Actualitate

Este sau nu implicat un polițist în agresiunea asupra lui Dani Borgovan? Nouă ieșire în stradă

În timp ce ancheta autorităților pare că bate pasul pe loc și, în afară de cei doi frați din Șintereag bănuiți că l-ar fi agresat pe Dani Borgovan nu se mai știe nimic altceva, apropiații sportivului fac propriile anchete și audiază chiar un polițist al cărui nume a fost vehiculat în spațiul online ca fiind implicat în acest caz.

Într-un video postat pe grupul Toți pentru Dani, Serafim Leví Beikan, care se autointitulează creator digital, a explicat membrilor comunității că a făcut propria anchetă ca să afle dacă polițistul al cărui nume este vehiculat în mediul online că ar fi în spatele celor întâmplate este cu adevărat vinovat de tot ce se spune.

”Încă din prima seară în care ne-am întâlnit în fața spitalului unde e internat Dani, să-i demonstrăm afecțiunea, să fim alături de el și să ne rugăm pentru Dani, toți am fost conștienți că nu e ușor de înțeles cazul lui nici pentru noi, nici pentru instituțiile care fac ancheta pentru că sunt foarte multe lucruri neclare la mijloc. Bineînțeles că logica acestor lucruri nu o dăm noi, nu suntem competenți să facem așa ceva. Până la pronunțarea unei sentințe judecătorești nu putem să ne dăm cu părerea, cu toate că ne-am imaginat tot felul de scenarii. Am început cu tot felul de zvonuri că e vinovat unul, că e vinovat altul, că-n spate la toată treaba asta se află Poliția. Imaginația ne poate conduce să creăm tot felul de ipoteze, iar lucrul acesta poate deraia spre ceva neplăcut. Atunci când noi cerem dreptate în stradă – cum spunem Uniți pentru dreptate! – facem un apel să se facă dreptate, nu sub forma unui protest la o nedreptate produsă de Poliție sau de judecător. Nu! Încă nu avem sentință, nu știm cum merge ancheta și nu putem spune că s-a făcut o nedreptate. Noi sperăm că, într-un final, vom vedea că cei vinovați vor plăti pentru faptele pe care le-au făcut, dar aici se ocupă Poliția”, a spus Serafim Leví Beikan.

În ce privește ipoteza implicării unui polițist în această agresiune, informație care a apărut în mediul online încă de la început, el a menționat că nu există nicio dovadă clară în acest sens.

”Trebuie să fim foarte atenți și să lucrăm inteligent ca nu cumva să stricăm imaginea vreunei persoane. Domnul polițist Marius Someșan a fost implicat de noi în cazul lui Dani. Tot mai multe zvonuri, tot mai multe bârfe au circulat în mediul online, în Facebook, iar acesta este un lucru nedrept sau grav pentru că oamenii pot crede că el a fost în spate, a înscenat toată treaba, foarte multe lucruri urâte care s-au spus. Eu am vrut să aflu adevărul și m-am întâlnit cu Marius Someșan. Era în timpul programului, a venit îmbrăcat în haine de polițist și, prin urmare, sub jurământul lor ca și polițiști – pe care l-am citit – fiind sub acest jurământ orice vorbă pe care ne-a spus-o Marius Someșan trebuie să fie adevărată și el e conștient de lucru acesta, iar el m-a asigurat că nu are nici cea mai mică implicare în cazul lui Dani și Diana. Nici nu o cunoaște pe Diana, nu a plănuit totul. Aceasta este părerea noastră din dorința de a sacrifica pe cineva. Haideți să nu dăm în oameni nevinovați, să nu le stricăm imaginea lor și a familiei lor, să nu-i supunem la un stres fără rost. Dacă suntem oameni care ne unim pentru dreptate să nu cumva să plătim cu moneda nedreptății unor oameni inocenți. Tot ce mi-a spus Marius eu cred. Dacă se va demonstra contrariul, atunci va suporta consecințele. Dacă nu credeți sau aveți probe împotriva lui Marius Someșan cu privire la acuzațiile care i se aduc, faceți o sesizare la Poliție și dânșii o să se ocupe. Nu trăiți cu teoriile conspirației că îl apără cineva. Nu îl apără nimeni. Legea este pentru toți și se lucrează corect. Că în spate e altcineva … deocamdată avem o anchetă în derulare, nu este publică, dar atunci când o să avem pronunțarea unei sentințe și vedem că totul e ok, rămânem liniștiți la casele noastre. Dacă nu este ok, ieșim în stradă și protestăm pentru că avem o motivație că s-a comis o injustiție, dar asta nu ne dă dreptul să ponegrim o persoană, mai ales un tânăr cum e Marius, care are familie, să-și audă numele implicat în tot felul de telenovele care s-au creat în jurul lui. Nu este frumos și moral din partea noastră nici pentru Marius, nici pentru familia lui și nici pentru instituția pe care o reprezintă. Haideți să fim inteligenți și să facem un protest pașnic. Eu vreau să-mi cer scuze publice acestui om”, a spus el.

Duminică la ora 15.00 în fața Palatului Administrativ, apropiații lui Dani Borgovan și-au propus să aibă o ultimă întâlnire.

”Protestul de până acum a avut efecte foarte bune. Am demonstrat că suntem o comunitate unită, puternică, atentă la tot ce se întâmplă în jurul nostru. Asta este o atenționare. Dacă vreodată observăm ceva nedrept în jurul nostru, ne mobilizăm și suntem pregătiți să ne apărăm unul pe celălalt. Ne vom vedea așadar la 15.00 vizavi de Hotelul Coroana de Aur. Sunt persoane care vin din străinătate, au făcut un efort considerabil să vină pentru un week-end acasă să fie alături de Dani. Obiectivul întâlnirii noastre e tot unul spiritual, să ne rugăm pentru Dani pentru că, dacă refacerea lui e lentă, dar sigură, este pentru că cineva, acolo, Sus, a avut grijă ca Dani să își revină. Ne întâlnim la 15.00, va fi ultima întâlnire în stradă, iar după aceea ne vom întâlni mai mult online”, a conchis Serafim Leví Beikan.

Polițistul Marius Someșan a comentat acest video: ”Mulțumesc frumos pentru clarificări. Sper sa înțeleagă restul persoanelor ceva din acest mesaj🙏 A fost o plăcere să discutăm. Mult succes pe mai departe și Doamne ajută să se facă bine Dani”.

18 comentarii

 • Ce mare tam tam mai fac inteligentii. Dar de rabdare, au auzit???
  Pentru doamna care a trecut prin momente de groaza in pasajul de la gara, nu se activeaza nimeni – desi cazul putea fi cel putin la fel de important (grav), dar cauza este cu siguranta extrem de importanta.
  Doamne………….

  88
  5
  • Nu a fost promovat suficient cazul încât să fie de interes.
   Pe principiul „păcat că a scăpat teafăra”
   Daca ar fi pățit ceva, poate era tot ea învinovățită, și cazul ar fi rămas tot așa.

   Daca am fi niste oameni normal într-o societate normala, pentru cazul acesta trebuia să se iasă în stradă, cetățenii să ceară securizarea zonei, luminarea adecvată, combaterea cerșetorilor și a boschetarilor din zona gării, și implicit găsirea persoanei vinovate.

   Dar nu, noi cerem dreptate pentru un conflict in familie, despre care noi nu știm nimic. Nu știm anturajele personajelor implicate, nu știm conflictele anterioare, nu le știm dar nici nu ar trebui sa ne intereseze ce e drept, e viața oamenilor.

   Așa de ușor manipulabili putem fi, ne merităm soarta.

   70
   7
  • De ce nu se activează copii ei așa cum a fost și în cazul lui Dani? Frații și părinți lui au început protestul și ceilalți l-au urmat pentru ca au susținut cauza. Dacă crezi ca trebuie un protest pentru acest caz de ce nu începi tu unul și restul poate te vor urma? De ce doar comentezi? Dani este un băiat tânăr care aproape a fost omorât de femeia pe care a iubit-o, în casa unde se află și copilul lui. Cei vinovați sunt liberi și tu te mirii de ce sunt proteste? Doamne ce fel de oameni

   18
   33
 • Din acest caz s-a văzut cât de ușor putem fi manipulați ca oameni.
  Încă din prima zi s-a făcut un scenariu emoțional, s-a mers pe fentă, fara ca nimeni sa știe absolut nimic, in plus Daniel nu are nici vânătăi, coaste rupte, absolut nimic. Doar la cap cum a dat cu capul.

  Ok, o fi așa, l-or fi bătut aia, sau ce i-au făcut, așa și? E primul bătut din oraș(probabil pe nedrept)? Nu, dar amploarea care a luat cazul lui da de înțeles că fix aia este problema, nimic din ceea ce se vrea a ști nu e adevărat.
  Oare macar unul din cei care au ieșit la „proteste” au idee cum se desfășoară o anchetă? Ei deja vroiau sa fie condamnați aia 2, și gata, caz rezolvat. O ancheta durează și ani de zile daca e cazul. Se lasă intenționat liberi „infractorii” pentru a fi monitorizați.

  Am auzit o mulțime de zvonuri, că femeia a chemat pe cei 2, că Daniel ar fi găsit-o cu aia in casa, că ar fi luat bani de la cămătari și nu i-a innapoiat, că ar fi umblat cu un polițist ea, și alte variante.
  Așa, și? Voi aveți habar ce cazuri mult mai dureroase sunt în orașul ăsta, in care oamenii chiar au de suferit din n motive, nu din cauza unor neînțelegeri sentimentale care au dus la o altercație.
  La urma urmei este viața lui privată, e fix problema lui în ce anturaje și în ce compromisuri a trăit, e fix problema lui că și-a asumat să trăiască cu acea fata deși nu se intelegeau, e fix problema lui cum și-a gestionat familia, aici mă refer și la copil.

  Daca nu s-ar fi înțeles și ea nu își dorea copilul, ar fi făcut demersuri în a lua el copilul și își vedea de viață, dar probabil e altceva la mijloc.
  Lăsați poliția sa își facă treabă, el să își revină și să îsi rezolve problemele in familie. Nu e problema noastră. Uitati-va la cazuri cu adevărat grave din oraș și nu numai, nu la o smardoiala in familie pe fond emoțional.

  69
  16
  • Cred ca tu ai o problema la cap și nu ai înțeles nimic din ce s-a întâmplat de fapt! Toată lumea are probleme într-adevăr dar asta nu înseamnă ca trebuie să stăm cu mâinile în sân când un om e adus în starea asta. Aici e vorba de corupție și dacă nu ai mai fi așa înfoiat ai fi văzut și tu asta. Prietena lui nu a fost arestată nici măcar o zi deși ea a pus la cale tot, se plimba bine mersi prin moll în timp ce tatăl copilului ei e în spital, cazul trebuie ținut viu pentru a se face dreptate, tu spui mai in sus ca el nu a are vânătăi nicăieri numa la cap. De unde ști tu? Se vede ca nu te-a interesat cazul, daca era asa măcar erai informat ca el are coaste rupte și in casa a fost mult sânge, la fel și pe scări și pereții de pe hol. Deci nu încerca să dezinformezi lumea.

   12
   61
  • Rozalia
   Din tot ce scri tu e doar faza cu „copilul”
   Într-o sceneta sa devina emoțională e nevoie de chestiile astea, copil mic, o mama denaturata dau o mamă singura, astea prind foarte bine.
   Părerea mea este părerea mea, și crede-mă că referitor la aspectele cu coaste rupte și etc, știu ce spun. Nu am urmărit cazul la Acces Direct precum tine și consider că dețin adevărul suprem.
   Acest Daniel nu mi-a adus nici un beneficiu, nu m-am reprezentat cu nimic pe plan sportiv încât să ies pentru el în stradă. Problemele domestice sunt probleme în familia lui. Daca ar fi pățit altceva, da, dar pățind ceea ce a pățit un casa lui, e fix problema lui ce anturaje a avut și de ce a stat cu acea „nenorocita” dacă știa că ea nu mai dorește sau daca nu și-a dorit copilul, e alegerea lui de ce a continuat să mai stea cu ea.

   Referitor la cazul de la gara, poate femeia aia nu are copii așa recunoscuți, nu are multe cunoștințe, este un om de rând, are doar câteva neamuri și nu caută să devina vedeta.

   Cetățenii daca ar considera, sau un activist se putea el ocupa de caz, nu trebuia femeia sa apară în fața, ci doar expus cazul și solicitat luminare mai buna, să dispară boschetarii și etc…
   Asta nu tine doar de femeia respectiva, care probabil ii este frica, jena, sau cum dorești tu sa spui, să iasă în față să vorbească cum ar fi putut fi violata… Un subiect extrem de plăcut pentru ea care l-ar povesti zi de zi… Nu e așa?

   36
   5
  • @Costica

   Urmaresc vag cazul, nu il cunosc personal pe Dani dar ce am inteles eu din respectivele proteste nu este faptul ca au 2 persoane probleme conjugale si ca ei ar trebui sa-si rezolve probleme asa cum subliniezi tu. Cred ca ei se refera la persoanele implicate si la musamalizarea unora cu functii. Am citit ceva in dimineata asta si daca este asa, este foarte foarte grav. Adica ar trebui sa plece toti capii politiei. Repet, daca este asa cum apare pe diferite site-uri de socializare. Probabil ca DNA si restul vor face lumina. Dar, in final, cred ca la asta fac referire protestele. La faptul ca s-au gasit 2 din Sintereag care saracii sunt vai de ei si au fost pusi sa plateasca pe cand, de fapt, ar mai fi si cineva important. Eu, personal, asta am inteles. Sa se faca dreptate, in final pentru toata lumea.

   4
   2
 • Pai da, nu are polițistul amintit nici o implicare, clar!!
  Pare-se ca altul ar avea legatura, dar doamna (partea vătămată) știe! Trebuie doar întrebata.
  E simplu… se vizionează mai multe camere din zona, publice sau instalate de persoane private pentru a-si supraveghea mașinile (de ex.), probabil se văd toți care circula prin zona… prin eliminare rămâne unul, doi sau trei care sunt polițiști si sunt luati la întrebări… ca idee!
  Altfel concubina știe exact, cei 2 arestați știu exact… Dani dacă își revine teoretic știe, dacă își mai aduce aminte!
  Oricum, dacă își revine, primul dosar penal este pe numele lui (îmi imaginez) pentru agresiune domestică!
  E complicat si nu sunt dovezi dacă cineva nu ciripeste!
  Sau e simplu si e cum s-a zis de la început… alcool, bătaia femeii, băieți sărit in ajutor, ceva lovituri si soarta a încheiat treaba cu un pas greșit sau o dezechilibrare😇

  30
  4
 • In loc să iasă lumea să protesteze împotriva limitării drastice a cash-ului, care ne afectează pe toți, ei ies pentru acest caz de violență domestică.
  Nici comuniștii nu au limitat cash-ul. Ăştia abuzează grosolan, își bat joc de cetățeni și sunt lasati in pace.

  42
  11
 • sincer ma bucur ca exista oameni normali cu judecata corecta in comentarii, ala trebuai sa stea draq in loc daca fomeia a zis NU din cate am inteles, partea cu atacul in subteran e mai grava in puii mei plus altele, ala cocos mare a mers sa-i dea o lectie fomeii, si si-a luato, orice nas isi are nasul se stie, pt prostii aia care spun ca oricare putem pati, nu cred, unii suntem familisti si stam pe acasa sau la netflix care are, daca nu pe torenti, si suntem cu copiii la joaca in parc etc, nu va mai cainati ca oricare ca nu e adevarat, acuma e bine ca e leguma, box nu mai poate face si multe altele ….fiecare cu mana lui si-o face, ma bucur ca totusi sunt bistriteni inteligenti pe online-ul asta

  37
  5
 • Am mai auzit de justiție televizată sau prin ziare…
  E însă prima data când aud că un polițist este audiat/anchetat de un „creator digital”!
  P. S. Un creator digital, creează….degete??

  37
  1
  • Eu, daca as fi sefu politiei, l-as chema la raport pe politistul care se duce la creatorul digital sa-i dea raportul in timpul serviciului și in uniforma. Va dati seama cam ce hal de cunoastere a legii? Astia au jurat sa se duca la creatori digitili sa le dea raportul 🤣. Ca face creatorul digital ancheta e una. Treaba lui, unii au judecat Imperiul Austro-Ungar la o masuta, in Alba, dar ce te faci cu politistul care se prezintă la anchetă în timpul serviciului, atunci când iși ia banii de la noi toti sa apere ce-o fi având el de apărat.

   39
   6
 • Acuma am vazut pe Facebook, se spune CA e implicat si Ivan digital si politistul care cica e tatal copilului, mno pe surse si pe barfe daca Or fi adevarate e destul de imbarligata treaba, ioi

  13
  4
 • Aveti dreptate dna Rozalia! daca noi nu intretinem cazul viu are toate sansele sa fie uitat, ingopat si vinovatii spalati de cardasia sef politie- procuratura si alti potentati ai zilelor noastre. Ati mai auzit ceva despre violul ziua-n amiaza mare din strada Ion Minulescu? Au trecut 2 ani , faptasii au fost prinsi , iar parchetul , ala ce face? tace si face !

  7
  3
 • Când i.au batjocorit pe tinerii aia de ce nu ați umplut facebukul și nu ați mărșăluit sau la alte mizerii din BN, de ce e mai special acest tânăr decât alții?
  Nu spun că milițienii sunt corecți dar totul se bazează pe probe directe nu indirecte și bârfe, zvonuri, multi înjură atenție că e spatiu public și pe facebuk vedeți ce injurii aduceți, e drept că instituțiile care au purtători de cuvânt mai mult tac și spitalul nu ne spune mai nimic despre tânăr, e o leguma sau va vorbi? Politia ii poate lua interviu ori ba?

 • Dragilor, vedeți că încă aveți ocazia să vă înscrieți la școlile de Poliție dacă știți atât de bine cum se desfășoară cercetările într-un dosar penal.
  Am văzut mai sus un comentariu, iei imaginile de supraveghere, te uiți, elimini, etc. Ai uitat să menționezi de softurile de recunoaștere facială pe care le-ai văzut în filmele de la Hollywood, de detectorul de minciuni, serul adevărului și altele.
  Prin faptul că puneți presiune pe organele de cercetare penală nu faceți altceva decât să îi puneți în gardă pe făptași și să îndreptați atenția spre anumite persoane care poate sunt nevinovate. Venind vorba de nevinovăție, vă zic o expresie celebră: Mai bine să scape 100 de infractori decât să intre un om nevinovat la pușcărie.
  Nu sunt de partea nimănui în toată povesta asta, dar am urmărit-o obiectiv de la început și impresia mea e că sunt câteva persoane care vor să își atragă o oarecare faimă din acest eveniment.
  Încă ceva, asocierea lui Ivan cu ce s-a întâmplat îmi pute tare a oportunism politic, în condițiile în care ne bate la ușă campania electorală.
  PS: Nu sunt polițist
  PS2: Nu sunt PSD-ist

  7
  5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS