Actualitate Politică

Doina Pană: Salariu minim egal pentru românii angajați în companiile multinaționale din România cu angajații din țările din Vest!

Este binecunoscut faptul că multinaționalele care aleg să-și dezvolte afacerile pe teritoriul țării noastre iau această decizie pe baza unor calcule economice extrem de riguroase și cu un scop precis: profitul. Ceea ce este firesc și legal într-o economie de piață. Dar poate fi imoral, dacă România va permite ca profitul acestor multinaționale să provină în procent covârșitor din păstrarea salariilor angajaților lor la nivelul salariului minim pe economie obligatoriu în țara noastră.

Deputatul Doina Pană, candidat PSD pentru Parlamentul European, împreună cu întreaga echipă PSD și-a propus să susțină în viitorul său mandat în legislativul UE adoptarea unui set de norme prin care să se instituie o practică unitară la nivelul tuturor statelor membre privind drepturile salariale ale angajaților din companiile multinaționale.


Candidatul bistrițean la Parlamentul European consideră că a venit momentul ca angajații multinaționalelor de pe teritoriul României și ale celorlalte țări din Europa de Est care au aderat la UE să se bucure de drepturi egale cu omologii lor din Vest.

”Pentru muncă egală prestată, românii și ceilalți estici care muncesc în multinaționale trebuie să beneficieze de salariu minim egal cu colegii lor din Occident. Nu este firesc ca multinaționalele să își îngroașe conturile strict pe munca incorect plătită a angajaților lor din Europa de Est”, spune Doina Pană.

Hotărâtă să militeze pentru introducerea unui salariu minim unitar la nivelul Uniunii Europene pentru companiile multinaționale, Doina Pană consideră că astfel se va diminua substanțial exodul românilor spre Occident, întrucât românii vor putea munci în țara lor pe aceeași bani ca în țările vestice, fără să mai fie nevoiți să ia drumul străinătății pentru un trai mai bun.

Partidul Social Democrat

(PE)

18 comentarii

 • Doamnă Pană, cum puteți spune la Bistrița că PSD este un partid european câtă vreme nici unul dintre vârfurile social-democraţiei europene nu dorește să se întâlnească cu liderii PSD? Sunteți un partid ciumat, doamnă Pană. Sunteți o primejdie pentru viitorul României. Ați scris vreun proiect european pentru școala bistrițeană atâta timp cât ați fost aici profesoară? Dacă da, vă votez fără ezitare. Aștept încă 5 zile pentru a primi răspunsul dumneavoastră.

  • Văd că primesc minusuri. Dați cât mai multe. Este cel mai bun răspuns.

  • Desigur. Crezi că nu te înțelegem? Aici, la Bistrița, toți votăm UE PSD.

 • problema nu e cit de mare e salariu ci puterea de cumparare…degeaba iau 1000 eur pe luna daca comerciantii si parazitii cu utilitatile fac preturile pe masura… mie poate sa-mi creasca salariu cu 150 de lei acuma cind de trei luni mancarea a crecut cu 30% si celebra taxa pe lacomie firmele au bagat-o in preturile utilitatilor si in platile catre banci…numai omu de rind sufera…la noi trebuie controlate maririle de preturi nejustificate si dese…ca degeaba iau 1000 eur daca o paine o sa fie 5 eur….

  • O altă problemă ar fi că in România este impozitat și omul sărac.
   Un impozit de 46% pe salariul minim este enorm de mult în comparație cu țările dezvoltate din UE. În Franța de ex. salariul minim este impozitat cu 19-21% astfel ca salariul net este 1201 €/luna (salariul brut este 1521 €) la care se adauga o prima de activitate de aprox. 150 €/luna. Total 1351 € net. Cu un astfel de venit, cred că se poate trăi decent.

 • Doamna pana aveti votul meu va sustin si PSD ul va reusi sa castige si aceasta lupta si va aduce mari schimbari in aceasta tara. ESTE SINGURUL PARTID CARE MAI LUPTA CAT DE CAT PENTRU VALORILE NATIONALE SI MORALE.Am incredere ca veti reusi. Dumnezeu sa va ajute si sa va lumineze sa luati deciziile corecte.

