Recomandări Social

Elevii din Parva au primit prima masă caldă prin programul pilot al Guvernului

Elevii din comuna Parva au primit prima masă caldă prin Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar, anunță primarul Ioan Strugari, care a postat pe Facebook mai multe fotografii cu elevii din comună în timp ce servesc masa.

Din judeţul Bistriţa-Năsăud, beneficiază de acest program Școala Gimnazială Matei – 114 copii, Școala Gimnazială ,”Vasile Grigore Borgovan” Corvinești – 129 de elevi, Şcoala Gimnazială Tiha Bârgăului – 380, Şcoala Gimnazială Tureac – 445, Școala Gimnazială „Vasile Scurtu” Parva – 345, Şcoala Profesională Târlișua – 320, Școala Gimnazială Livezile – 468 și Școala Gimnazială nr. 1 Leșu – 296.


În total, la nivelul întregii țări sunt 300 de unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi unităţi-pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar. Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

Programul este conceput pentru a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19.

Guvernul va aloca 2.668.000 de lei școlilor în care se implementează programul pilot de acordare a unui suport alimentar, proiectul de hotărâre fiind pe agenda ședinței de miercuri.

Etichete

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS