Politică

PSD: Gabriel Lazany, viitorul primar al Bistriței, învingător ”la fotografie”

(Actualizare) Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat într-o conferință de presă că Gabriel Lazany a câștigat alegerile pentru funcția de viitor primar al municipiului Bistrița cu opt voturi în plus față de primarul în funcție Ioan Turc.

“Nu am vrut să facem niciun fel de declarație până nu am avut finalziată și validată de către Biroul Electoral Municipal alegerea complicată pe care am avut-o la nivelul municipiului Bistrița. Le mulțumesc cetățenilor care s-au dus la vot informați, este o participare istorică la vot, cred că din Duminica Orbului din 1992 până în Duminica Orbului din 2024 nu a mai fost ceva atât de spectaculos. Din punct de vedere religios ieri a fost Duminica Orbului. Nu știu de atunci vreun primar să fi câștigat alegerile cu peste 15.000 de voturi. Chiar dacă diferența este una foarte mică, de opt voturi, până la urmă cu un vot trebuie să câștigi alegerile. Sigur, nu se aștepta nimeni, nici eu, știam că o să fie o bătălie strânsă, asta ne-au spus și sondajele, dar chiar atât dfe strânsă nu cred că s-a așteptat nimeni”, a declarat Radu Moldovan, care a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean.

Gabriel Lazany le-a mulțumit tuturor bistrițenilor, care au fost ”grozavi”: ”Am spus că va fi o bătălie strânsă și că fiecare vot contează. Uitați-vă că la o diferență de opt voturi chiar fiecare vot a contat. A fost o mobilizare masivă din toate punctele de vedere, cetățenii și-au dorit schimbarea și iată că în curând vom prelua mandatul de primar și ne vom apuca de treabă, așa cum am spus. Vreau să facem politica cetățeanului, singura politică ce va exista în Primăria Bistrița”.

PNL a cerut renumărarea voturilor, iar contestația făcută în baza sesizării unor nereguli a fost admisă de Biroul Electoral Municipal, care a dispus renumărarea voturilor în cursul zilei de marţi.

Rezultatele parțiale pentru funcția de primar arată astfel: Gabriel Lazany (PSD) – 44,04%, Ioan Turc (PNL) – 44,02%, Rodica Dobraniș (AUR) – 5,3%, Călin Stan (Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei) – 4,4%, Alexandru Toniuc (PNȚMM) – 2,1%.

Pentru Consiliul Local Bistrița, situația este următoarea: PSD – 38,9%, PNL – 35,2%, AUR – 7,9%, Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei – 6,8%, UDMR – 5,4%, PER – 2,5%, REPER – 1,4%, PNȚMM – 1,08%, PUSL – 0,7%.

Reamintim că aleșii locali la scrutinul din 9 iunie își vor prelua funcțiile după data de 27 septembrie, când expiră mandatele celor votați în 2020.

(Știrea inițială) Situație confuză la Bistrița. Se renumără voturile pentru funcția de primar

Numărătoarea paralelă făcută de PSD și PNL la Bistrița arată că cei doi candidați pentru funcția de primar sunt umăr la umăr. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că se face renumărarea voturilor la Bistrița, deoarece existau câteva secţii suspecte cu voturi anulate.

”Se renumără voturile la Bistriţa, acolo unde PNL, în urmă cu foarte puţin timp, părea că a pierdut primăria la cinci voturi, vorbim de zeci de mii de voturi exprimate şi diferenţa era de cinci voturi, dar existau câteva secţii suspecte cu voturi anulate, aşa că am cerut renumărarea voturilor”, a anunțat Rareș Bogdan. 

Inițial, potrivit numărătorii paralele a PSD, Gabriel Lazany ar fi câștigat cu 15.473 de voturi, în timp ce primarul în funcție Ioan Turc ar fi pierdut la 33 de voturi diferență, fiind votat de 15.440 de alegători. La prima oră, PNL l-a dat câștigător pe Ioan Turc la 28 de voturi diferență de Gabriel Lazany, toate acestea fiind informații neoficiale, furnizate de reprezentanții partidelor în secții de votare. Ulterior, a reieșit că Gabriel Lazany ar fi câștigat mandatul de primar la 5 voturi diferență față de Ioan Turc.

La Bistrița au votat 47,44% dintre alegători, adică 35.036 din listele permanente, 1072 pe liste suplimentare, 609 cu urna mobilă, în total 36.717 persoane.

Au fost la vot 19.140 de femei și 17.577 de bărbați.

Pe categorii de vârstă au votat la Bistrița:

 • 18-24 de ani: 1231 bărbați, 1255 de femei (total 2486)
 • 25-34 de ani: 2061 bărbați, 2302 femei (total 4363)
 • 35-44 de ani: 3479 bărbați, 3649 femei (total 7128)
 • 45-64 de ani: 6932 bărbați, 7904 femei (total 14.836)
 • 65+: 3874 bărbați, 4030 femei (total 7904)

84 comentarii

 • Cum, D-ne iartă-mă, unii bistrițenii pot fi atât de încuiați la minte! Cum sa-i dai votul lui Turc care 3 ani jumate, a stat cu „capul la cutie” ca struțu, realizări majore nu a avut, a blocat un oraș întreg…Administrația lui a dat dovada de incompetența! Cum sa votezi niște repetenți? Sa nu uitam și de d-nul Sigartau care toată campania lui a fost denigratoare, mincinoasă și cu atacuri la persoană!
  Dacă d-nul Turc va câștiga încă un mandat, Bistrița va rămâne în urma cu tot ce înseamnă infrastructura! Va fi vai de noi și vai de ei…

  144
  140
  • @ viking, Păi cine la pus pe Lazany să spună că vrea să demoleze stadionul ?! Asta este acum culege ce a semănat.

   118
   22
  • Bai frate, cele mai dezvoltate judete din tara sunt conduse de PNL: bihor, cluj, sibiu, brasov, iasi, arad, PSD conduce cele mai sarace si slab dezvotate judete, asta spune multe….

   165
   65
  • Pai cum sa votezi pesedeu..după ce 12 ani am avut o partie și struți..v

   130
   49
  • A blocat un oraș întreg ?!?!??
   L-a blocat ca sa ce ?!?!?? Sa îți facă drumuri, deșteptule

   137
   139
  • Nu înțeleg de ce te miri, poate că oamenii s-au obișnuit cu dezastrul din oraș. Se poate și mai rău, unii l-au votat pe turnătorul Petrov de două ori, unii l-au votat pe Werner a doua oră și au văzut că na făcut nimic în primul mandat.

   44
   20
  • „Deşteptule ” drumurile erau foarte bune înainte el lea nenorocit îngustândule !!!!!! Başca că a falimentat Centru Vechi cu pietonalizarea aia aiurea.

   120
   54
  • Pare a fi mai degrabă numărătoare… perpendiculară decât paralelă!

   28
   4
  • A mai fost altă manevră proastă a lui Lazani aia cu Parcul pe care vrea el să şi-l facă lui însuşi în Unirea din banii noştri deşi în zonă mai sunt alte parcuri care sunt în permaneță goale fiindcă sunt foarte departe de oraş vezi parcuri Mh… , Parcu din Cocoşu, Peri Seculari, Parcu Dendrologic iar în cartierele din oraş unde locuiesc majoritatea Bistrițenilor nu este nici-un Parc.

   92
   13
  • Da ca pe vremea lui cretu era buna infrastructura. Mergeti la ski pe partie pesedeilor.

   44
   34
  • Exact asa! Cum sa dai voturi unuia care nici picioarele nu le are pe pamant, gospodar doar la tocat bani pe prioiecte inutile si paguboase, pe nervii cetatenilor. Cum sa ai incredere (desi se voteaza omul nu partidul) in asocierea asta de leberali , cu Rares rujatul ,cu Citu , cu Ciuca si toata sleata asta de mameluci?! Cu asta de sfideaza legea in cel mai grosolan mod pastrand in administratie ,in aceeasi functie, persoane cu activitati infractionale notorii pe motiv ca justetea e de partea lor? Reorganizezi primaria prin dublarea politistilor locali sau angajari voalate , ca asa-i comanda?! oferi din banii cetatenilor stimulente nelegale functionarilor doar ca sa te dai baiat de gasca?!Da, si el e cu credinta in suflet, in strana bisericilor (cum spune o comentatoare)!

   32
   9
  • Și ce a făcut PSD în 25ani la conducerea primariei pentru oras? Vorbim aici strict de primari nu de consiliul județean? Partie de ski? Aștept sa mă uimiți cu răspunsul dvs

   18
   3
  • Crisina gabriela cu ,,g” mic…că asa e in comentariul matale…Bistrita a avut primar psd 12 ani.Din 90 in 92 a fost Chereji actuzl liberal ,fost la partidul democrat,din 92 in 96 Toniuc ,partidul ecologist,din ’96 in 2000 Pavel Popescu ,PNȚ cd
   sustinut in alianța cu PNL.Din 2000 in 2008 Vasile Moldovan fost la PD si apoi pnl .Psd a avut 12 ani .3 mandate consecutive Crețu.Esti venita din Sri Lanka pe aici si nu ai de unde sa stii si reciți propaganda plus ca nu stii socoti aritmetica elementara.

   2
   3
  • Du-te acasa raducule ca suntem satui de tine. Iti sjung 12 ani. Suntem exact ca pe vremea comunistilor totul este rosu. Ne mai lipseste Secera si ciocanul ca dictatori avem.

   3
   3
  • Locul pistelor de biciclete este peste linie unde sunt bune şi utile nu pe străzile înguste din Centru unde enervează pe toată lumea .

   5
   1
 • Singapore se va dezvolta in 4 ani că văd câștigătorul pare a fi turc sau lazanis, se va renunța cred, ce chestie omul lăudat de toată lumea nu a câștigat din prima vai vai

  9
  9
 • Si tabletele operatorilor ce spun? Nu de-aia se cheltuie atat cu partea digitala ca sa nu mai fie loc de erori?

  30
  6
 • Constatăm că pasajul subteran Gării Tărpiului a enervat pe mulți oameni din Bistrița care nu lau mai votat pe Turc.

  105
  15
  • Domnul Turc tine pe aceasta cale sa multumeasca din suflet locatarilor din blocul Dallas pentru prezenta masiva la vot. 🙂

   32
   4
  • @equalizer, Fain spus 😂
   Cu pasajul ăsta şi a pus lumea în cap după care a vrut să fie şi votat oameni poate învață şi alți din greşelile lui Turc.

   29
   3
 • Ar putea sa fie greseli de adunare! Daca se face adunarea voturilor de la toate circumscriptiile de votare , desigur in baza proceselor verbale semnate legal , rezultatul ar trebui sa fie acelasi , atat la partide cat si la comisia centrala. Nu pot sa cred ca oamenii nu stiu sa adune si apoi sa faca proba adunarii pentru a valida rezultatele. Pot sa iasa rezultate diferite doar daca fiecare aduna altceva , cum e mai convenabil pentru partid. Oricum situatia este jenanta atat pentru invingator cat si pentru invins.

  35
  8
  • Am fost ani la rand ín comisa electorala,habár nu aveti unele partide ce reprezentanti habarnisti Au trimis. Ba necopti la minte 18-19-20 ani care cu toate se ocupau inafara pentru ce erau pusi, ba mosnegi carora numa gura era de ei,sí mai mult incurcau decat descurcau. Daca presedinta nu este cu capul pe umeri se fac greseli cu nemiluita.

   37
   10
  • Hopa! Au fost activați „muianezii”!
   No problem! Acum își iau M0014 înapoi.

   22
   8
 • pe mine m-a dezgustat Turc cand l-am vazut pe la toate bisericile in strana,imagine de adevarat politruc autohton

  56
  65
 • Se pare ca se adeverește zicala :
  “Nu contează ce ai votat , contează doar cine numără voturile !”
  Altfel nu pot decât să constat ca electoratul român a devenit captiv al psd-PNL .
  Practic , după tâmpita alianță făcută de Drula , o mare parte din electorat a rămas fără alternativă de vot (excepție Bucureștiul și Timișoara , unde s-a votat omul , nu partidul )

  72
  8
 • Sunteti aproape toti idioti functionali.
  Va dau un exemplu greu de digerat.
  La Ilva Mare candidatul la primarie cel mai scolit din toate listele partidelor este DR. in stiinte economice cu 22 ani de scoala domnul IACOB POP din partea PER (ecologistii) si a luat doar 18 voturi.
  Mare-i prostia din BN.!!!!!
  Va meritati soarta de codasi in Europa.

  53
  86
  • Bălane după ce că cu prostiile tale ai terminat nu unu ci două partide ecologiste acum bonus la-i nenorocit şi pe Turc care săracu a pus botul la toate prostiile tale.

   122
   14
 • Acuma ce va tot plangeti atata de politicieni … toata lumea se plange de politicieni, toata lumea zice ca is de cacat … dar de unde credeti oameni ca vin politicenii astia? Ca nu pica din cer … nu trec printr o membrana dintr-o alta realitate … provin din parinti romani, familii de romani, case de romani, scoli romenesti, unversitati romenesti si sunt alesi de cetateni romani. Asta e tot ce putem face mai bun … tot ce putem oferi mai bun! Exact ce prodruce sistemul nostru gunoi intra si gunoi iese. Asa ca daca ai cetateni egoisti si ignoranti vei avea lideri egoisti si ignoranti. Asa ca poate … poate … altceva e de cacat aici defapt … poate ca nu s politicienii de vina … poate e altceva …. mai degraba alegatorii!!! Exact alegatorii is de cacat … uite un slogan bun de campanie: Alegatorii is cam de cacat. Asta pt ca daca chiar e vina politicenilor … atunci unde is oamenii brilianti, inteligenti cu constiinta? … acei oameni gata sa intervina si sa conduca natiunea???? N-avem oameni ca aia in tara asta … toata lumea e la mol’, cumparand cine sti ce lucruri scumpe si inutile. Asa ca astia care votati … votati calumea … pt ca voi sunteti responsabili pt aia care ii alegeti … voi care ia-ti pus acolo a-ti stricat sistemul. Asa ca a ti votati exact oamenii in care mai credeti.

  52
  56
 • Mai e ceva legat de buletinele de vot … voi cand ati pus stampila pe ele vi so intamplat sa apara si pe cealalta parte (daca pe calalta parte era alt partid parca vad ca ala ii anulat) … atata de subtire o facut foaia aia de hartie. Bine ca la pliante sunteti buni sa le faceti din carton profi si cand ii la buletine ii mai ca o hartie de buda. 😀

  80
  9
  • Iată cum arată majoritatea Votanziilor dă la sate: (🇷🇴p.s.Pt.limba romana apăsați tasta 1!)🇷🇴

   -Ha?
   -Mai zici o dată că „n-am prins? ”
   -stai că avem MULTĂ actori, Multă femei ! care făcută în sport”și să pună pe bancnota!
   7:55 „NU mă deprima niciun politician, sunt optimist că ei, că ei, ei..conduc!
   -Eu.sunt Spartacus, sunt Decebal, ia drapelul acolo!”
   ___
   -„Că cum se spune? De mâncare „monge!?” Eu plec ‘Napoi la Paris!
   __________
   Vizionează 😱„Ce LIMBI STRĂINE vorbesc românii?! 😛 Ce-a vrut să spună autorul?” pe YouTube
   https://youtu.be/ggT_s7tsKKg?si=0x1SQ_PM987XP1Bo

   &
   https://youtu.be/ggT_s7tsKKg?si=3OUA0Mw8eUavhyo3
   Vizionează „Ce LIMBI STRĂINE vorbesc românii?! Ce-a vrut să spună autorul?” pe YouTube

   12
   8
 • si unul din prostii Bistritei este tocmai un ecologist impostor care-i scrie lui Balan si habar nu are ce scrie boul !

  12
  70
  • Bălane…câte voturi ai luat? Ciobănică a luat acum 4 ani vreo 1200. Măcar ăia care au semnat pentru candidatura ta te-au votat? Sau ai dat cu pixu ?

   59
   9
  • Tataia plânge la Tv pentru că au obținut el si partidul lui cele mai puține voturi de când poarta el mustață și zice că nu l-au votat nici măcar cei care îl cunosc.
   Logic, nu?
   De ce să voteze oamenii pe un frezor cu 8 clase, pe unul care este un comunist pervers, pe unul cunoscut ca fiind paranoic sau pe un mitoman denigrator? Nici centuristele întoarse din strainatate nu sunt dorite. Așa echipă, așa rezultate.
   De hoți și mincinoși e sătulă lumea!

 • Sincere condoleanțe …. Județului Bistrița-Năsăud….. Ne-am întors în 1990 !!!

  God save the……. fkn morons !!!

  70
  27
 • PSD știe număra mai bine.Șoșoacă ne trebuia sau Simion….. măcar aveam circ în oraș non stop…..gratis.

  18
  35
  • Va fi Circ Maxim în Bistrița până în Septembrie când íi va expiră mandatul actualului primar şi va intra în primãrie noul primar. Pânã atunci se pot număra de nemurătate ori voturile şi vor curge acuzele în continu din ambele părți.

   58
   3
 • Cu votul politic la Consiliu Local cum stăm sau şi acolo se renumără ?
  În condițile acestea de egalitate la primari acum contează mai mult cine intră în consiliu local şi cum.se face majoritate acolo contează mai puțin cine va fi primar.

  34
  1
  • Acum ştim procentele. Care sunt consilieri care intră în consiliu local Bistrița să vedem cam ce alianțe se pot face adică cât sunt ei de ” maneabili ” ?

   22
   1
 • La noi la Bistrița primarul care pierde ajunge efectiv la gunoi adică la ADI Deşeuri , problema este că acum această poziție de gunoier numărul unu a județului este ocupată de alt pierzător care este de la câştigătorul PSD. Ce ne facem acum ?

  60
  5
 • Ba să nu fie niciun circ, acum atât primarul, cât și președintele CJ sunt de la PSD, nu mai au pe cine da vina și nu mai au motive să se faulteze reciproc. Să se apuce de treabă, că nu de aia au fost votați să se certe fără sens. Felicitări învingătorilor și la treabă!!!

  41
  49
 • D-nul Turc (baiat cult si bun in felul sau) , pentru tot ce a facut si n-a facut , dar mai ales pentru modul in care a facut , merita cu prisosinta o mica lectie de smerenie. A primit-o ieri iar azi a aflat-o! Nu se moare din asta dar te face sa meditezi! Cred ca a fost adus cu „picioarele pe pamant” iar pe viitor nu va mai promite „marea cu sarea” si nu se va mai crede „cel mai bun dintre pamanteni”. Oamenii iarta dar nu uita.Si mai ales nu se va mai lauda cu ce au facut altii care si-au vazut de treaba.Desigur , ma gandesc la echipa din primarie dar nu numai.

  35
  6
 • Ce perimata e politica romaneasca, bine cu exceptia USR-ului, care mai aduce un aer occidental. Nicaieri in lumea civilizata nu se aduce aminte de Dzeu, „multumiri lui Dzeu”, „bunul Dzeu ne-a ajutat la alegeri” si asa mai departe, pentru voturile primite sau castigarea alegerilor. In secunda doi ai zburat de pe scena politica. Mai lipsesc niste focuri pentru eventuale sacrificii in centrul urbei.

  24
  31
 • Din înțelepciunea poporului:
  La pomul lăudat, să nu te duci cu sacul
  Poamele pomului lăudat se vor vedea după 4 ani
  fELICITĂRI celor care nu au mers la vot pentru că a plouat,
  celor care mintea lor gândește că votul lor nu contează.
  8(opt), DOAR 8(opt) voturi ……………….

  21
  22
  • O intrebare pentru domnul primar Lazany:
   -pe tradatorul Irinel, fostul pesedist, actualmente penelist il veti primi la psd inapoi? Il mai pastrati sef la SVSU?

   35
   4
 • Oare Turc o să mai meargă la serviciu????
  Oare primul proiect de reintrare în normalitate pe care să-l facă Lazany este posibil să fie cel prin care schimbă denumirea parcului din Parcul regelui în “Parcul Mare” așa cum era și înainte????

  51
  10
  • Asa ar trebui ca la comunisti asta le trebe sa isi uite istoria … defapt ce ma mir cand am vazut si pe buletinu de vot stema cu RSR … era clar ca mai sunt inca securisti pe aici. 😀

   11
   33
 • Aurele, io cred că cea mai potrivită denumire ce ar putea fi dată parcului ar fi Ion Ilici Iliescu (s-ar prescurta : parcul tri i sau 3 ).Și s-ar asorta cu vremurile.

  13
  27
 • Proști , proști ,proști . Oraș de proști , județ de proști ,țară de proști . Înjurați mă cît vreți dar ăsta e adevarul .

  35
  48
  • alex, Nu te înjură nimeni te faci singur de kk . Tur şi-a traso cu mâna lui în afară de Aquaparck Mecanica numai bazaconii de proiecte a propus şi a făcut.

   45
   9
  • Oare ce se va întâmpla cu buda turcească a lui Turc din primărie , prima şi singura mare realizare a lui Turc ?

   21
   8
  • Trenulețule , nu e vorba doar de Turc. Numai un prost poate vota pe unii care în ultimii 10, 15 , 30 ani nu au facut nimic pt. țara asta .

   11
   10
 • Așa , așa , voi vă certați, de mai bine de 30 de ani , și ăștia se îmbogățesc tot mai mult , pe zi ce trece ! Că „mari” realizări au făcut și Psd-isti și ăștia de la PNL , dar voi sunteți ca suporterii unei echipe de fotbal. Nu-i bai că nu joacă, nu-i bai că face blaturi , noi o lăudăm că e cea mai bună. Din cauza ăștia își permit , domnii parlamentari, să facă tot ce se stă în putere pentru a se îmbogăți! Voi aplaudați…

  23
  3
 • Da de Europarlamentare 2024 ce ziceți?

  „Creștere fulminantă a extremiștilor în Austria, 🇩🇪Germania și

  🇫🇷Franța. Macron dizolvă parlamentul(Assemblee Nationale).

  Premierul Belgiei și-a anunțat demisia!

  10.06.2024, ora 00:46
  Vizionează2024 „Macron dizolvă Parlamentul după înfrângerea suferită de alianţa de guvernare la europarlamentare” pe YouTube
  https://youtu.be/5AqPLAIiL3k?si=7RhpdslmRnqjqldn

  https://spotmedia.ro/stiri/politica/s-au-deschis-primele-sectii-de-votare-pentru-alegerile-europarlamentare-ce-tara-a-dat-startul

  13
  1
 • Ceva şcoli ín cartiere noi din Nordul Bistriței unde sunt acum majoritatea copiilor din oraş când aveți de gând să faceți ? Sau poate aşteptați sã le crească şi lor barbă să nu mai fie nevoie de ele ?

  20
  4
 • Lazany trebuie să cobare din primarie în toate cartierele oraşului adică în toate UTR-urile şi să rezolve lipsuri de acolo : străzi, parcuri , terenuri de sport, facilități comunitare etc. Altfel cei 8 votanți îşi pot schimba poziția şi asta nu este bine deloc pentru el.

  20
  3
  • Primarului NU a fost ales cu 8 voturi. Primarul fost votat de mii de oameni, nu doar de 8.
   Dacă va face treabă bună va fi votat de alte mii, dacă nu, va veni altul.

   6
   14
 • Din toamnă, toate problemele Bistriței se vor fi rezolvat peste noapte. Traficul ca prin minune se va fluidiza, pistele vor dispărea, iar locurile de parcare vor reapărea. Copacii din oraș, ca în curtea spitalului se vor toaleta, iar ciorile din oraș spre alte zări vor zbura. La robinete va curge numai lapte și miere, stadionul la fata se va schimba, iar în Eminescu pe scări rulante ne vom da. Sau poate totuși, nu. Vom mai vedea…

  10
  14
 • De apreciat totuși ca jumătate dintre votanți nu au înghițit gălușca, mai ales la câte propagandă, manipulare și înverșunare au manifestat vestele roșii…

  11
  5
 • Zidul Cetății este cea mai veche și valoroasă parte a Bistriței .
  Zidul cumva a reușit să scape tuturor dezastrelor, pe porțiuni a reușit să scape de decretul pricipelului Austriac carea vrut să-l dărâme integral, a reușit să scape furiei comuniștilor însă se pare că nu reușește să scape de acești noi administratori inconștienți ai orașului. Zidul Cetății trebuie restaurat și pus la adevărata valoare printr-un sistem de lumini monumental. Pentru protejarea lui trebuie interzis accesul autovehiculelor pe străzile Dogarilor, Mihail Kogălniceanu, Ecaterina Teodoroiu și Barbu Lăutaru, și trebuie încurajat pe aceste străzi doar accesul pietonilor și bicicliștilor, împreună cu pista de biciclete și aleia de pe valul de pământ de apărare din Parcu Mare vor face o buclă agreabilă de plimbare cu bicicletele și pietonală. Aceste străzi pot fi incluse în traseul Turistic de timp Urme de Pași numit ” Pe urmele Cavalerilor ” care cuprinde străzile Dogarilor-Mihail Kogălniceanu- Ecaterina Teodoroiu-Barbu Lăutaru-C R Vivu-Bisticioarei-Crinilor-I Slavici- Subcetate până la ruinele primei Cetăți a Bistriței de pe Dealul Cetății acolo unde se vede acum antena de telefonie mobilă.
  https://www.youtube.com/watch?v=pVN89ZQt0hQ

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.