Actualitate

După 4 ani de așteptare, proprietarii unei livezi au primit undă verde pentru …

Proprietarii unei livezi vor putea construi case în locul pomilor după ce Consiliul Local și-a dat acordul ca terenul respectiv să fie introdus în zona intravilană. Înainte să se apuce de construit însă oamenii trebuie să asigure toate utilitățile.

Lenuț și Ligia Dănilă, respectiv Viorica Suciu, proprietarii livezii, încearcă încă din 2019, de pe vremea fostei administrații a orașului, să introducă terenul în intravilan, dar s-au izbit mereu de un zid.

Secretarul general al municipiului, Floare Gaftone, a luat cuvântul în ședință și a spus că prețul unui teren situat în extravilan este ”extrem de mic” și de câteva sute de ori mai mare dacă e introdus în intravilan. De asemenea a atras atenția că Aquabis a transmis că nu poate a igura apă la debit constant în zona respectivă.

”Rețelele de utilități, toate utilitățile, și rețeaua de drumuri trebuie realizate și recepționate înainte emiterea autorizațiilor de construire pentru case sau orice altceva. Dacă beneficiarul identifică acele soluții pentru a realiza rețeaua de utilități și de drumuri este foarte bine. Noi, ca autoritatea locală, nu facem fapte de comerț. Pe noi nu ne interesează că valoarea unui teren crește când e introdus în intravilan. Foarte bine că se întâmplă acest lucru. Ce suntem noi? Samsari de terenuri? Stăm cu ochii pe valoarea terenurilor? Important este ca, în oraș, să se construiască, ca rețelele utilitare să fie extinse, ca nivelul de calitate al vieții să crească. De valoarea terenurilor se ocupă alții. Noi suntem autoritate locală”, a spus, în replică, primarul Ioan Turc.

Consiliul Local a aprobat apoi cu 14 voturi ”pentru”, niciun vot împotrivă și nicio abținere introducerea în intravilanul orașului a suprafeței de 1500 de metri pătrați de livadă, aflată pe strada Matei Corvin, la limita intravilanului, iar după patru ani de așteptare, oamenii vor putea să facă ceea ce doresc cu proprietatea lor.

Foto cu caracter ilustrativ

6 comentarii

  • E foarte bine ca mai întâi trebuie rezolvată problema utilităților și doar după aceea se permite construirea de locuințe!

    Am citit articolul despre atacurile urșilor și lupilor și comentariul domnului Bălan despre Perii Seculari și înțelepciunea sașilor.

    Acum o sa extindem intravilanul și o să construim pe teritoriul urșilor, iar livada de meri sau peri de unde puteau să mănânce animalele, va fi transformată în cartier rezidențial.
    Și ne mai mirăm ca bine ursul pe la noi.
    Pe cât de deștepți au fost sașii, pe atât de prosti sunt românii!
    Doamne ferește, comunitățile săsești au dispărut iar în satele și orașele lor s-au mutat daci liberii, coborâți de pe Muntele Găina și corturari care se plimbau de colo-colo.

    43
    58
    • Adi am fost deseori la când eram copil la practică agricolă în livada de pe strada Matei Corvin şi nu am auzit niciodată să fi venit ursul în livadă în schimb am auzit de Urşi în Pădurea Codrişor şi Pădurea Ghinzi.

      47
      1
  • Da, blocuri pe când?
    Distrugeți tot ce este bun, mâncăm fructe din export, faceți praf tot.
    Oare de ce nu se au gândit de a duce mai departe tradiția și statiunii?
    Blocurile alea mari de 10, 11 etaje arata că măgarul între oi, faceți mai multe 🤮

    16
    33
    • Sper să scăpăm odată de secretara asta care numai frâne pune dezvoltări orașului de ar fi cum vrea ea am fi siliți toți să trăim ca în Evu Mediu.

      27
      5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.