Actualitate

Erik Ștefoi, condus pe ultimul drum în zgomot și fum de la motoarele turate (VIDEO)

Erik Ștefoi, care și-a pierdut viața în accidentul de la Petriș, a fost condus pe ultimul drum de colegi și prieteni care au turat motoarele, ca de adio, în fața capelei de pe strada Tărpiului, unde era parcat și ATV-ul lui cu numerul BN 11 ERK.

Erik era fiul cel mare al soților Lavinia și Gabi Ștefoi, cunoscuți șoferi de TIR din Bistrița. Când s-a petrecut accidentul pe raza localității Petriș, părinții nu se aflau în țară fiind plecați într-o cursă în Europa.

Erik Ștefoi era elev în clasa a X-a, profil economic, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița. Potrivit profesorilor, era un elev cu rezultate foarte bune la învățătură, însă era pasionat de mașini.

De altfel și deținea un permis categoria B1, dar care nu îi permitea să conducă autoturisme precum cel la volanul căruia a urcat și cu care s-a răsturnat la Petriș pe un drum forestier.

Pe conturile lui de pe site-uri de socializare apar fotografii în care Erik conducea ATV-uri alături de mulți alți tineri din generația lui care au venit și vineri să-l conducă pe ultimul drum.

58 comentarii

  • Bine ca o scapat lumea de un posibil viitor criminal al soselelor. In rest, nimic!

   77
   76
 • Unde este politia in asemenea situatii? Foarte trist daca asa este condus p ultimul drum un tanar de 16 ani….

  176
  17
 • Sa fii pasionat de masini e una….sa fii sofer si sa te comporti ca atare, e alta! Manifestarea la un asemenea moment a acestor lucruri spune cum se amesteca pasiunea cu soferia si rezulta cat de mult se respecta regulile de sofat….si de bun simt!

  124
  7
 • FUM de cauciuc ars, fum de motor turat,
  In loc de FUM de tămâie?! …..
  Așa au înțeles ei, copii de 16 ani, să-și ia ADIO de la prietenul lor, din Clubul motoarelor.?!
  Nu aprob neapărat…da,poluează, da, pare ciudat pt noi cei peste 50 ani….
  Să sperăm ca-si exprima durerea, sfâșietoare!?!

  Și pe vremea Regelui David , își sfâșiau cămașă /haina de pe ei în semn de Durere și Revoltă împotriva a „ceva” !😬😔

  Daca prietenii lui sunt băieți deștepți, cu siguranță VOR învăța ceva din toată treabă asta ! Doamne Ajută și da-le înțelepciune copiilor frumoși ! Mi se rupe inima!
  Si

  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  116
  9
 • D-zeu sa il odihneasca in pace! O durere imensa ptr. parinti, pe care speram ,cred cu totii, sa treaca prin aceste momente triste! Dar….
  Nu vreau sa repet ce au spus , unii si altii, dar speram, cand va veni timpul sa se afle „filmul” tragicului accident! Ancheta fiind in desfasurare, nu cred ca vom cunoaste prea curand, ce sa intamplat cu adevarat!
  Si totusi… s-au cam „rasuflat” anumite informatii! Te doare „mintea”, pur si simplu! E pur si simplu socant!
  Asa ceva NU TREBUIA SA SE INTAMPLE !
  Erik Stefoi, D-zeu sa te aiba in paza!

  44
  8
  • Se pare că e un „obicei” a celor cu motoare…..😒sa se manifeste așa.
   E i o „frăție” greu de înțeles ??fwd:
   Înmormântarea unui tip-motociclist-🇬🇧 🏍️englez (17 ani) lovit de o mașină ,drum spre Liverpool, „salutat” de toți prietenii lui pe „2 roți”! 🌺🌺

   Vizionează „Frankie’s Funeral” pe YouTube
   https://youtu.be/2xI_D6Tq_hM?si=brsvST69_9UmyaxO

   29
   6
 • Bă, da idioți mai sunt tinerii în ziua de azi, cu motoarele lor, cu telefoanele lor și cu prenumele lor englezești de 💩. Vina aparține părinților: niște snobi la fel de idioți.

  109
  24
 • Ce rusine, ba! Ipochimenii astia ce tureaza motoarele, vor fi urmatoarele victime ale teribilismului infantil. Exact acest tip de atitudine a nenorocit odrasla familiei Stefoi. E un preambul al mortii, ce fac acesti tineri. In loc sa reflecte asupra situatiei si asupra modului in care s-a produs accidentul, ei promoveaza exact acel tipar al mortii, un tipar adoptat si de tanarul Stefoi, sau mai bine zis, fostul tanar. Condoleante, in mod anticipat, tinerilor din imagine.

  100
  10
  • CRED că TOTI HATERII/ CARE I-AU PORECLIT PE COPIII DE AICI, („debili, nimuruci,boi, retardați” etc) SUNT:
   PERSOANE FĂRĂ COPII !!???
   TOTAL RUPȚI DE PROBL. CU CARE SE CONFRUNTA TINERII DE AZI !

   16
   31
  • Mă îngrozesc de unele comentarii. 🤯Câtă ură față de niste copii!
   Da! A greșit!! ! decedatul a greșit.
   „Fie-i țărână ușoară!”🖤
   Au greșit și copiii din mașină..cu el ..niste inconștienți, „tineri și neliniștiți”.

   D-zeu să-l ierte! EL îl va judeca.
   –––

   Dar, noi? NOI unde am greșit – societatea asta care îi JUDECĂ? Societatea asta (deja eșuată, smintită, comodă, destrăbălată și rea?!), noi restul, părinți, nași , profesori, bunici, colegi, vecini, prieteni, toți, Noi ce-am învățat în ăștia, 2024 de ani –incoace ?
   Noi ii creștem, dar „de mici” le punem la bebe/de 2 ..3 ani…ani in mână tel.mobil și tabletă cu desene animate, tik-tok, vlogs,! CA SA TACĂ! Să tacă copilul, sa NU mă deranjeze ca eu u EU (părinte/ bunic/ frate/) SA STAU pe Facebook, mesgr,tv, etc! Astea sunt consecințele societății post-moderne, tineri „out of control!”.
   🤬🙁

   _______
   ISUS către mulțime:
   „Fiindcă ei nu incetau sa-L intrebe, El S-a ridicat in sus si le-a zis: ` Cine dintre voi este fără păcat, sa arunce cel dintâi cu Piatra in ea `.” (Ioan 8,7).
   (Parabola cu Femeia desfrânată)–––

   50
   29
 • Ca să vezi unde duce faima și prostia unora!
  Lipsă de educație a celor 7 ani de acasă.
  Dacă au un câștig decent au impresia că pot cumpăra pe oricine.
  Din păcate Dumnezeu îți ia ce e mai scump pe lume!

  70
  10
 • Dumnezeu să-l ierte pe băiat!!!
  Se pare ca acești “prieteni” nu au înțeles nimic din tragicul eveniment.
  Eu am trecut pe acolo când se întorceau de la groapa, ce am văzut e INADMISIBIL… atvisti, scuteriști, motocicliști, trotinetisti… 90% fără cască… asta ca idee, se ridicau pe 1 roata, fără cască de protecție pe cap.
  Ca și curiozitate m-ar fi interesat câți de acolo aveau drept legal să fie pe un atv, sau să fie cu așa ceva pe un drum public!
  Să-i fie țărâna ușoară lui Erik!!!!

  98
  2
 • Să le fie rușine instituțiilor statului că nu își fac datoria. Polițiștii trebuiau să îi amendeze pe toți demenții ăștia care au turat niște vechituri în curs de dezmembrare pe o stradă foarte îngustă și aglomerată pe unde circulă oameni care merg la muncă. Și ălora de la Mediu, la fel, că nu le-au ars niște amenzi pentru depășirea nivelului de zgomot și de noxe. Pentru ce tot circul ăsta? Nu e de ajuns că specimenele astea bat munții și sperie animalele cu rablele lor, că strică drumurile și intră cu jafurile de ATV-uri prin ape? Trebuie să ne mai umple și orașul cu mizeriile lor? Amendați-i până nu le mai pot porni de pe loc! Stat impotent ce ești!

  139
  7
 • Citesc comentariile de mai sus si mai am totusi o speranta ca înca mai sunt si oameni normali.
  Din pacate aia nu urla, nu tureaza motoarele la maxim si nu se dau în spectacole de prost gust.
  Din pacate pentru ei ….. e ca si cum n-ar exista…. nu-i asa?!?

  55
  8
 • Au ajuns românii ca și țiganii, nici o diferență! Niște copii idioți, semioligofreni și analfabeți, li se permite să facă un spectacol jalnic la petrecania unui retardat minor, care nu a gândit o secundă cu singurul neuron și ăla atrofiat că pune în pericol atâția alți oameni nevinovați, colegi, prieteni! Uitați-vă bine la nemuricii ăștia că mâine sunt viitoarele nume într-un cimitir! Măcar dacă ar muri numai ei, dar…

  82
  14
  • @Cetățeanul normal
   Urâtă comparație. Urat mesaju.
   Sunt și români ok.✅️
   Mai Sunt și tigani ok.✅️
   Fiecare pădure are uscaturi!

   Exemplu:
   Acuma, recent, în ziua de Paști, dupa^masa, eram în parc, la joacă ( copilașii mei),
   Langa TOBOGAN a sosit o familie de țigani, f.decent îmbrăcați, și un băiețel vreo 7 , 8 ani, de RRom/țigan ( cămașă și cravată) a trecut pe lângă mine și a fost SINGURUL, singurul copil dintre toți mulți, care se jucau pe- acolo , mici si mari, SINGURULcare m-a salutat cu :

   ” HRISTOS A ÎNVIAT! , ” dna.

   Dumnezeu a vorbit și prin gura copilului de țigan!

   44
   5
 • Pana si inmormantarile s-au transformat in spectacole de prost gust……! Incredibil! Nu a fost sau nu a indraznit nimeni sa le spuna sa se comporte civilizat…..! Lipsa insusirii valorilor, principiilor,lipsa lecturii,indiferenta fata de studiu,fata de cautarea un model de urmat….Pentru ei,totul se rezuma la prezent,un prezent fad,fara idealuri serioase ,fara referiri la viitor ! Asta ofera deocamdata educatia si invatamantul din ultimii,sa zicem 70 de ani! Se impune o strategie serioasa pe 20 -30 ani,altfel natiunea romana…..

  99
  4
  • Intr-o filmare calare pe atv baiatul asta se lauda ca „totul se regleaza din acceleratie”.
   Cam asta e educatia primita de la doi parinti usor (mai mult) limitati intelectual, care cred mai mult în puterea banului în detrimentul spiritului de autoconservare.
   L-au crescut fara reguli l-au pierdut inconstient ….

   48
   9
  • Ce treaba are invatamantul cu astfel de comportament , atitudine și toate cele …. educatia pe care o primești acasa este temelia, dacă temelia e subreda ce poate sa îl invete o instituție de invatamant pe un copil ….

   27
   27
  • @ Miruna,
   Pt că învățământ vine de la ” a învăța”
   „A-i învață pe copii/elevi ” lucruri bune și despre VIAȚA, nu doar științe exacte
   Probabil cunoașteți deja zicala celebra:

   ” “it takes a village to raise a child”
   🏘️🛖🧑‍🏫 🧓🤾 🧑‍🦱 🤱 👷 🚴from an African proverb?
   „Tot satul este implicat în creșterea/educarea unui copil” .
   P.s. un profesor Bun, face mai mult decât un părinte rău!

   37
   3
  • Propun sa se reintroducă/să revină :

   -STAGIU ❗❗ MILITAR OBLIGATORIU PT.BAIETI!🛩️🪖la 18 ani; !!!!