  • John tu esti usr ist sau plusi st ? Mai baiatule mie imi mirosi a usr ist
   , mancate ar mama de baiat! 🙂

 • La Bistrița numai coioții și bigoții ca să nu spun idioții și pesesacerdoții mai votează cu hoții. Moldoveni, pe la voi se-aude?

 • si cei de la leoni salari la fel cu omologi lor din europa ?

  voi astia macar cresteti cu putin minimu fata de restu dar 150 lei nu sunt bani

  spania cu o datorie de $ 1,462,570,597,872 – 1460 miliarde euro a reusit cu vointa politica de stanga sa mareasca salariu minim net cu 230 euro . si vor mai mari cu inca 300 de euro in 3 ani .

 • Dna,cred ca ti a ajuns mercurul in creier!!Voi nu mai aveti bani de salarii si pensii ,este vai de capul nostru!!Ati invrajbit privatul(care nu mai plateste taxe cand poate) cu bugetarul(salarii nesustenabile luate din imprumuturi).Cand vor pleca multinationalele hulite de voi ,o sa ne prinda foametea si apoi o sa luati o mama de bataie de va iese ciuma rosie din cap!!

  • nu ti-ai luat pensia cumva??? sau salariul??? cat sa va mai lasati prostiti ca noi romanii trebuie sa lucram pe gratis la multi nationale???? ati vazut sa plece vreo una importanta??? pe bune??? de aici de unde isi care in tarile lor grosul banilor??? cat de naivi puteti fi! si mai pretindeti ca vreti in UE cu drepturi depline! nuuu, voi vreti in UE cu caciula in mana!!!!

  • unde ai vazut ca sunt bani la tonomatele de la tv ?

   citeste postul meu de mai sus cu datoria spaniei

  • romania are datorie de 80 miliarde euro . spania 1450 miliarde euro

   psd spaniol psoe – a marit salariu minim net cu 230 euro la presiunea noilor partide de stanga . si vor mai mari cu inca 300 de euro in 3 ani si va ajunge la 1300 -1400 euro salariu minim net in 2021

   romani cred ca nu sunt bani si mentaliate ca babele din sat bine ca avem merge de acasa sa muncim pe 200 euro . frica ca o sa i piarda si pe aia

   vrem taieri sa vina base si pnl usr ciolos !

 • D-na Pana, in ce lume traiti?
  La Arad o multinationala s-a mutat la Miskolt-Ungaria, au ramas pe drumuri sute de oameni.
  De ce s-a mutat ?
  Raspuns : lipsa infrastructurii , cheltuieli mari cu logistica (transpotul muncitorilor la si de la serviciu) .
  Am ajuns ca nici cu salarile mici sa nu ii mai atragem pe investitorii straini.
  Sa fie oare de vina si politica guvernarii actuale (PSD+ALDE+UDMR)?
  Poate ne raspunde d-na fost ministru?
  Poate ne enumerati firmele romanesti din judet?Le cunoasteti ?
  Daca stiti care sunt ,va informez ca majoritatea lucreaza cu occidentul pe care il blamati, fara acest occident ,suntem in plop si plopul in aer.
  Asta ar trebuie sa inteleaga un vitor parlamentar european .
  D-na Pana ca una care ati fost bugetar toata viata, tin sa va informez ca mai sunt in tara asta si oameni care lucreaza la privat si cu care ar fi bine sa vorbiti , poate o sa intelegeti cu adevarta de ce e nevoie in Romania.

  • Vrajela Oradea e langa granita….sau mutat ca au fost obligati sa mareasca salariile. Astia cauta doar forta ieftina de munca. In rest ii doare in pl.

 • pt ”Anti USRPLUS” in postarea mea era vorba de Arad care este la cca 350 km de Misckolt si nu de Oradea.
  Salariile in Ungaria sunt mai mari decat in Romania asa ca argumentul cu forta de munca ieftina nu tine.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS