…bine ca au fost usor răniți.
  Sanatate și recuperare rapidă, vânătorilor!

  9
  17
 • Pai dacă au fost la vânătoare…nu au avut arma la ei? Dacă nici vinatorii nu fac ce trebuie adică sa împuște salbaticiunea oamenii de rand la care ursii provoacă pagube,frica și depresie pentru cei mai emotivi care este rezolvarea?

  34
  3
 • Când a fost sesizat paznicul de vânătoare din Comlod cu privire la faptul că ursul tot dă târcoale in zonele locuite, a zis că nu mănâncă pe nimeni…
  Uite că până la urmă Doamne Doamne face dreptate

  29
  1
 • Am întotdeauna un răspuns care se potrivește.
  Să nu mai țină oamenii în gospodării porci și oi, ca acum 100 de ani, agricultura de subzistenta.
  Să fie ferme de porci, cu 3000 de porci, închiși în ferme , cu gard, cu paznic, iluminat, etc.
  De ce nu merge ursul la ferma de la Șieu Magherus?

  Nu mai țineți porci, cumpărați carne din magazin și nu mai vine ursul pe la voi.

  9
  72
  • Măi Adriene, oamenii au trăit în bună pace, simbioză, cu natura, animalele, chiar dacă între ei s-au războit mereu. Atunci când omul a devenit hapsân, lacom, s-a crezut mai puternic decât Dumnezeu, a început și lupta pentru supraviețuire, Omul a crezut că totul, dar absolut totul e al lui. Pădurea, animalele sălbatice, adică ,,râul, ramul, tot ce mișcă în lumea asta, se cuvine numai mie…”păi de ce să nu supraviețuiască și cei care n-au bani să meargă la supermarket? Ei atât au știut, atâta știu, că trebuie să muncească, să crească animale, să facă agricultură e subzistență, eventual să crească copii, care ajung în străinătate și uită de unde au plecat, așa ca tine. No, numa zâc.

   54
   2
  • Trage tu intr un urs ce ataca deja o persoana si se misca ambii , cu riscul de a impusca pe persoana respectiva , vai de tine

 • Cine pe cine a atacat!? Când mergi la vânătoare te duci cu intenția de a ucide. Niciun animal din fauna României nu ar ataca un om, decât din frică si dacă îl percepe pe om ca posibil agresor. Aici lucrurile par a fi destul de clare…

  20
  10
 • De rahat estu tu bezmeticule nu tara.Tu nu meriti nici un gram de pamant din tara asta care plange cat de prost educat poti sa fi.
  Ai pus un drapel la geam de 1Decembrie halaburdule ?

  1
  6
 • V as vedea pe voi in situatie , cu om ce e lovit de urs sa incerci sa tragi in urs in timp ce ambii de misca , sa va vedeti de treaba ca atata stiti , sa comentati ,daca erati in situatie il rupeati pe urs , in bucati , ca voi sunteti rupti din filme toti

  1
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS