Actualitate Recomandări

Educație ecologică și spații verzi create special la Șc. ”Avram Iancu” și Grădinița nr. 6

Asociația Inceptus România a fost selectată pentru al doilea an consecutiv de către Fundația pentru Parteneriat pentru realizarea unui nou proiect în cadrul programului „Spații Verzi”, componentă Spaţii Verzi Urbane, finanțat de MOL România.

Proiectul se numește „Verde pentru educație” și are ca scop amenajarea și reabilitarea spațiului verde aflat în incinta Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Bistrița, precum și educația ecologică a elevilor. Partenerii proiectului sunt Școala Gimnazială ”Avram Iancu” și Asociația Părinților ”Avram Iancu”.

”Înființată în anul 1960, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” este una dintre şcolile de prestigiu din judeţul Bistriţa-Năsăud care se remarcă prin rezultatele foarte bune obţinute de către elevi, prin colectivul de cadre didactice bine pregătit din punct de vedere profesional şi pedagogic. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt peste 150 de elevi selectați conform criteriilor enunțate în proiect, cum ar fi apartenența la diverse situații vulnerabile sau interesul exprimat de a participa la proiecte extracurriculare pe teme de protecția mediului”, se arată într-un comunicat.

Proiectul se va desfășura în perioada aprilie – august 2017, timp în care se vor realiza următoarele obiective:

• Reabilitarea și amenajarea parcului din incinta Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu”
• Creșterea gradului de educație ecologică pentru 150 de copii
• Dezvoltarea unui comportament civic în vederea protejării mediului înconjurător pentru 150 copii.
• Conștientizarea importanței protecției mediului înconjurător pentru 200 persoane din comunitatea bistrițeană într-o perioadă de 5 luni (aprilie – august 2017)

După implementarea proiectului, îngrijirea spațiilor verzi amenajate se va realiza prin rotaţie de către clasele/grupele de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu”, fiind coordonaţi de diriginţi/profesorii educatori, iar activitățile de educaţie ecologică vor avea continuitate şi pe parcursul anilor școlari următori, atât în cadrul orelor cuprinse în curriculum şcolar cât şi prin activități extracurriculare.

Educație ecologică și un spațiu verde creat special pentru 200 de preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 Bistrița prin proiectul ”Grădina Verde Înmiresmată”

Asociația Inventis a fost selectată de către Fundația pentru Parteneriat, pentru realizarea unui proiect în cadrul programului „Spații Verzi”, componentă Spaţii Verzi Urbane, finanțat de MOL Romania.

Proiectul se numește ”Grădina Verde Înmiresmată” și are ca scop amenajarea și reabilitarea spațiului verde aflat în incinta Grădiniței cu Program Prelungit nr. 6 Bistrița și educația ecologică a preşcolarilor. Partenerul proiectului este Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 Bistrița, o unitate de învăţământ cu 8 grupe de preşcolari înfiinţată în anul 1976. Beneficiarii direcți al proiectului sunt cei 200 de preșcolari ai grădiniței.

Proiectul se va desfășura în perioada aprilie – august 2017, timp în care se vor realiza următoarele obiective:

• Reabilitarea și amenajarea parcului din incinta Grădiniței cu Program Prelungit nr. 6 Bistrița.
• Creșterea gradului de educație ecologică a 200 de preșcolari.
• Dezvoltarea unui comportament civic în vederea protejării mediului înconjurător pentru 200 de preșcolari.
• Conștientizarea importanței protecției mediului înconjurător pentru 300 persoane din comunitatea bistrițeană într-o perioadă de 5 luni (aprilie – august 2017).

Îngrijirea spațiilor verzi amenajate se va realiza prin rotație de către grupele de copii din cadrul grădiniței fiind susținuți de cadrele didactice, persoanele care participă la îngrijirea copiilor și de părinți. Activitățile de educaţie ecologică vor avea continuitate şi pe parcursul anilor următori, atât în cadrul activităţilor cuprinse în curriculum cât şi prin activități extracurriculare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS