Actualitate

Feerie de sărbători! Ce surprize le pregătesc bistrițenilor Primăria și Consiliul Județean

ACTUALIZARE FOTO Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă au intrat în linie dreaptă. Municipalitatea, dar și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, le promit bistrițenilor sărbători… pline de lumină!

Stâlpii înalți, din nou pe pietonal

Iluminatul festiv asigurat de Primăria Bistrița pe pietonalul Liviu Rebreanu, în Piața Centrală, Piața Mică, str. Dornei, str. Gh. Șincai, Piața Mihai Eminescu va fi, în mare, la fel ca anul trecut.

Pe pietonal au fost ridicați din nou stâlpii înalți cu stea în vârf, care susțin instalații și din vârful cărora pornesc șiruri de beculețe până la stâlpii de iluminat nocturn, formând astfel arcade luminoase. Așa a fost anul trecut.

1-pregatiri-lumini-2016 3-pregatiri-lumini-2016 4-pregatiri-lumini-2016 5-pregatiri-lumini-2016

Nu lipsesc figurinele se sărbători: Moș Crăciun, pinguini, fulgi de nea.

Cortul de evenimente a fost demontat și îndepărtat din Piața Centrală.

Unde vor lumina instalațiile noi

Primăria Bistrița a achiziționat de curând cu 309.860 lei (circa 68.000 de euro) peste 560 de figurine noi care vor decora orașul în perioada sărbătorilor de iarnă: stele 2D cu cinci sau șase vârfuri, figurine 2D cu leduri, figurine strălucitoare 3D tip arbust, funde 3D cu șiruri luminoase.

Noile ornamente vor împodobi Bd. Republicii, str. Al. Odobescu, str. Gării, Bd. Decebal, str. 1 Decembrie, str. Libertății, Calea Moldovei, ne-a precizat viceprimarul Cristian Niculae.

Iluminatul festiv va fi aprins în ajun de Moș Nicolae (5 decembrie), iar Târgul de Crăciun din Piața Centrală, unde comercianții își vor vinde produsele din cele 35 de căsuțe din lemn, se deschide două zile mai devreme, sâmbătă 3 decembrie.

1-ornamente-sarbatori-16 2-ornamente-sarbatori-16 3-ornamente-sarbatori-16 ornamente-sarbatori-16

La Consiliul Județean, ca la Sibiu

Și în fața Palatului Administrativ a început amplasarea uriașei instalații luminoase care va străluci începând din 1 decembrie seara, de Ziua Națională a României. Este al treilea an consecutiv în care Consiliul Județean decorează Piața Petru Rareș.

Dacă în 2014 bistrițenii au putut admira o arcadă sclipitoare iar în 2015 o cortină luminoasă, anul acesta piesa de rezistență este o umbrelă luminoasă în formă de stea, de mari dimensiuni, pe modelul celei care atrage ca un magnet privirile la cel mai frumos Târg de Crăciun din România, cel de la Sibiu. Un brad înalt din lumini va fi ”stâlpul de susținere” a cupolei care va acoperi cu luminițe piațeta pentru o atmosferă de basm. Nu vor lipsi nici figurinele ornamentale și alte decorațiuni care să întregească peisajul de sărbătoare.

Ca și în anii precedenți, instalațiile sunt montate de firma Nepos Magic Electric. Așa a fost anul trecut.

6-pregatiri-lumini-2016 7-pregatiri-lumini-2016 8-pregatiri-lumini-2016 9-pregatiri-lumini-2016

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.