contact@timponline.ro
  • Prima pagină
  • Știri din Bistrița
  • Știri din județ
  • Timp de gândire
  • Dezvăluiri

TimpOnline.ro

Prima pagină   »   Recomandări   »   ”Dumbrava minunata”, ruinata. Ce vrea sa faca administra ...

”Dumbrava minunată”, ruinată. Ce vrea să facă administrația cu grădinița din Parcul Municipal


26 februarie 2021 de Cristiana Sabău   19 comentarii

trehos.ro

Grădinița ”Dumbrava Minunată” Bistrița, situată pe strada Ecaterina Teodoroiu nr. 2-4 în municipiul Bistrița, în apropierea Parcului Municipal, în zona istorică a municipiului, a ajuns în situația înb care tencuiala de pe ziduri cade peste trecători și riscă să accidenteze și copiii, a atyras atenția consilierul Dan Ciobănică de la Partidul Verde.

”Se desprind din tencuială bucăți care pot afecta trecătorii și copiii. Să prioritizăm o reabilitare”, a spus Dan Ciobănică în ședința Consiliului Local Bistrița de joi, adresându-se primarului municipiului.

Acesta i-a răspuns: ”Știu exact ce este acolo. Din nefericire, în acest moment, ea este o ruină. Am dispus realizarea unui studiu de fezabilitate cu privire la acest obiectiv. Punctul meu de vedere este că imobilul, clădirea trebuie demolată și trebuie construit altceva respectând exigențele zonei istorice despre care discutăm. O reparație capitală la Dumbrava Minunată nu face decât să îndulcească o stare de lucruri absolut nesatisfăcătoare deoarece ergonomia spațiului, modul de compartimentare, nu poate fi modificat într-o mare măsură”.

Grădinița “Dumbrava Minunată” are o capacitate de 125 locuri pentru program prelungit, 50 de locuri pentru program săptămânal și 50 locuri pentru program normal. Activitatea se desfășoară în două clădiri având șapte săli de grupă, un bloc alimentar, spălătorie, două grupuri sanitare; două birouri și trei săli de mese.

Grădinița beneficiază şi de o curte (2754mp), amenajată cu bănci, scăunele din butuci de lemn , tobogane, leagăne, aparate de joacă.

”Cu sprijinul Primăriei Bistrița, al Inspectoratului Școlar Județean, al părinților și al sponsorilor am renovat periodic atât exteriorul cât şi interiorul grădiniței”, scrie pe site-ul grădiniței.

  • Despre
  • Ultimele Postari
Cristiana Sabău
Cristiana Sabău
A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău
Ultimele postari ale lui Cristiana Sabău (vezi toate)
  • Târgurile de miei, de domeniul trecutului. Cât va costa carnea și de unde o vom putea cumpăra - 20 aprilie 2021
  • La Chintelnic se face o fabrică de procesare a deșeurilor din mase plastice - 20 aprilie 2021
  • Ouăle pe care le găsim în magazine provin și de la ferme din județ, patru la număr - 20 aprilie 2021

Categoria:  Recomandări, Știri   Etichete:  bistrita, grădiniţă Dumbrava minunată
19 comentarii  Vizualizări: 2.744

GA – sub articol -responsive

Comentarii

  1. Leo

    26 februarie 2021 la ora 08:04

    Din cuvantul d-lui primar am inteles inca odata ca habar nu are ce inseamna un studiu de fezabilitate . Un astfel de studiu se face pentru a se realiza un obiectiv nou (in speta , pentru evaluarea costurilor de executie ) si nu pentru demolarea unei cladiri , chiar daca aceasta este numai o gradinita. In economia comunitatii si aceasta are rolul ei intocmai ca o scoala , ca o biserica , ca un spital , ca o farmacie. De data asta rezonez cu cel ce vrea sa construiasca nu sa darame , acesta fiind nimeni altul decat mult hulitul si criticatul domn Ciobanica. Bravo domnule ! D-le primar nu-ti lega numele de o marsavie ! Ce s-ar putea face in acel loc mai pretios decat o gradinita ? Spune-ne , nu fi asa de secretos !

    22

    Răspunde
  2. dottore

    26 februarie 2021 la ora 08:22

    Poate merge un bloc cu p+3 + 2 etaje retrase ,tip piramida .mai vine arhitectu ala de seamana cu Bulai-statuie ,care ne a pricopsit cu piramidele monstruoase vopsite verzi.:)))).

    16

    Răspunde
  3. Ana

    26 februarie 2021 la ora 09:11

    Acest primar, declara atunci cand era in campanie electorala ca, aceasta gradinita va fi renovata, se va mai construi un etaj si curtea va fi modernizata. Se pare ca acum are alte prioritati. Sa-i fie rusine!

    21

    Răspunde
    • grigore balan

      26 februarie 2021 la ora 11:10

      Ciuma rosie a trecut la atac! Sa ne minunam si sa radem!

      -5

  4. Zuma

    26 februarie 2021 la ora 09:17

    Ceea ce inteleg eu ca spune primarul, este ca cladirea asta nu mai merita reparata, este putreda… In locul ei va fi construita o noua gradinita care sa respecte arhitectura zonei.
    Vor trebui sa ceara acordul pentru schimbarea destinatiei, iar la cati copii sunt acolo nu va merita, politic vorbind, schimbarea destinatiei cladirii.

    2

    Răspunde
  5. Balan Marius -Horea

    26 februarie 2021 la ora 09:21

    DEMOLAREA ! Da sigur ca da ! locul este foarte generos unde consilierii care voteaza demolarea se pot alege cu cate un apartament intr-un bloc P+ 6 + 2ER . Buna jmecherie, si Ciobanica daca tace din gura primeste si el o debara .Asa se sterge identitatea Bistritei incet incet .

    18

    Răspunde
    • Danpriciu

      26 februarie 2021 la ora 09:59

      Perfect spus! Mai ales ca este cladire in zona istorica protejata si nuva da in veci Patrimoniul autorizatie! cat de penibil ar fi ca sub viceprimar USR sa avem demolari de patrimoniu in Bistrita! Nici pezedeii nu faceau din astea!

      7

    • Bistrițean

      26 februarie 2021 la ora 17:32

      Ei nu demolau ei acopereau cu ciment și piatră…în față la Palatul Culturii sunt vestigii care în loc să fie acoperite cu podea de sticlă…

      -2

  6. Balan Marius -Horea

    26 februarie 2021 la ora 11:46

    USB a fost creat de NICUSOR DAN Primarul General al Bucurestiului ca o necesitate la matrapazlacurile imobiliare din capitala si pt. a salva spatiile verzi. Pe tradus era UNIUNEA SALVATI Bucurestiul . De aici s-a nasut USR. Sper ca USR B-ta nu va permite ca buldozerele sa muste din istoria orasului. Ne-am intoarce din nou inainte de 89 in comunism privind soarta cladirilor de patrimoniu. D-le Primar TURC nu e bine !

    8

    Răspunde
    • dottore

      26 februarie 2021 la ora 16:26

      Salveaza USR ul intr o veselie prin Bucuresti…mai ales niste parcuri ,prin sectorul 1 la madam clotilde….se fac constructii in parcuri.asa ca la noi de ce sa nu se faca?

      4

  7. Rodica

    26 februarie 2021 la ora 12:12

    S-a ciuntit enorm din perimetrul parcului, in detrimentul zonei verzi. Nu ar fi bine sa dam importantă cuvenita unor zone verzi?

    6

    Răspunde
    • El

      26 februarie 2021 la ora 17:34

      Da… Lidl, Casa Ema, Crama veche,….

