Actualitate

Începe o nouă etapă a lucrărilor la pasajul subteran din Decebal

Avansează lucrările la pasajul pietonal subteran din zona Pieței Decebal, parte din proiectul cu bani europeni de reconfigurare a axei str. Gării – B-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului, implementat de Primăria Bistrița.

”Pasajul pietonal subteran din Decebal prinde contur pe zi ce trece! Azi se finalizează turnarea radierului, iar de miercuri va începe montarea celor 65 de grinzi transversale. Peste acestea, va fi turnată placa de monolitizare și va fi amenajat sistemul rutier, inclusiv straturile de asfalt”, spune primarul Ioan Turc.

Administrația își dorește ca toate fazele tehnologice care presupun redeschiderea circulației în zona Pasajului Decebal să se încheie până de Crăciun.

Într-o recentă conferință de presă, primarul Bistriței a menționat că pe axa de transport cea mai mare parte a lucrărilor se finalizează anul acesta: ”Valoarea lucrărilor rămase de executat este de aproximativ 25 de milioane de lei. 10 milioane de lei intră pe fazare, adică lucrările vor continua și în primul semestru al anului viitor, în pasaj îndeosebi. Sigur că vor fi realizate nu puține corecții, pentru că suntem într-o analiză permanentă cu privire la realizarea lucrărilor. Am avut discuții cu constructorul, care este deschis la toate remedierile care trebuie făcute, dar prioritatea în acest moment este finalizarea unui volum cât mai mare de lucrări care presupun cheltuieli eligibile, în așa fel încât să nu antrenăm pentru anul viitor cheltuieli din bugetul local. Deci pentru lucrări în valoare de 10 milioane de lei, cele mai multe aferente realizării pasajului subteran din Decebal, lucrările vor fi fazate și executate în primul semestru al anului 2024“.

9 comentarii

 • Spor la treaba domnule Primar si abia astept sa se faca inca cel putin trei treceri subterane pe Bdul Independentei trecerea spre Kauffland , Calea Moldovei lic. Infoel si Piata de la Big.
  Asa se va scurge bine traficul dar si pietonii vor fi in siguranta.

  18
  38
 • E bun sa umble primarul prin tunelul de cârtițe pt că noi restul parcam seara pe luna mașinile și dimineață le aducem înapoi așa cum afirmase marele cârtitoi.acolo va mai ieși și el primar ,,pe luna”!!

  18
  6
 • S a ales soluția cea mai costisitoare, bineînțeles și paraindaratul este mai mare, în loc de 450 de piloți se putea folosi parplanse metalice, se reduceau și costurile financiare și timpul de execuție, pt ca nu plătește primarul din propriul buzunar ci bistrițenii.

  11
  2
 • Silvia cum este o greutate daca are lifturi si banda rulanta ?
  Te pui in cur pe banda cu tot cu bagaje.
  Priceput, sau nici asa nu e pe intelesul tau ?

  2
  12
 • Astia din comentariile anterioare sunt cei care se uita lung in sus cand vad un avion in Cluj. Va rugam sa va dati jos ciubotele din picioare cand veti trece prin pasaj, salbaticilor.

  2
  5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS