Actualitate

Euroactivilor poftiţi şi returnaţi banii!

Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, beneficiara unei finanţări consistente pentru proiectul "Şansa la demnitate", a convocat o întrunire, de urgenţă, a conducerii.

Potrivit unor surse Timp Online, întrunirea ar urma să aibă loc în data de 13 septembrie a.c. la noul sediu al Asociaţiei Parteneriat Euroactiv de pe  str. Industriei, nr. 4A din Bistriţa (unde s-a mutat organizaţia care a funcţionat mult timp acasă la Ioan Nelu Botiş). La discuţii sunt invitaţi toţi cei care au încasat bani, începând cu firme de consultanţă, şi terminând cu cei care au fost plătiţi pentru diverse servicii.

Se întâmplă după ce Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Nord-Vest a reziliat contractul cu Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa pentru nerespectarea contractului de finanţare şi a legislaţiei naţionale şi europene.

Decizia de reziliere a fost emisă ca urmare a încheierii misiunii de verificare a proiectului. Verificarea a început în 19 aprilie a.c., ca urmare a unor aspecte semnalate în de Timp Online.

În urma verificării întreprinse au fost constatate: neconcordanţe între unele actele justificative puse la dispoziţie de Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, furnizarea unor documente incomplete şi inexacte; creşterea, nejustificată prin documente suport, a numărului de ore de muncă prestate de unii membri ai echipei de implementare a proiectului; existenţa unor posibile conflicte de interese între interesele personale ale unor membri din echipa de implementare şi interesele economice ale Uniunii Europene.
În decizia de reziliere se menţionează că sumele deja primite cu titlu de prefinanţare în cadrul contractului, în cuantum de 639.267 lei, trebuie restituite în întregime de către beneficiarul de proiect.

Conform contractului de finanţare, valoarea totală a proiectului “Şansă la demnitate” este de 2.130.890 lei, iar activităţile se desfăşoară pe o perioadă de 16 luni, cu începere din 1 noiembrie 2010. Totodată, Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa este exclusă de la selecţia publică de proiecte finanţate de la buget şi din POSDRU pe o perioadă de doi ani.

Ioan Nelu Botiş a anunţat, în 20 aprilie, că a demisionat din funcţia de ministru al Muncii, în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european. El şi-a cerut scuze pentru situaţia creată şi a arătat că demisia sa este una de onoare.

Cu o zi înainte, Botiş anunţase că soţia sa se va retrage din funcţia de consilier în proiectul derulat de Asociaţia “Parteneriat Euroactiv” Bistriţa şi că niciunul dintre ei nu a avut vreodată calitatea de fondator sau de membru al asociaţiei.

Timp Online vă reaminteşte cine au fost angajaţii Asociaţiei “Parteneriat Euroactiv” şi ce venituri au încasat ei într-o singură lună, februarie 2011

Carmen Magda- manager de proiect – 9200 de lei

Ligia Botiş -soţia lui Botiş – 8400 de lei

Ioan Iany Moroşanu, fost consilier personal al lui Ioan Nelu Botiş – 8400 de lei.

Alina Căpraru, fostă şefă de cabinet parlamentar al lui Ioan Botiş şi totodată fost purtător de cuvânt al AJOFM Bistriţa-Năsăud în perioada în care acesta a fost directorul instituţiei – 8400 de lei

Csaba Bartha – 8400 de lei

Irina Hădărean Şomlea – 8400 de lei

Ovidiu Lăzăroaie- tatăl managerului de proiect – 8400 de lei

Paul Daniel Deneş – 4300 de lei

Mirela Sălăgen – 5500 de lei

Cristina Magda – 2500 de lei

Cristina Maxian – 2500 de lei

Vă reamintim că Timp Online, prin dezvăluirile făcute, a determinat demisia ministrului Ioan Nelu Botiş.

Cristiana Sabău

Etichete

1 comentariu

  • Partea interesanta e ca eu am aflat de aceste cursuri, doar atunci cand a izbucnit scandalul in presa. In caz ca mai stiti alte societati care organizeaza cursuri finantate de UE, va rog sa le faceti cunoscute.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS