Actualitate

Echipe de control de la Ministerul Educației merg în școli. Ce vor verifica

Luni reîncepe școala, majoritatea cu prezență fizică, 60% rată de vaccinare în rândul personalului fiind criteriul stabilit de autorități pentru cursuri față în față.

”A trebuit să găsim un criteriu de departajare între cele care pot funcţiona cu prezenţă fizică. Faptul că s-a introdus rata de vaccinare alături de toate celelalte condiţii de reglementare, reguli de protecţie sanitară, a fost introdus în ideea creării unui mediu cât se poate de sigur pentru elevi în şcoală şi în ideea unei protecţii cât se poate de bune a profesorilor din şcoli. Este o formulă de compromis cu foarte multe neajunsuri, dar trebuia găsit un criteriu. Acest criteriu a avut în vedere mediul sigur pentru copii. S-a plecat de la OMS care a propus 70% rată de vaccinare pentru a asigura imunizarea de grup. S-a luat în considerare 60% rată de vaccinare fără a se ţine cont de persoanele care au trecut prin boală. Dacă legam funcţionarea şcolii doar de rata de incidenţă, pentru că putea fi o variantă, nu am fi putut evita pragul de 6 la mie, am făcut o simulare şi am fi deschis doar 7%, în toate oraşele mari rata de incidenţă este peste 6 la mie, deci nu ar fi putut fi deschise mâine. Dacă mergeam pe rata de incidenţă, am fi fost întrebaţi de ce nu luăm în considerare vaccinarea, dacă luăm în considerare vaccinarea profesorilor, de ce nu luăm în considerare rata de incidenţă. Înţeleg aceste lucruri şi este datoria noastră să le rezolvăm”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El a anunțat: ”De luni, vom verifica cu echipe de control în toată ţara modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare. Vom verifica respectarea regulilor sanitare în şcoli prin echipe de control. Am triplat numărul de echipe care vor fi. Verifică în primul rând respectarea regulilor sanitare, după care raportarea ratei de vaccinare şi în situaţii de genul acesta care sunt cauzele. Acolo unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare, acesta este adevărul. Şi nu este normal să fii cadru didactic, să fii un exemplu pentru elevi şi să nu înţelegi importanţa şi necesitarea vaccinării”.

Șeful DSU Raed Arafat a anunțat că prima tranșă de teste nederanjante, din salivă, urmează să fie livrată și că testarea din salivă a elevilor trebuie să fie făcută de cadrele didactice: ”Deja am început să vedem reacții că de ce să facă testarea cadrele didactice. Aici, clar, dacă vrem un screening cum se dorește, acest lucru nu are cum să se facă de către personal sanitar. Trebuie să se facă de către personalul școlii și fiecare profesor să facă pentru un număr de copii. Altfel, dacă ne așteptăm să vină unii din afara școlii să facă acest lucru, nu va merge”.

Modalitatea de desfășurare a cursurilor se stabilește prin raportare la fiecare zi de vineri.

În Bistrița-Năsăud, 16 unități de învățământ vor începe cursurile în sistem online deoarece nu au atins pragul de vaccinare de 60%.

7 comentarii

 • Și din nou doriți ca toate cadrele didactice să se transforme în executanți? Adică să las activitățile instructiv-educative pe plan secund și să încep să testez copiii? Cu ce competență? În baza cărei deprinderi profesionale ar trebui pus acest aspect? Care este gradul de „profesionalism” al acestei acțiuni? Selecție ochimetrică???
  Până când călcați dascălii in picioare punându-le în cârcă fel de fel? Școlile încep în funcție de gradul de vaccinare al profesorilor….. Dar părinții? Dar copiii? Nu spun să se vaccineze, fiecare decide pentru el. Dar toată societatea e perfectă și doar cadrele didactice trebuiau „puse la punct” prin acest etalon de 60% vaccinați???
  Rușine, rușine, rușine!!!

  • Orice act medical se face EXCLUSIV de către un cadru medical , cu acordul prealabil in scris sau verbal prin prezență fizică la fața locului, oferit de către părintele/tutorele legal al copiilor. Exclus ca un cadru didactic să performeze acte medicale asupra unui elev, fie că vorbim despre testarea din salivă sau de absolut orice alt act medical!!!
   Școala are menirea și cadrul legal, prin intermediul cadrelor didactice angajate, să asigure procesul educațional al elevilor. ATÂT, nimic in plus !

