Actualitate

După 7 ani de așteptare, adio Centru integrat de servicii publice comunitare

Pentru că Guvernul nu i-a dat bani, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a renunțat definitiv la ideea construirii unui centru integrat de servicii publice comunitare pe str. Grănicerilor din Bistrița, de unde ar fi urmat să fie să fie eliberate buletine, paşapoare, permise auto și certificate de înmatriculare.

În ședința Consiliului Local Bistrița de joi, aleșii au adoptat o hotărâre prin care terenul de 2640 de metri pătrați s-a întors în proprietatea publică a municipiului Bistrița cu destinația de parcare publică, obiectiv de investiții de uz și interes public local.

Reamintim că, în 2017, la inițiativa lui Cristian Niculae, viceprimar al Bistriței la vremea aceea și candidat la funcția de primar al Bistriței din partea PSD, şcolile de şoferi au fost mutate de la Sala Polivalentă pe strada Grănicerilor.

Viceprimarul a venit cu ideea ca tot acolo să fie construit un centru integrat, ”un fel de birou unic, unde să mutăm buletinele, paşapoartele, înmatriculările, permisele auto şi cazierul judiciar pentru că, în felul acesta, am mai descongestiona traficul în zona Palatului Administrativ şi a Primăriei Bistriţa“. Prefect la vremea aceea era Ovidiu Frenț (susținut de PSD) care a făcut demersuri la Guvern să se facă respectiva investiție.

În 2018, la solicitarea Secretariatului General al Guvernului, a fost adoptată Hotărârea Consiliului local al municipiului Bistrița nr.38/22.02.2018 prin care s-a aprobat trecerea terenului în suprafață de 2.640 mp din domeniul public al Municipiului Bistrița în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bistriţa – Năsăud din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, în scopul construirii unui centru integrat de servicii publice comunitare, obiectiv de interes public național și aici s-au blocat toate.

În 2019, Ovidiu Frenț se lamenta într-o ședință a Colegiului prefectural că Guvernul PSD nu finanțează centrul. Era chiar în perioada în care vicepremier era Daniel Suciu, actual președinte al PSD Bistrița.

”Îmi exprim satisfacția pentru numirea domnului Daniel Suciu în onoranta funcție de vicepremier și ministru al Dezvoltării și Administrației Publice. Este, iată, o performanță deosebită pentru un alt bistrițean. Îi dorim, pe această cale, mult succes și sunt convins că și proiectele județului nostru vor avea, ca și toate celelalte din țară, atenția cuvenită pentru că etapele și birocrația și tot ce înseamnă un proiect de la idee până la implementarea lui sunt lucruri complexe, nu simple, și mă gândesc acum la acel proiect la care țin foarte mult, acel centru de servicii publice comunitare, care stangează tocmai prin nepublicarea bugetului de stat pentru că eu nu am posibilitatea să achiziționez serviciul de elaborare a unui PUZ și acest lucru este deranjant”, a spus atunci ex-prefectul Frenț.

Nici atunci, nici după aceea, Guvernul României nu a mai găsit bani pentru această investiție care s-a dovedit o simplă gogoașă electorală care s-a dezumflat.

8 comentarii

 • Votati PSD si veti vedea in jurul vostru numai gogosi! Otravite dar pudrate cu zahar asa ca majorarea pensiilor!

  32
  10
  • Lasă că servești tu tacticos „nutrețul pentru cretini” livrat de politrucii de dreapta! Tu cate l-ai votat de două ori pe turnătorul Petrov cel mai mare jeg politic post decembrist și tot tu care l-ai votat de două ori pe leneșul nepăsător și hedonist de la Cotroceni.

   12
   17
 • Ca la noi la nimeni.
  Statul faulteaza statul.
  Institutiile de stat dau vina tot pe institutiile de stat care sunt conduse de persoane numite politic.

  30
  3
 • Ce să zic, era o idee grozavă să se care cetățenii din centru în dosul orașului acolo unde se fac întreceri de drifturi și nu vede poliția locală ce se întâmplă. La fel de bună cu cea a primarului actual de a muta starea civilă la LDP. Adică… cărarea măi cetățenilor la periferie, că în centru stăm numai noi cu secretarele și consilierii și facem strategii. Mai la distanță că ne enervați!

  19
  2
 • Construirea unui centru integrat de servicii publice comunitare devine inutilă in conditiile actuale de implementare a noilor tehnologii de digitalizare a serviciilor publice precum cele de permise auto, inmatriculări, pașapoarte, acte de identitate, etc.
  De aceea, in viitorul apropiat este previzibil ca aceste servicii să beneficieze tot mai mult de aportul tehnologiei informatiei, astfel că prezenta omului la ghiseu să fie mult diminuată.

  15
  1
 • Da Boss! O veste bună! Acolo facem noi cerculatze shi liniutze! Noi băetzi adevătatzi cu masini modificate, acolo ducem fetitzele să vadă stelele prin trapa bemveului.

  10
  6
 • În cazul ăsta ( și numai în ăsta ) bravo guvernului că nu a permis cheltuirea unor bani pt crearea de noi locuri de muncă de frecat menta la stat .

  8
  2
 • „Mâini bune” la PSD înseamnă furt, corupție, minciună, promisiuni neonorate, impostură și incompetență. Au avut ministru și la dezvoltare și tot nu-s în stare de nimic.

  3
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.