   🧑‍✈️👮
   – militărie și pt fete (opțional)

   Să-i disciplineze, sa repare tancuri,
   să-i scoale la 6 dimi, să-i fugărească pe tineri pe dealuri, șanțuri, și să sară cu parașuta până le iese toată adrenalina pe urechii!!!

   35
 • Pentru toti cei care comentati despre manifestarea de la inmormantare un sfat , nu va mai luati asa in serios si mângâiați niste iarbă!

  6
  77
 • Tinerii ăștia oare au părinți care se interesează de soarta lor ? Au văzut care e modul lor de manifestare la o înmormântare?
  La așa comportament , ar trebui să le trezească părinților un sentiment de îngrijorare pentru copiii lor .
  Ar trebui să le spună STOP !!!!

  82
  7
 • Imi place ca toti cei care comentează sunt anonimi.Nu conteaza parerea voastră:))) Cine sunteți voi să judecați

  4
  47
  • Da ce vrei sa dăm și CNP-ul ptr a avea o părere critică față de degradarea adolescenților??

   37
   5
 • @Mirun
  Evident k „ne spălăm pe mâini ” ca Pilat din Pont!
  ______
  acești „tineri debili” ….au crescut intr-un Sistem TOTAL DEBIL Debil după ’90 încoace! Încă de la nivel Grădiniță!unde la grupa mijlocie au Caiete de lucru în clasa cu ” Matrice și Mulțimi??!!!!!😵‍💫-‘zz––- CAND în Vest cei de 4 ani se joaca cu ponei și hamsteri, prin ploaie , inalta zmeie, și plantează răsaduri și învață în padurea-pedagogica!? Rușine sa impuiati capul celor mici cu noțiuni de clasa a patra.
  Apoi,
  Părinții》 în exod prin străinătate, divorțuri „în floare”, amantlacyri,
  Copii》 lăsați de izbeliște pe la neamuri,
  REFORME INFECTE IN învățământ, elevi derutați care „nu mai știu de capul lor”, sute si mii de „Manuale alternative” fără noimă, făcând școală greoaie și Urat
  Citeasa 🍒de pe tort : tehnologia prost folosită- tiktok,insta,Facebook,rețele,

  Generația cu ochii-in-ecrane!
  Mulțumim TUTUROR POLITICIENILOR!și Miniștrilor Educației! Et etc
  România = corabie în derivă!

  49
  • Cine-i vinovatul ?
   Ce vina au politicienii pt o educatie .. care pe care ?
   Refa traseul !! De unde pleaca
   Efectul se vede ! Factorii care sunt ?

   1
   1
 • Doamne, câta inverșunare vizavi de modul în care au ales niște tineri sa-și ia rămas bun de la prietenul lor.
  De ce la unele înmormântări ale cadrelor militare se trag salve de tun…? Pentru ca asta a facut parte din pasiunea decedatului. Și-n acest caz, pasiunea copilului au fost motoarele turate, și prietenii în acest mod i-au adus un ultim omagiu, și este o formă de a-și lua rămas bun…că nu e modul tradițional este altceva, dar nu este nimic dezgustător, mie mi s-a părut că-și stigă în acest mod durerea, prin intermediul motoarelor… A fost emoționant …! Dumnezeu ii va ocroti …ca la El e viața și moartea! S-au mai produs accidente cu șoferi experimentați…., iar adulții care se urcă în stare de ebrietate la volan…?!!! Și nu-i mai criticați pe tineri, generația de acum este foarte inteligentă și se manifestă altfel,…doar atât…!
  Condoleanțe familiei!!!

  30
  31
 • Ie ora teribiliștilor! Păcat că plătesc cu viața . În anii 78 cu motocicleta Jawa 350 aveam grijă de viața persoanei din spatele meu și a mea , asa am ajuns la bătrânețe .Odihnească în pace.