 • Doar cadrele didactice sunt și vor fi puse la punct în continuare pt. ca, din păcate se lasă călcați în picioare și niciodată nu ripostează! Nu mai fac o greva, nu cer sindicatelor sa I reprezinte și majoritatea se ghidează după dictonul comunist: sa ne sacrificam pt.elevi ca ei nu au nicio vina! Deci cadrele didactice își merita soarta!! Aștept ziua când vor merge toti ca prostii sa predea benevol, eventual sa mai ducă și ceva bani de acasă! De ce în alte instituții nu s a impus 60% vaccinare pt.personal??? Pt.ca sunt uniți și nu se lasă injositi! În învățământ tac toți și executa, iar dacă se trezeste unul și ripostează e privit cu ura chiar de colegii sai! Asa ca pe lângă discriminarea cu procentul de vaccinare, acum mai trebuie sa și testeze și dacă cumva, găsesc vreun elev pozitiv ,o sa fie puși la zid și de parinti! Bravoooo! Campeanu/ Tampoane felicitări! Hai ca poți mai mult, poți întinde coarda cât vrei cu obedientii din sistem!!!

  • „Autoritățile” chiar sunt incompetente.
   Trec în extreme.
   Din ceea a nu face nimic când pericolul e evident, clar documentat, anticipat….spre a face….prea mult încălcând linii fără a fi necesar. Din lac în puț.
   Testarea salivei unui copil e un act medical, chiar dacă non-intruziv.
   Profesorii cu ale lor, personalul medical cu ale lor.
   Nici măcar măsuri incitative n-au prevăzut ca sā creeze o aderare benevolă.
   Doar o corvoadă-n plus.
   Sunt renumerați extra …?
   Plus că vor creea pe termen lung animozitate părinți-profesori…deja părinții sunt refractari, profesorii obosiți ..va fi absenteism..etc
   Pentru că tot aceleaşi autorități au eşuat în a educa populația..am fi avut în acel caz o aderare voluntară naturală la măsura vaccinării…fără a fi necesar la tot felul de măsuri mai puțin eficiente şi care costă bani ( teste plus medicamente)
   Profesorii nu sunt cei care ar trebui să testeze copiii. Nu e meseria lor, nu e în caietul de sarcini pentru care s-au angajat.
   Saliva conține ADN individual..e de urmărit după aceia circuitul informației medicale..la cine se duce cum utilizează….iar avem potențial de fraudă..e inimaginabil cu o țară dă cu bâta-n baltă …de fiecare dată.
   Azi am aflat că în 38% ANAF trimite amenzile pe gratis….
   Nu e nici o mirare.
   E incompetență pe linie.

 • It is fucked up.
  Populația ignorantă refuză un amărât de vaccin ARN….că tot aceleaşi autorități au neglijat educația..dar autoritățile par ar fi pregătite să facă cadou potențial viitorul medical al fiecărui român-prin furnizarea ADN-ului din salivă a tot felul de entități neclare…( vă aduceți aminte de Dragnea şi start-up urile genetice) sub motivul testării covid18…..harta genetică a populației biologice cu vulnerabilitățile şi riscurile specifice medical.
  Nimic nu e clar, nimic nu e transparent.
  Nimeni nu explică drumul informației medicale etc.
  Doar hei-rupul comunist.
  Idioți.

  • Hopa, iar ati visat oculta mondiala!!
   Nu mai terminati odata cu halucinatiile astea?
   Nu credeti ca facandu_va analizele curente in laboratoarele medicale v_ar putea folosi sangele sa va testeze ADN_ul?
   Linistiti_va nu interesati pe nimeni!!

  • Nu e ignoranță .
   E un scenariu posibil în marea de incompetență şi corupție din sistem.
   Din moment ce autoritățile nu precizează decât foarte vag măsura.
   Profesorii se ocupă doar de colectare?
   Cu ce frecvență? Când? Mostrele devin inutilizabile biologic după administrarea reactivilor.?
   De ce unele țări au renunțat la testarea prin salivă?
   De ce în aceleaşi țări când un funcționar veros lăuda potențialul biomedical enorm făcând lobby pentru anumite companii, politicienii s-au trezit din somnolența caracteristică şi au spus răspicat- datele medicale aparțin indivizilor şi personalului medical autorizat de aceştia..
   Departe de semăna panica..e important circuitul medical şi informațional a materialului prelevat de la copii, oameni e o chestiune în care statul are responsabilitate majoră.
   Nu vrei să creşti o generație la care să se aplice o noțiune de solvabilitate biologică echivalentă a celei financiare. Vulnerabilitățile biologice cunoscute de companii publice( medicamente , asigurări)..etc.
   De fapt întrebarea la bază la ce folosesc testele prin salivă, care este eficacitatea lor reală.
   Personal sunt provaccinare chiar obligatorie.Iar acolo unde.există cazuri pozitive…aplicarea testelor pentru cei care au fost în contact direct( deci nu indiscriminat ) cu acel caz. Iar noțiunea de control strict al informație medicale.
   Vorbim de asigurarea unei balanțe echilibrate între a proteja publicul vs interese private.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS