Politică

Doina Pană despre PNL, măsurile luate de Guvern şi ce a lăsat în urmă ca ministru al Pădurilor

Deputatul PSD Doina Pană a declarat că în calitate de ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură a lăsat în urmă doi copii, Radarul pădurii şi Codul silvic, cu precizarea că primul trebuie dezvoltat deoarece imaginaţia celor care vor să fure nu are limite. ”Unii cu gălăgia, alţii cu munca”.

Doina Pană a spus că moţiunile introduse de PNL sunt ”distractive” şi ”dau prilejul Guvernului să arate măsurile bune care s-au luat în domeniile respective”. ”Cea mai amuzantă parte mi se pare mult anunţata moţiune de cenzură, care se pare că nu va mai fi, în legătură cu tema aleasă. Moţiunea se bagă împotriva Guvernului, trebuie să te legi de nişte măsuri economice, să vii în sprijinul populaţiei. Ei au ales ca temă votul prin corespondenţă, o temă eminamente a Parlamentului, este ca şi cum ar băga o moţiune împotriva Parlamentului, ceea ce nu există în legislaţie, dar poate inventează dumnealor”.

Ea a adăugat că, în ciuda ”gălăgiei şi scandalurilor”, ”Guvernul îşi face treaba şi sunt cinci măsuri foarte importante care bat la uşă”: ”TVA la alimente 9% din 1 iunie, legea cu dublarea alocaţiilor, la 1 iulie salariul minim devine 1.050 de lei, la 1 ianuarie devine 1.200 de lei şi tot de la 1 ianuarie TVA-ul scade de la 24% la 20%. Asta demonstrează că unii fac gălăgie şi alţii muncesc”.

Deputatul PSD a menţionat că legea insolvenţei persoanelor fizice vine în sprijinul cetăţenilor, care erau tot timpul la dispoziţia băncilor. ”Când ajungeau în situaţia ca nu din vina lor să nu-şi poată plăti creditele, nu numai că îşi pierdeau locuinţa pe care au gajat-o, dar rămâneau şi cu o datorie mare. Cu această lege îi apărăm cetăţenii de rând în relaţia cu băncile”, a comentat Doina Pană într-o conferinţă de presă.

Parlamentarul PSD a salutat modificările aduse la regulamentul de organizare a loteriei bonurilor fiscale. ”De când a început loteria bonurilor fiscale, 1,2 miliarde în plus au fost la bugetul de stat, faptul că cetăţenii se implică şi cer bonuri îi împiedică în mare măsură pe cei care vor să facă evaziune fiscală. Am votat o formă modificată a ordonanţei, să fie 100 de câştigători, fondul de 1 milion să fie împărţit în mod egal la cei 100, iar în termen de 60 de zile câştigătorii să-şi primească banii”.

Fostul ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură a adăugat că ”tot ce a fost important pentru păduri s-a încheiat”: ”Am avut nouă luni de mandat ca ministru pentru Păduri, exact cât o sarcină, şi am lăsat în urmă doi copii: Radarul Pădurii şi Codul Silvic. Împreună chiar vor ajuta pădurile României şi am o satisfacţie deosebită, cu precizarea că Radarul trebuie dezvoltat pentru că imaginaţia celor care vor să fure nu are limite, programul infomatic permite în permanenţă dezvoltarea”.

7 comentarii

 • PNL este corupt! Guvernul este corupt!
  Doamna Doina Pană a născut doi copii corupți! Si paradoxal n-a lasat urme in urma….

 • Vezi ca ai gresit, ai scris rau de PNL, ti-or lua astia calculatorul :))) In alta ordine de idei, mai sus au fost mentionate masuri indelung asteptate de romani. Ma bucur ca actualul guvern, Victor Ponta sau PSD (cum vreti sa-i spuneti) nu se ocupa de taieri, ci lucreaza cu adevarat in sprijinul cetateanului.

  • Completare
   Ce sa fac si io laud pesedeul ca vai steaua lui de ponta…ponteaza numai pnl!
   Si ierati deamgogia cu sprijinul cetateanului ca e taiat chiar cetateanul de acetst guvern usl!
   Todica, taci ca boc a taiat mai bine ca psd!

 • Un singur lucru nu ați reuşi doamna ministru şi anume să opriți pădurarii din furat. Toată lumea e indignată că se fură pădurea dar nu se fură nimic fără acordul şi stirea lor un amărît care e prins cu o caruta o cumpara de la ei pe 1000 de ron si amenda tot el o plateste. Ei fura cu remorca si fura cam 8500 pe o remorca fara sa le faca nimeni nimic tot amarîti sunt prinsi. Nu le verifica nimeni averile facute din furt averi care se ridica la sume greu de imaginat pt un om de rînd care munceste pt 1000 de ron o lună iar un padurar îi fura în cinci minute. Multi au gatere acasa neautorizate unde taie lemnul fura dar nimeni nu îi controleaza vreodată,au remorci şi taf-uri cu care îşi fac de cap cum vor în padurile comunelor şi nimeni nu face nimic. Sperăm ca cineva să se sesizeze si odata să li se înfunde ca au sarit calul demult si nu au nici un fel de bun simț.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.