      -1

  8. Roth Cristian

    26 februarie 2021 la ora 13:08

    Ar trebui sa fim mai atenti un pic cu propunerile de demolare.
    Putem privi probema din mai multe unghiuri : cost restaurare versus cost cladire noua.
    Daca costul restaurarii ar fi mai mic decat cel al unei cladiri noi, nu mai bine am face o gradinita noua intr-o zona unde s-a construit mult, in special blocuri?
    In blocurile nou construite se muta de obicei familii tinere, care au sau vor avea copii de varsta gradinitiei. Pare mult mai firesc sa duci gradinita/scoala langa zonele cu blocuri decat sa-i ingramadesti pe parinti pe strazi cu sens unic, lipsite de parcari…
    Asta fara sa aduc in discutia valoarea cladirii. Evident, nu vin eu sa imi dau cu parerea, ci ar trebui ca un expert in patrimoniu sa o faca. In orice caz, mai mult ca sigur ca o cladire din zona centrala a Bistritei va primi destul de greu aviz de demolare.
    Consider ca pe cat posibil, centru Bistritei, zona vechii cetati, ar trebui sa raman intacta. Asta daca ne place sa ne identificam cu cei care in secolelele XII, XIV, XV si asa mai departe au ridicat acest oras la nivelul Brasovului si Sibiului.

    9

    Răspunde
  9. Radu

    26 februarie 2021 la ora 15:07

    Grădinița ”Dumbrava Minunată” Bistrița nu este o clădire de patrimoniu. Clădirea este construită cu latura nordică fix pe aliniamentul vechiului zid de incintă al cetătii medievale
    De aceea este cât se poate de ratională solutia sugerată de primarul Ioan Turc privnd demolarea și reconstruirea acesteia respectând exigențele zonei istorice , având in vedere starea avansată de degradare a clădirii precum si gradul redus de functionalitate al imobilului cu destinatia de grădiniță. In felul acesta ar putea fi reconfigurată si zona din Piata Culturii prin reamplasarea noii clădiri cu destinatie de grădinită pe aliniamentul Casei de Cultură. Astfel, ar putea fi preluate in proiectarea clădirii unele elemente de fatadă din arhitectura Casei de Cultură, păstrând caracterul zonei istorice in care se află.

    6

    Răspunde
  10. Claudiu

    26 februarie 2021 la ora 15:27

    Din cate vad se pune problema gresit…Sunt 2 cladiri, din care cred ca doar una e cladire istorica, deci una se poate inalta cu un etaj…si cea istorica refacuta fatada si recopartimentata . Acesta gradinita este ideala pentru copii. Are curte mare…spatiu verde din plin, aer curat. Sper sa nu vad aceasta gradinita mutata printre blocuri si cu o curte betonata.

    9

    Răspunde
    • Roth Cristian

      26 februarie 2021 la ora 17:14

      Nu m-am gandit la mutarea ei, nicidecum. Daca reabilitarea nu ar costa mult, in loc sa o demolezi si sa faci o gradinita noua, as prefera sa ridic o cladire noua intr-o zona lipsita de astfel de facilitati. Si sa reabilitez si cladirea de patrimoniu.

      4

  11. Balan Marius -Horea

    26 februarie 2021 la ora 19:14

    Bistritenii trebuie sa stie ca Bistrita este pe punctul de a pierde cladiri de rasunet, de patrimoniu local construite de inaintasii sasi si romani inainte de primul razboi dar mai cu seama in perioada interbelica. Este vorba despre minunata fosta Biblioteca Jodeteana de pe str. Garii cu aspect de cazinou si care este retrocedata si terenul din jurul ei face cu ochii unde se doreste construrea altui bloc turn cu 10 etaje ca si cel de langa Trezorerie. Balamuc in trafic va deveni zona cu pricina in cel mai aglomerat sens la Bistritei aici la Posta- Veche.
    2. Mergem mai in jos si cele trei cladiri de patrimoniu de mare valoare arhitecturala in special aripa centrala unde au functionat zeci de ani Spitalul de pe Viisoarei cum ii spuneau bistritenii dragii de ei si care se raresc continuu. Dupa cladirea germana a Colegiului George cosbuc de pe Bulevard cladirea centala de pe Independentei este a doua ca marime si valoare ramasa de la inaintasi. Deci si aici se pregateste un mare tun si se doreste un cvartal de blocuri fix intre casele bistritenilor de pe Independentei si Balcescu. Strazile orasului nostru devin incet si sigur niste STRUTO-CAMILE amestecate de constructii cu inaltimi diferite care nu au nimic cu PUG-ul pe care nici zmauu nu stie care este cel bun.

    2

    Răspunde
  12. Gica

    27 februarie 2021 la ora 12:34

    Perfect ! De ce nu mutati acolo sediul PASAPOARTE, PERMISE DE CONDUERE , INMATRICULARI AUTO SI chiar EVIDENTA POPULATIEI ? AR FI UN LOC excelent … si n-ar mai fi aglomerarea din parcarile din Piata Petru Rares , ori din Piata Cetrala de langa Primaria Bistrita ?
    Sau… DE CE NU TRANSFORMATI ACEASTA GRADINITA IN CAMIN PENTRU BATRANI CU DIZABITITATI SI/SAU INFIRMITATI , ca oricum caminul existent este insuficient si pe acesti batrani, la azilul actual nu-i primeste ?!

    2

    Răspunde
  13. Balan Marius -Horea

    28 februarie 2021 la ora 08:29

    Perfecta analiza GICA !

    0

    Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reguli pentru comentarii. Click aici.

Cautare

KissFM

KissFM

Carliont

Carliont

GA – Vertical

Ultimele articole

  • Noile cazuri, incidența și situația vaccinărilor în județul Bistrița-Năsăud. Încă patru decese
  • Târgurile de miei, de domeniul trecutului. Cât va costa carnea și de unde o vom putea cumpăra
  • Finanțări nerambursabile de la bugetul Bistriței
  • Câte locuri sunt disponibile la creșele din Bistrița și cum se fac înscrierile
  • ”Sprijin pentru persoanele vulnerabile”
  • ”Creşterea capacităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistrița de gestionare a crizei sanitare Covid-19”
  • La Chintelnic se face o fabrică de procesare a deșeurilor din mase plastice

Cele mai citite

  • După 30 de ani, s-a pus lacătul pe Librăria ”George Coșbuc”. Vânzarea de carte a scăzut dramatic...
  • Primarul Nicolae Moldovan și senatorul Ioan Deneș, în doliu
  • Imagini dezolante. Zeci de pui de cioară morți pe trotuar după ce au fost toaletați platanii de pe I...
  • Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud, în doliu
  • Percheziții în Bistrița-Năsăud într-un dosar de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani...
  • Circulație interzisă de la 20 și magazine închise la 18 în Bistrița, Beclean și patru comune, în wee...

Cele mai comentate

  • După 30 de ani, s-a pus lacătul pe Librăria ”George Coșbuc”. Vânzarea de carte a scăzut dramatic...
  • Imagini dezolante. Zeci de pui de cioară morți pe trotuar după ce au fost toaletați platanii de pe I...
  • Primăria Bistrița vrea să cumpere fostul spital de pe Bd. Independenței pentru un campus educațional...
  • Care este condiția pentru ca drumul expres Bistrița-Cluj să fie realizat prin PNRR
  • Pe câți bani europeni mizează Primăria Bistrița. Turc: Avem o echipă performantă pe proiecte
  • Patinoar sintetic, pump track, bike park, dar și o dronă, pe lista de investiții a municipalității...

Info

  • Despre noi
  • Publicitate
  • Contact
  • Politica cookie
  • Politica de confidențialitate

Facebook -static

FB

Copyright © 2021 · TimpOnline.ro - Știri din Bistrița