Actualitate

Undă verde pentru înfrățirea dintre Bistrița și Kisvarda din Ungaria

Acordul de înfrățire între municipiul Bistrița și orașul Kisvarda, judeţul Szabolcs-Szatmar-Bereg, din Ungaria, a fost aprobat de Consiliul Local. Documentul va fi semnat ulterior de primarii celor două localități.

Acordul de înfrăţire are ca obiect ”dezvoltarea şi întărirea relaţiilor de prietenie şi de colaborare între autorităţile administraţiei publice locale din cele două oraşe şi comunităţile pe care le reprezintă, bazate pe respect şi sprijin reciproc în diferite domenii de interes comun”. În urma înfrățirii, cele două părți își propun acţiuni comune pentru stimularea dezvoltării locale şi a schimbului de experienţă în diferite domenii.

În 8 noiembrie 2023, la Bistrița, primarii Ioan Turc și Leleszi Tibor au semnat o declarație de intenție având ca obiectiv înfrățirea dintre cele două orașe (foto).

Orașul Kisvarda are o populație de 23.000 de locuitori. Deține fabrică de alcool, producție de aparate electrotehnice, fabrică pentru plăcuțe de frână și fabrică de prelucrare și distribuire a cărnii de pui. Fluviul Tisa este o oportunitate de dezvoltare economică și de agrement în zonă. Lângă oraș se găsește o academie de tenis de câmp, care funcționează pe baza unui program american, cu un curriculum planificat individual pentru fiecare copil, cu internat inclus.

Municipiul Bistrița mai este înfrățit cu Besancon (Franța), Zielona Gora (Polonia), Columbus (SUA), Herzogenrath (Germania), L’Aquila (Italia), Wels (Austria), Wiehl (Germania), Rehovot (Israel), Ungheni și Soroca (Republica Moldova). Anul acesta au început demersurile pentru înfrățirea cu Cernăuți (Ucraina).

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.