Social

Gunoiul aruncat pe malul apei, ”rambursat” unui cetățean din Cormaia. Apelul primarului Ogâgău

(VIDEO) Consecvent demersului său de a curăța albia Someșului Mare de gunoaie, primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a scotocit printre deșeurile aruncate la marginea râului și l-a găsit pe unul dintre poluatori, un bărbat din Cormaia căruia i-a dus acasă gunoaiele aruncate lângă râu.

”Suntem între Maieru și Sângeorz-Băi unde avem informații că multe mașini intră noaptea și aruncă gunoi. Uitați-vă ce e aici, nesimțiții cum își bat joc de noi, de natură, de Dumnezeu și de apă. Să încercăm să depistăm vreun binevoitor care își bate joc de noi”, a spus primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău.

El a scotocit printre gunoaie și a găsit o chitanță eliberată chiar de Primăria Sângeorz-Băi din care și-a dat seama cine le-a aruncat: ”Cristian Vasile Ruști, Cormaia 41 A. Iată-l!”, a spus primarul.

Traian Ogâgău a chemat Poliția Locală Sângeorz-Băi să-i dea amendă respectivului, dar și un utilaj să încarce gunoiul și să-l ”ducă acasă”. Apoi, a cerut Poliției Locale să facă patrulări în zonă și i-a întrebat pe polițiști dacă au montat cameră de luat vederi în zonă.

Împreună cu Poliția Locală și cu un buldoexcavator care a încercat mormanul de gunoi găsit lângă râu, primarul s-a dus la locuința bărbatului. La solicitarea primarului, gunoiul a fost aruncat în curtea cetățeanului al cărui nume a fost găsit pe chitanța respectivă, aruncată pe malul Someșului, chiar dacă acesta nu era acasă și nu a putut confirma sau infirma că el este poluatorul. Amenda o va primi prin poștă.

”Sănătate! Și care cum mai prindem, la fel procedăm! Nu iertăm pe nimeni. Poate să vină Iisus Hristos! Fac apel la toți primarii de pe Valea Someșului: fără milă să intrăm un pic pe ei că nu se mai poate! Anunț Instituția Prefectului și Garda de Mediu că am filmat cu o dronă, de la Valea Mare până la Sângeorz-Băi inclusiv ca să se vadă clar focarele de infecție și acolo ”âsă intervină prompt primăriile și să îi nenorocească financiar. Trebuie să ne implicăm cu toți dragi colegi primari că altfel nu se stârpește acest flagel niciodată și nu putem dezvolta turismul. Să le fie rușine! Iertați-mă dacă am fost un pic mai nervos, dar nu se mai poate”, a spus Traian Ogâgău.

https://www.facebook.com/traian.ogagau.9/videos/2856015154719160

41 comentarii

  • Daca omul il da in judecata castiga. Primarul a facut copie la chitanta din contabilitatea Primariei pentru ca are acces si a pus o langa o gramada de gunoi si a chemat politia. Posibil ca domnul Rusti sa aiba legatura cu filmuletul cand isi agreseaza copila si prin asta a vrut sa se razbune.
   PS Suna bine?

  • Traian este o rusine de om! O fi el primar cum e, dar sa il ridicati in slavi stiind ce a facut, este dovada ca suntem cu fundul in sus! Cu totii. Un huligan, cu comportamente la limita decentei, celebru si urat in toata tara pentru ceea ce a facut. Ca mama, mi se face rau cand citesc orice are legatura cu el!

  • Felicitări!!! Un primar adevărat!! Cum îi prindeți, puneți-i sa mănânce gunoaiele aruncate, nenorociții dracului!!!

 • Primarul TRAIAN OGAGAU este un edil care lupta impotriva gunoaielor de ani de zile. Ati procedat perfect d-le Primar si sunt total de partea d-vs. Exact la fel s-a gasit chitante si bonuri in 2015 pe str. Victor Babes din B-ta care este peste podul Budacului paralel cu raul B-ta si atunci eram la o ecologizare cu colegii si cu sefii de la SGA. A fost anuntata Pol, Locala si s-a gasit faptasul la distanta de o casa vecini cu raul. PRIMARI din BN ! Urmati exemplul lui TRAIAN OGAGAU, edil de isprava un prieten mare al Somesului si un om pro NATURA ! FELICITARI d-le Primar ! Va sunt alaturi si domnul Prefect trebuie doar sa consemneze si acest filmulet si sa dea ordinul de lupta totala impotriva nesimtirii si a ticolosiei unor cetateni necivilizati. Amenzile maxime si munca in folosul comunitatii este singura masura de a scapa de acesti indivizi si apucaturile lor.Deasemenea trebuie dat public numele rau facatorilor sa-i prinda rusinea.

  • Nu mi se pare corecta acțiunea primarului.In primul rand a incalcat legea protecției datelor cu caracter personal.Acea bucata de hartie ” incrimiatore ” a putut fi dusa de vant acolo , sau plasată intenționat .Daca domnul Ogâgau găsea 100 de lei acolo ar fi fost in stare sa duca gunoiul la Caragiale acasa , după logica dumnealui. ABUZ grosolan in serviciu

  • Baiatule.. intai documenteaza-te. Sunt multe dovezi cu primarul cand a dus lupta cu gunoaiele pe toate fronturile… vezi actiunea cu saci pt balegarul cailor, faza cu “de ce ai zvârit badocu’” etc…

 • Ogagau, cu toate zbaterile sale pentru imagine, ramane un personaj compromis! Definitiv si nici apele somesului nu il mai spala dupa imaginile cu el si fetita.

 • Frumos si reconfortant pentru toti cei care ne simtim calcati în picioare de handicapatii care nu respecta legile, dar din pacate, pe tovarasul primar l-a luat un pic flama.
  E normal sa-i gasesti si sa-i amendezi pe nesimtitii care-si bat joc de natura.
  Dar sa te duci la casa omului, sa-i arunci gunoaiele peste poarta si sa mai si probezi asta denota prostie.
  Ala daca-si ia un avocat îsi recupereaza amenda doar din purtatul prin tribunal al primariei.
  Pe motiv de distrugere, efractie, vandalism, daune morale, etc.
  Si vor plati toti contribuabilii distractia primarului de a se da batos.
  Legea trebuie aplicata fara spectacol, sau eventual putea sa faca un spectacol din aruncatul formularului de amenda peste poarta nesimtitului.

  • Hai că m-ai enervat. Îi iei apărarea bipedului decerebrat. Adică ăla are voie să-și arunce gunoaiele unde are el chef, și noi nu avem dreptul să i le înapoiem. În instanță, un avocat bun (și primarul are unul bun de tot, știm noi!) o să dovedească faptul că gunoiul era bun pierdut de păgubaș și că i-a fost înapoiat. ȘI să plătească și transportul. Daune morale? Pierde pe bază de martori care pot dovedi că era chitanța acolo și că el e proprietarul gunoiului.
   Ba trebuie mult spectacol, televiziune, scandal maxim, să le crape obrazul de rușine nesimțiților!

  • corect
   asta suna identic si la fel ca atunci cand cineva isi face dreptate singur fara a aplica legea!!!!!

 • Educatia inseamna mai mult decat orice.Cu amenzi poti rezolva un caz izolat dar e greu de crezut ca-i poti amenda pe toti.Scoala , popa la biserica , consilierii comunitatilor , trebuie sa explice oamenilor de multe ori , de ce nu-i bine sa arunce tot felul de mizerii in apa.Unii inteleg din prima , altii mai greu , dar trebuie insistat.Campanii de constientizare etc. Inainte de a da cu biciul , calul trebuie dresat si recompensat.Periodic , scolile (in cadrul unor actiuni de ecologizare) si ONG -uri ar trebui sa se implice in rezolvarea problemei.Si concursuri cu premii simbolice , care parau din sat e mai curat , care vale are apa mai limpede etc.Cam asta e ideea.

  • Un amic de-al meu a luat 100 de euro amendă că a aruncat o banană între cartoane. Cât e lumea nu mai face. Stă cuminte în Germania și respectă legea. De 30 de ani toți elevii și angajații CJ ies la ecologizare și tot degeaba. Nu trebuie amendați decât zece într-o comunitate, restul bagă la tărtăcuță imediat. Decimare, ca la legiunile romane.

 • Modul acesta de a gestiona o situație e în afara Legii.
  Traian Ogâgău îşi depăşeşte limitele mandatului legal de primar iar cu un avocat cetățeanul respctiv poate cere daune.
  Gestul Primaruui, chiar dacă e popular e în afara Legii.
  E un gest de Far West.
  Rolul lui nu e de a conduce vânători de oameni..
  Nu doar că nu e permis, dar e dincolo de limita bunului simț.
  Dacă întradevăr acel cetățean a comis gestul respectiv ( aici ar trebui probe mai mult decât o hârtie printre gunoaie, trebuie martori, imagini) atunci logic erau Poliția , Garda de Mediu etc. abilitate.
  De aceea sunt instituții.

  • Mda uite…
   În video-ul postat de dl Ogâgău
   fraza „Sunt informații”..repetată.
   Deci ştia ceva , de la cineva.
   Până aici e ok.
   Ce nu e ok, imediat „să găsim ceva chitanță”…care culmea s-a şi găsit…până la urmă..
   Nu tu vorba de o factură la Electrica, Orange etc, sau abonament …cu numele..sau pur şi simplu mai generic o hârtie.
   „Chitanță dle…chitanță”
   Specific cuvântul.
   Mai mult avea deja pe loc, utilajul care va face „delivrarea” „actul de justitie”
   Sunt indicii ce pot fi nterpretate ca elemente de premeditare în acțiunea primarului.
   Ori a găsit chitanța anterior filmării, ori de ce nu…a putut inventa sceneta pentru a plăti polițe anterioare.
   Asta cu un detector de minciuni cu un achetator versat pot să confirme sau infirme..
   În orice ipoteză, că cetățeanul respectiv e vinovat sau nu, Primarul şi-a depăşit mandatul legal.

   Iar acolo ar trebui să răspundă şi el la întrebările Poliției.

   De ce a ales ca să livreze gunoiul în curtea unei persoane fizice?
   Trimiterea unei amenzi conform legii ar fi fost calea corectă.
   Ar fi oferit un proces corect de asumare-stabilire a unei vinovăťii.
   În plus e sigur primarul că nu a trimis extragunoiul altora pe o proprietate individuală ..plus că dacă gunoiul e în curtea făptaşului..ce amendă să mai dai?
   Cu ce autoritate a acționat?
   Dl Ogigău are probleme de control personal se lasă luat de impulsuri, coleric.
   Asta e concluzia mea.
   Nu merită felicitări, doar compasiune.
   Ca şi primar ar fi putut cere o anchetă, operațiune a Poliției locale pentru un flagrant delict.
   Dar s-a substituit unui polițist, procuror şi judecător.
   Problema e că nu este.

  • Chiar mă întreb şi vă întreb.. de ce a făcut un live pentru o chitanță cu un nume pe care o anticipa că o va găsi?
   Lol.
   Iar cei din Poliția Locală nu i-au explicat cum stă treaba cu amenzile?
   Sau cu ilegalitatea unor gesturi ..chiar comandate de cel care teoretic e superiorul tău ai dreptul să refuzi..
   Iar cei din publicul care aplaudă necondiționat „un erou”..înțeleg reacția „s-a făcut dreptate” dar nu puteți pune şi în altă perspectivă, registru de interpretare critic unele fapte?
   Adică să admiteți că dincolo de caracterul aparent justițiar al faptei…există totuşi multe semne de întrebare ce trebuie adresate…
   Numai bine.

 • Oamenii nu vor sa se civilizeze pt ca nu vor sa depuna efort pt a se civiliza. In cazul asta merge cu bota…
  Amenzi de sa le sune apa-n cap!

 • Nu doar Primarul Ogagau ar trebui sa fie amendat, ba urmarit pentru gestul de a incita, incuraja un act de vandalism, dar si agentii de Politie Locala reprimandati, deoarece au fost martori la un gest ilegal fara a se interpune sau obiecta.
  Primarul nu a luat in considerare faptul ca sunt alte persoane acasa(minori etc) , nu a luat in considerare prezumtia de nevinovatie a persoanei respective( o hartie poate fi purtata de vant, aruncata , ridicata…nu exista o cauzalitate directa ..acolo trebuie mai multe probe, de la corelarea unui martor, imagini etc…).
  Primarul se suprapune unui Zoro imaginar, fara a gandi repercusiunile unor acte personale.
  Cand a fost vorba de difuzarea imaginilor din videoul cu fetita lui, acolo a fost o ilegalitate. Dar si in cazul de acum este una.
  Pur si simplu nu e datoria primarului sa decida ad-hoc cine e vinovat cu o ancheta primara, chiar daca exista indicii ca o infractiune posibila a fost comisa, nu sunt indicii deasupra oricarei indoieli.
  Un avertisment , o ancheta mai larga, eventual urmata de o amenda daca ar fi fost dovedit ca cetateanul respectiv a fost cel care a aruncat gunoaiele respective, ar fi fost mijloace ok prin care s-ar fi tratat
  Dar de aici, pana a intra (distruge) o proprietate privata, folosindu-se de utilaje, politisti…pentru orice om normal la cap, e un abuz de functie.
  Primarul are la indemana alte mijloace de a ataca problemele din comunitate, asta nu e proactivitate e agresivitate de-a binelea.
  Nu e vorba de Ogagau sau Rusti.
  E vorba de modalitatea legala si civilizata de a rezolva problemele.
  Daca e o problema institutionala, aici trebuie promovati oameni din interiorul institutiilor care sa preia fraiele problemei sau sanctionati cei ineficienti.
  Dar acum ce urmeaza….
  Legea celui mai Tare?

 • Desi este o actiune putin exagerata cred ca doar asa mai pot functiona lucrurile, multi ne intretinem casa, curtea dar cu spatiile publice , natura ne comportam ca si cum nu ar fi tot ale noastre ale Romanilor !
  Felicitate domnule primar pentru implicare si curaj !

 • CC , te-ai transformat in avocatul celor care sunt certati cu bunul simt ? Primarul OGAGAU a procedat cat se poate de corect si nemteste. Bravo Ogagau !!! Daca tot l-ati pomenit pe ISUS HRISTOS pe pamant la Sg, Bai vine sa va felicite pt. implicare . In CER aveti deja o BULINA ALBA pe aceasta speta de aparator al NATURII.

  • Eu am principiile mele.
   Legea.
   Nu poate fi aplicată de persoane cărora le lipseşte un minim discernământ .
   O infracțiune nu se combate cu alta judecând superficial. Asta e legea străzii.
   Să găseşti o hârtie într-un gunoi nu te face vinovat. Te face suspect desigur, urmează o anchetă, urmează o cauză penală şi un Judecător.
   Un primar nu se poate substitui unui judecător, de la el sine să aplice o „pedeapsă”.
   Pentru că se deschide posibilitatea arbitrariului şi abuzului.
   Abuzul în cazul lui Ogâgău a început când a cerut buldoexcavatorului să preia gunoiul şi să -l arunce în curtea privată a unui cetățean-chiar dacă prinul suspect.
   Nu exista o hotăràre judecătorească, nu există o pedeapsă de acest tip la o infracțiune prin Codurile Penale, nu a existat un proces în care suspectul unei infracțiuni, acum victima unui act criminal, să fie declarat vinovat.
   Dacă se rămânea la o amendă, se rămânea în cadrul legal.
   Dar aruncarea gunoiul ordonată într-o proprietate privată chir a unui posibil infractor e un gest total ilegal.
   De la faptul că încalcă prezumția de nevinovăție ..aplicând o pedeapsă aleatoare şi de altfel inexistentă.
   Mai clar nici că nu se poate.

  • CC Cu legea ta și teoria legalității, m-ai lămurit. Ce dosar penal și judecători visezi? Știi să faci diferența între codul civil și codul penal, între contravenție și infracțiune?

  • Vorbesc de principii de drept universale, sper că te-ai prins, nu sunt familiar cu dreptul în România la ora actuală, deşi pot să presupun că deversarea unor deşeuri pot avea un caracter penal sau criminal depinde de caz.

  • Vorbesc de principii de drept universale..deversarea unor deşeuri poate fi considerată mai mult decât un act pasibil de amendă penală în unele circumstanțe.
   Dacă cineva îți aruncă o mâță moartă -n curte..cum ai vedea actul?
   Penal sau criminal?
   :):)

  • Chiar Diogene, mi-ar place sa am o discutie din prisma unui argument juridic.
   Vezi studiile mele de drept au fost mai mult axate pe cursurile de Common Law, unde procesul e diferit.Functionez intr-un sistem mixt, dar imi imaginez ca bazele dreptului sunt relativ acelasi.
   Iar aici cand se discuta de acte de infractiune penala (responsabilitate penala) nu e acelasi lucru ca in Romania unde se asociaza definitia de infractiunea la un act criminal prevazuta in Cod Penal.
   Codul Civil lasam la o parte, ca nu e vorba de a reclama daune inca intre Rusti si Ogagau.
   Discutie teoretica.
   Intra gestul lui Traian Ogagau in definitia articoluli 206 Amenintare?
   Si sa imi explici de ce nu ar putea fi incadrat gestul respectiv acolo.

 • poate daca ar exista containere suficiente pe stazile alea….pe ulitele alea…..poate nu ar arunca in apa mizeriile. unde sa le arunce? intai faceti rampe de gunoi, sau containere mari ptr cate deseuir se arunca si apoi porniti in lupta!!!!!!!!!! perfect de acord ca trebuie arsi la buzunare, da grav, toti cei ce incalca aceste reguli. Dar intai creaza-le premizele bunei practici!!! si apoi poti sa ridici pretentii!!! un cos de gunoi pe o ulita sau un container de 20 l, nu este suficient in zonele acelea!!!!nu au unde sa duca gunoiul, probabil ca nici nu colecteaza nimeni in mod regulat si suficient de des gunoiul……si atunci ce fac ei ? arunca unde ii taie capul.

 • Gândiți-vă dacă primarului Ogâgău pentru faptul că a fost prins conducând beat la volan s-ar găsi un justițiar care să-i spargă cauciucurile?
  Ar fi legal.
  Bineînțeles că nu.
  Ar fi tot o agresiune,
  Sau dl Ogâgău să fie obligat de un alt „justițiar” să stea dezbrăcat cu mâinile sus şi să repete rânduri din celor pe care le-a cerut ficei sale.
  Ar da satisfacție unora, evident , ca pedeapsă, dar ar fi legal.
  Nu.
  Ar fi un gest profund ilegal, chiar criminal, privare de libertate.
  Nimeni nu se substituie unor tribunale şi proceselor juridice.
  De aceea ar trebui dă fie instituții.
  Aici Ogâgău a dat cu bâta-n baltă.
  Nu ştim cine a fost acasă cànd buldoexcavatorul a fost trimis. Puteau să fie la fel copiii acelui cetățean. Traumatizați.
  Chiar publicarea acelui nume fără o decizie judecătorească , e una care poate aduce prejudicii persoanei şi familiei respective.
  Ceea ce a făcut Ogâgău cu buldozerul nu e un act de justiție.
  E unul de agresiune.

 • D-le cc , . Balan ( alias Marius Horea Balan , alias veveritz , alias cetateanul civic , alias verde inrourat etc) considera ca detine adevarul suprem si numai dumnealui impreuna cu cativa , au inima curata si fac bine iar noi ceilalti vrem numai raul acestei societati alienate.Nu trebuie sa te superi , n-ai pe cine , de unde nu-i nici Dumnezeu nu poate lua.

 • De fapt discutia principala, de ce se ajunge in situatia in care toata lumea spune ca munceste si isi face datoria, de cetatean sau de ales, sau de firma contractanta responsabila de colectarea gunoaielor, iar la capat de linie ..rezultatul e un morman de gunoaie in spatiul public.
  Bun responsabilitatea individuala o au cei care arunca gunoaiele oriunde. E o parte din responsabilitate. Pentru ca reflectia asa cum au pus-o unii tine nu doar de persoana respectiva care in momentul x a decis ca isi tine curtea curata de deseuri..si le paseaza acolo unde nimeni nu poate reclama.
  Instinctul principal e de a pastra -curata- gospodarirea proprie.
  E un reflex bun, la baza.
  Acum cum acel reflex la nivel de cetatean se transforma in dezastru ecologic?
  Simplu.
  Lipsa educatiei, infrastructurii colective.
  Daca x-ulescu ar fi educat din tinerete cu trierea selectiva a gunoaielor, incurajat cu proiecte in familie, comunitate…ar face la fel, ar deveni un neamt. E mai simplu sa educi decat sa pui resurse in represie.
  Daca toata lumea din imprejurul lui considera ca aruncatul in rau e o solutie..la o problema in aparenta fara..atunci foarte probabil x-ulescu va sfarsi a arunca ca..ceiallalti.
  Aici intervine si institutia publica, primaria.
  Ea trebuie sa asigure cele mai bune conditii de colectare.
  Ca inseamna asigurarea unui access 24-24 la instalatiile de colectare, ca inseamna dimensionarea programului de colectare(frecventa capacitate) la limitele unui consum considerat normal..ca se consulta cu autoritatile administrative superioare…
  Unii fac bani din colectarea unor anumite deseuri? De ce nu se incurajazeaza monetizarea de catre consumatori incurajarea unor comportamente pozitive?
  Alt exemplu, unde nu se fac eforturi.
  Ambalajele.
  Prin eforturi nationale, unele tari au introdus restrictii de a folosi pungi din plastic. In curand sticlele din plastic, cancerigene. Se revine la sticla, lavabil si reutilizabil. Sau plastic special biodegradabil. Poate problema nu e Ion de pe fundul Vaii e multinationala care vinde butelii PET cancerigene. Iar odata ce ai adresat macrosistemic acea problema de ambalaj, iti incurajezi populatia sa consume din ambalaje sanatoase, intreprinderile sa adopte cele mai bune practici, materiale pentru uzul uman ai rezolvat o mare parte din problema.
  Sau, materiile biodegradabile.
  Prin selectare, poti obtine compost.
  Reutilizare resturilor de mancare, a celor alimentare etc. Mai ales in gospodariile rurale, oamenii ar trebui sa fie invatati.
  Nu existau gunoaie in sensul de azi , inainte de aparitia industrializarii..la taranii romani.
  Totul era reciclat.
  Balega era dusa pe camp, sapunul era obtinut local , folosit in bucati mari fara ambalaj de plastic sau hartie.
  Inseamna sa ne intoarcem la trecut?
  Nu, dar inseamna sa realizam acolo unde gresim.
  Practic prin transformarea locala a materiilor biodegradabile in compost, sau biocombustibil, prin refolosirea plasticului (cauciucuri , covorase,etc transformare in plastic pentru imprimantele 3d) refolosirea metalelor se poate asigura o gestiune care nu ne sufoca pestii, omoara animalele, distrug peisajul vizual.
  Acum si ecologistii trebuie sa iasa din paradigma plantatului de arbori ca solutie universala.
  Ar trebui sa priveasca mai larg sa vada ce se face prin alte tari, care sunt cele mai bune practici ce pot fi educate, implementate pentru oameni.
  S-a ajuns pe mentalitatea romaneasca . Pedeapsa, pedeapsa, pedeapsa..batul, batul, amenda, inchisoarea cu credinta subiectiva ca se rezolva ceva.
  Nu se rezolva nimic atat timp cat nu schimbi perspectiva, a sanctiona e doar o parte din solutie.

  • Da, CC, aveti dreptate si nu prea mai este de adaugat nimic.
   M-am uitat la filmarea domnului Ogagau si admit ca eram foarte incins si am avut sentiment ca face ceva bine. Am simitit chiar simpatie pentru el. Pana la moment cind in loc sa se porneasca ancheta de la cei care ar trebui, el incepe direct cu masuri invazive.
   Fiecare caz trebuie vazut separat. Cum are el un fix cu filmarile unde isi baga singur in probleme arata un grad de narcisim avansat si lipsa de concernament. Probabil in unele locatii asa trebuie se fie dar este departe de un stat de drept.
   Lafel de departe ca si omeni care nu inteleg ca poluarea care o fac este o crima.
   Solutiile sint doar putine: educatia, consecinta si administratia trezita.
   Se vede si in filmare ca mai ales administratia trebuie trezita, asa cum vezi politisti care aproape stau cu mainiile in buzunar si actioneaza doar in moment cind le spune dnl. Ogagau. Mai grav este si ca ei nu au sarit sa-l informeze ca ce face poate se nu fie corect sau legal.
   Se speram ca macar a nimarit pe omul care a poluat si nu pe altcineva.
   Din propria experienta stiu cit de complicat este se scapi de deseuri mai ales cu Supercom. Daca le suni ca ai ceva de transportat deseuri de constructie, nici contra cost nu vin. Operatorul de inainte macar venea. Deci si aici mai este loc de imbunatatire. Macar o rampa unde poti aduce deseuri. Dar nici atit. Asa ca nu se va eradica „obiceiul” asta de a duce „la vale”.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.