  23
 • Cei ce ați comentat cu atîta pasiune contra gestului făcut de acești tinerii cu motocicletele lor ❗nu știu trăiți în altă lume ❗ priviti realitatea nimic numai ca ieri s-au alaltăieri ,totul este în transformare chiar modul de exprimare de gândire logică este mereu în mișcare și schimbare.
  Noi ne dorim ca tinerii să fie așa cum eram noi odată,nu ei sunt altfel diverși ,cu un mod ce ne surprinde și ni se par afară din contest ,dar greșim ❗Ei sunt generația viitorului și chiar de nu ne convine modul de adresare și exprimare pot fi mult mai inteligenți ca noi care să zicem că suntem ascultatorii,respectam regulile de conviețuire și ni se par că e generația pierdanta,dar din păcate greșim și să privim realitatea lucrurilor în permanență transformare chiar în fața unei Capele .
  Am fost de față,singer eu am plâns văzând atitudinea diversă de cea ce suntem noi obișnuiți cu liniștea de mormânt și doar vocea părintelui care face slujba.
  Eric Dumnezeu să te odihnească,poți fi un semnal de Trezire a tinerei generații să aprecieze viața și pedala de accelerație să numai fie călcată pină in fund .❗

  11
  24
  • Exact asta au făcut tinerii , au calcat ” pedala ” până la fund și atunci se întâmplă accidentele !!!

   12
   3
  • fals fals fals, putem dezbate cat vreti, multe comentarii degeaba,

   tineretul ca si batranetul ii doare.n p…..fiecare spune in sinea lui fudula ca mie nu mi se poate intampla, fiecare in sinea lui e buricul pamantului
   Noi romanii ne că…că….m pe noi de parc-am fi buricu’ Universului… Nu suntem!

   13
   7
 • „bade” Marian Florin, vezi că acești tineri ar cam fi îndreptățiți să-ți plătească o pensie atunci dacă meriți una, sau …și tu tot …”visitor” permanent???

  3
  12
  • acesti tineri vor sta pe spinarea parintilor pana la pensie . .ce sa plateasca ei ?
   –nu stiu nici tabla inmultirii cum trebuie, nu mai e cazul de matematici (sunt maii multe), fizica, chimie, etc / acestia vor fi departe de realitate din pacate // poate urmatoarea generatie sa fie foarte puternica sa le plateasca pensile la „badea” si ajutoarele sociale la tinerii din discutie.

 • A plecat dintre cei vii.
  Părinții sunt cei care vot trăi până la sfârșitul vieții amărăciunea pierderii, culpabilitatea apasătoare personală (dacă …)
  Comemorarea vieții pierdute așa de timpurii (of.. câte ocazii pierdute…ar fi putut cu timpul să devină un tată grijitor, după ce a întemeiat o familie, să aibă grijă de cei care l-au crescut , să fie un vecin săritor ) a fost la fel de intensă ca și viața lui scurtată de riscurile asumate.
  Ce e de deplorat că nu se învață nimic din tragedie…ceva care ar fi benefic supraviețuitorilor.
  Sensibilizarea tinerilor la comportamentele adoptate la risc, conștientizarea lor că există distracție dar și responsabilitate, individuală, colectivă,ultima trebuind să primeze tot timpul în acțiunile intreprinse.
  Durerea ar trebui să fie motorul schimbării în bine…dar..
  Anul trecut am stat la masa alăturată cu motociclistul care și-a pierdut viaťa într-un sens giratoriu..conducând fără a avea dreptul..
  ideea e , se pot da mii de legi și pedepse..dar dacă oamenii din anturajul unei persoane care adoptă comportamente riscante nu iau atitudine colectiv și individual..degeaba…
  următoarea victimă poate fi copilul fiecăruia…
  Părintii, diriginții, profesorii, educatorii ar trebui să fie mai proactivi ..
  Nu e vorba de a judeca , face morală.. ci de a informa despre alegeri posibile și consecințe posibile.
  Nu totul e permis.
  Nu totul e interzis.
  Dar trebuie adoptată calea respectului vieții.
  E prea prețioasă pentru a fi irosită într-un moment necugetat.

  30
  • Un rezumat :
   ____________
   „12) Toate îmi sunt îngăduite, dar NU toate îmi sunt de folos! Toate îmi sunt îngăduite, dar NU nu mă voi lăsa Biruit de ceva.”
   (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – Capitolul 6.)

   -CAT DESPRE NEASCULTAREA FATA DE PĂRINȚI, este in Biblie o poruncă in destul de clara,nu?
   „5. Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să-ţi fie ție Bine❗ şi să trăieşti Ani Mulţi ❗ pe pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ţi-l va da ţie.”

   „Nimic nu e nou sub soare”.

   19
   1
 • Pe mine ma șochează răutatea oamenilor. Doar etichete, critici, arătat cu degetul. Nu mai avem compasiune, nu mai avem cuvinte frumoase, nu mai avem încredere. Toți greșim, putem fi noi sau cei apropiați nouă. Dacă ar fi fost copilul celor care au comentat sigur nu mai spuneau cuvinte urate. Am uitat sa fim oameni cu suflet bun.

  22
  22
 • Nu-mi vine sa cred cati arunca aici cu piatra. Care sunteti perfecti de aici? Sa ridice mana sus cel care nu a incalcat reguli vreodata? Tinerii din ziua de azi? Sunt doar copia noastra, a adultilor… Sa stie de frica de Dumnezeu? De unde? Noi suntem puterea exemplului, cum s-a spus mai sus. Daca noi ocolim biserica si aruncam cu noroi in cei care ar trebui sa ne invete cum sa ne ingrijim sufletul, ce sa asteptam de la ei? Tot ce ne invata societatea este „sa ne iubim pe noi mai intai” si asta anuleaza tot bunul simt fata de cei din jurul nostru. Tot ce vrei sa ti se faca tie, asa sa faci si tu aproapelui tau. Asta trebuie invatati copiii. Nu au de la cine… Mie imi sunt foarte dragi toti tinerii din generatia aceasta. De aceea mi se rupe sufletul ca de cele mai multe ori gasesc doar critici si judecata de la cei trecuti prin viata si astfel aleg gesturile extreme pentru a-si gasi un echilibru in lumea asta. Noi suntem de vina… Este timpul sa nu mai judecati, ci sa ajutati. Incepeti cu copiii si cu nepotii vostri.

  13
  6
 • La 14,15,16 ani mergeam la bunici unde eram in timpul liber la muncile câmpului,….ieșea toată energia din noi,seara un ceai cu pâine cu margarina sau dulceață și somn,nici tv nu ne mai trebuia…

  11
 • @dani, s-o dus vremurile alea!
  Probl.e că NU mai prea ai la CINE merge la bunici la țară! Ce munci agricole?! Românii -s in UK,FR,GER,ITA
  Satele-s părăsite și îmbătrânite,
  Ici, colo câte –-in bătrân, cu o mâță și câteva găini! O mica grădinuță, un strat de ceapă și câteva roșii 🍅––sta pe prispă și așteaptă lunar, poștașul cu PENZIA de la C.A.P!!
  ––
  Stau pământurile nelucrate, că de! Toți muncim „la oraș”!
  –––-
  🛖 „Sate parasite din Transilvania isi cauta locuitori: Salvarea esti tu,🏡 omul de la oras!” pe YouTube
  https://youtu.be/N-0IaKuxtR0?si=IPLvHOcgM7dwuWRr

 • Sunt copia imaginatiei adultilor..a ceea ce le lipsea in adolescenta!! in primul rand lipseste modul de a transmite educatia si respectul catre copii. Adultii de azi nu-si puteau imagina ca ar fi putut avea ce ofera copiilor lor azi, fara a-i invata sa puna in valoare educatie, incredere si respect si ce este mai presus, valoarea banilor. Cei prezenti acolo nu au muncit niciodata pt a intelege ca munca aduce valoare, acolo transmit trufie din pacate …/// profesorii dn pacate nu vor putea niciodata redirectiona un plod needucat dupa 7 ani, cu o directionare gresita in viata, sustinuta de parinti (la fel de lipsiti de educatie ). Mai departe asteptam comentarii

  2
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.