Economie

Dumitra primește, în sfârșit, licență de exploatare a apei sărate și face planuri să ridice un SPA

Comuna Dumitra primește, în sfârșit, licența de explotare a apei sărate de pe teritoriul ei, care se află la circa 800 de metri de clădirea primăriei, lateral-dreapta, izvorul fiind captat de pe vremea sașilor. Întreaga procedură a durat câțiva ani și a fost destul de costisitoare.

Primarul Gheorghe Bălăjan a declarat pentru Timp Online că administrația locală lucrează deja cu un consultant ca să găsească finanțare pentru a construi un centru SPA.


”Având licența pentru exploatarea apei sărate putem avansa cu un astfel de proiect. Deocamdată, pe Programul Operațional Regional (POR), se cere o finanțare de 50% și nu avem cum să o asigurăm. Așteptăm fondurile europene clasice, sper să se aloce bani și în zona asta. Am în vedere și un parteneriat, ar fi mai bun în opinia mea. Am să încerc cu Năsăudul, cu alte câteva comune ca să facem un parteneriat, un ADI, și să asigurăm finanțarea de 50%. De la Năsăud nu am deocamdată niciun răspuns. La Dumitra, apă sărată este suficientă. Avem un debit de 3 litri pe minut și o să adunăm apa într-un bazin sau două și de acolo să o mutăm în zona unde avem nevoie”, a explicat Gheorghe Bălăjan.

Licența de exploatare îi va permite Primăriei Dumitra chiar să vândă apa sărată.

Etichete

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS