Actualitate

Ce s-a întâmplat cu ursul care a intrat pe str. Libertății din Bistrița

Pe str. Libertății din Bistrița a fost observat joi seara, în zona pasarelei de pe DN 17, un urs. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița a trimis un mesaj Ro-Alert locuitorilor din această zonă să își ia măsuri de autoprotecție.

”Joi seara un apel la 112 anunța prezența unui urs în zona pasarelei situate pe DN 17, la limita dintre cartierul Viișoara și municipiul Bistrița. ISU Bistrița-Năsăud a transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert, cu recomandarea unor măsuri de autoprotecție. Echipa de intervenție s-a deplasat la fața locului iar pentru a limita pericolul, jandarmii au utilizat semnale acustice și luminoase, pentru a determina ursul să se îndepărteze către pădure. De asemenea, echipajul de jandarmi a verificat și monitorizat și zonele apropiate, intervenția încheindu-se după aproximativ două ore, fără probleme”, a transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Potrivit sursei citate, la fața locului a fost constituită echipa de intervenție formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, astfel cum este prevăzut în Ordonanța de Urgență nr. 81 din 21 iulie 2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

”Recomandăm cetățenilor ca în astfel de situații să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune viața în pericol, să își asigure animalele înainte de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător și să respecte recomandările din mesajele Ro-Alert”, a transmis Jandarmeria Bistrița.

În 15 octombrie 2023, un alt urs a ajuns pe Bulevardul Decebal. Și atunci Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița a trimis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert pentru locuitorii din zonă. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav.

14 comentarii

 • 🐻 se plimbă liber că-i pe str.str. Libertății! L-o fi derutat Eclipsa.🥸

  P.s. oare ce-o să mai explice dl. D Hârjoabă, și specialiștii? Ziceau că urșii trec prin oraș Toamna….

  26
  4
 • Poate dorea sa inspecteze (in vederea receptiei…) lucrarile de inlocuire a bordurilor de pe B-dul Independentei , starea pavajelor si pistelor de biciclete , observand dupa ploaie denivelarile si panta acestora (verificate de catre specialistii de la MIS prin nivela cu laser!) , inclusiv locurile unde balteste apa spre deliciul porumbeilor si ciorilor. Cred ca era avangarda comisiei de receptie. Feriti-va de urs!

  51
  2
 • Să vină-n târg Hârjoabă — să fecundeze el
  Ursoaica bistrițeană mai crudă ca Hârjoabă,
  Să-mpartă lumii șnițel, carne la baiț, mezel,
  Și Domnului Răducu, pastramă dintr-o labă.

  Să vină-n târg Hârjoabă, ursoaica avea pui
  Obraznic – nu cuminte ca puiul lui Hârjoabă.
  Acum scâncește singur, copil de-al nimănui.
  Să vină să-l strămute în codru – cu o roabă.

  Să vină-n târg Hârjoabă, el știe că-l aștept
  Ca Ucraina pe Putin, ca Israel — Hamasul.
  Să vină ca la nuntă, cu flori de pus în piept,
  În turnul evanghelic să se oprească ceasul.

  21
  11
  • @care ați dat dislike să n-aveți ouă de Sfintele Sărbători Pascale ..și să nu găsiți așa cum nici
   acest amarât de urs nu găsește mâncare

   bă Harjoabă pupincuristule ..nu mai dai interviuri prin presă cum îî hrănești tu și ai grijă de ei?
   sau ți se aprinde becu` să organizezi ”vânătoare de urs în zona urbană”?

   7
   8
  • cea mai buna intrebare, ca de la pasarela pana la padure e cale lunga, ar fi putut fi atacati multi oameni de ursul alungat cu lanterna

 • Eu țin cu Hârjoabă. La copiii din județ le vinde Red Bull și la adulți, tot felul de rahaturi. Mare patriot!

  6
  5
 • Afland URSUL ca in Bistrita se umbla cu mita cu salam de cerb, pastrama si pastravi a adulmecat de data asta mirosul de doi bani a MITEI la pachet si ne-a facut o vizita.
  Ce e greu de inteles ?
  Mita continua intre timp sub alte forme si facilitati, cu urs sau fara urs.

  7
  5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.