Actualitate

În ce faze sunt proiectele municipalității prin PNI ”Anghel Saligny”

Noi proiecte pentru infrastructura de apă-canal și gaze naturale în Bistrița își așteaptă finanțarea prin programul guvernamental “Anghel Saligny”. S-a semnat contractul de finanțare pentru construirea a încă două blocuri sociale în cartierul Viișoara, iar cel pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a străzii Tărpiului este în procedură. Pasajul auto subteran Gării – Tărpiului este în faza studiului de fezabilitate.

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a menționat:

”În cadrul unei întâlniri la Ministerul Dezvoltării cu domnul secretar de stat Claudiu Răcuci, am discutat despre etapele în care se află proiectele ce vor fi derulate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Recent, Primăria Bistrița a depus trei cereri de finanțare la apelul de proiecte pe componenta apă-canal, care a avut ca termen-limită data de 11 mai. Este vorba de:

– Dezvoltarea infrastructurii edilitare de tip apă și apă uzată în zonele urbane funcționale – lot 1, în valoare de 17.628.723,30 lei cu TVA;

– Dezvoltarea infrastructurii edilitare de tip apă și apă uzată în zonele urbane funcționale – lot 2, în valoare de 13.645.828,39 lei cu TVA;

– Extindere rețea publică de apă, apă uzată menajeră în municipiul Bistrița, în valoare de 6.215.207,61 lei cu TVA.

Reamintim că municipalitatea avea deja depuse cereri de finanțare, aflate acum în sesiunea de analiză, pentru alte două proiecte importante vizând infrastructrura de gaz în cartierele aparținătoare:

– Alimentare cu gaze naturale localitatea componentă Sărata, în valoare de 10.999.070,80 lei cu TVA;

– Alimentare cu gaze naturale localitatea componentă Slătinița, în valoare de 6.754.454,28 lei cu TVA.

De asemenea, suntem pe procedură de semnare a contractului pentru finanțarea parțială a continuării lucrărilor de reabilitare a străzii Tărpiului (1.193.170,66 lei cu TVA), iar pasajul auto subteran Gării – Tărpiului se află în etapa de elaborare a studiului de fezabilitate.

Pe de altă parte, la Ministerul Dezvoltării am semnat contractul de finanțare pentru construirea a încă două blocuri sociale în cartierul Viișoara, având o valoare totală de 34.388.727,58 lei cu TVA”.

39 comentarii

 • avem un primar foarte activ, e mereu prezent in miezul problemelor de rezolvat.
  cei din Slatinita si Sarata abia asteapta sa se intample introducerea gazului si la ei.
  speram ca analiza ministerului nu va mai dura mult si se va da drumul santierelor.
  spor la treaba tuturor celor implicati!

  4
  25
  • …tu nu te ai prins cu primaru? Cica Anghel salinii asta e mort de mult si noua nu ne spune… doar ne pacaleste!!! Daca e mort, de unde sa aiba bani? Cica su cei din Beclean asteapta dar primarh le o spus la oameni…de Salinii asta, ca e mort…ai vazut ca aduc flori oamenii la primarie?
   Ai putea si tu sa mergi…joi e audienta de la 10 la 12!!!

   9
   3
 • 🤣 Totuşi după atâția ani guristul incompetent nu a reuşit să răspundă la câteva întrebări vitale despre această noua bazaconie ce se vrea să apare în oraş :
  1. Cum se va putea realiza legătura directă vitală pentru fluidizarea circulației din oraş dintre străzile Arțarilor cu Rodnei şi Gări ?
  2. Cum se va putea ieşi de pe strada Aleea Trandafirilor ?
  3. Cum vor mai putea ieşi din curți cei ce locuiesc pe strada Tărpiului pe porțiunea între străzile Dimitrie Cantemir şi Narcisei ?
  4. Cum se rezolvă problema vizibilități extrem de proaste la ieşirea din acest pasaj fix în sensul giratoriu de la Măgura ?
  Nici pânã acum pe în spațiu online nu a fost postat planul acestui panarame de proiect sau măcar o schiță ceva, este doar un postat textual fuşăreala aia de caiet de sarcini,
  . Oare de ce ?
  Prieteni ştiu de ce !
  Sunt şi alte întrebãri însă acestea sunt cele esențiale . Dacă primarul nu răspunde postând aici la aceste întrebări înseamnă că nu are răspunsuri şi implicit recunoaşte că buba cu acest pasaj este extrem de mare !
  https://www.youtube.com/watch?v=XFsOgZgRh9I

  66
  3
  • Sunt mari arhitecți din marele oraş Dej ce mari aşteptări să ai de la ei că este plin Dejul de pasaje subterane ha, ha de unde vrei să ştie ei cum stă treaba cu un pasaj subteran auto !

   37
  • Tu te crezi gurist competent, te pomenești.
   „se vrea să apare”
   „strada Aleea” (pe când și strada Bulevardul?)
   „problema vizibilități”
   „în spațiu online”
   „Prieteni stiu”
   Vai de capul tău agramat! Dacă și analiza ai făcut-o cu aceleași lacune ca alea din vocabular, ne-am lămurit.

   7
   31
  • @ Zorro
   Stația de astfalt când va fi pusă în funcţiune ? Ups

   25
  • Primarul nu a reușit să răspundă aici la nici una din întrebările despre acest pasaj subteran în cocluzie fraților situația este groasă în ce privește această tâmpenie de pasaj !

   62
 • Daca la rotativa nu iau Ministerul Transporturilor si ramane tot Grindeanu ministru atunci isi pot lua adio de la avizele CFR pentru pasaju subteran. Va fi un alt studiu platit cu bani grei si aruncat la cos. Sa vedem ce vor face. Rabdare si popcorn.

  3
  5
  • Da gicu cel mai potrivit este să se renuțe la prostia asta de pasaj subteran.

   35
   1
 • Păi ăştia nu sunt în stare să facă Aeroport la Bistrița. Aeroport care este vital să scoată oraşul din catastrofa economică în care se află însă vor să facă un pasaj subteran care va bloca circulația în oraş şi mai nasol.

  34
  4
  • ….. plus cel puțin o maşină din cele 22 electrice care să patruleze nonstop pe strada Liviu Rebreanu…….

   14
  • După ce tâmpiții au reușit să falimenteze Centru Vechi acum cu prostia asta de pasaj subteran vor reuși să falimenteze și magazinul Măgura „Winmark” deoarece vor mai dispărea un nou rând mare de parcări iar accesul la magazin va fi și mai dificil ca acum. Lanțurile de hipermarketuri străine să trăiască în rest toate magazinele românești trebuie să moară fiindcă trebuie stârpită concurența incomodă.

   35
 • Parcarea Obligatorie Supraterană Etajată Eminescu când o să o poată construi incapabilii ăştia ?!
  😂🤣😂🤣😂

  43
 • În satul Bistrița sunt 130 de străzi fără asfalt mai bine spus sunt 130 de ulițe însă primăria vrea un pasaj subteran inutil. No comment !

  28
  • Păi mai nasol decât la sat spre exemplu în curând la Prundu Bârgăului nu va mai fi nici-o stradă neasfaltată.

   15
 • Apă-canal și gaze naturale în Sărata sunt extrem de neceare nu ca pasajele din Bistrița pe care le urâște toată lumea.

  22
  1
 • Apa şi gazele sunt necesare restul sunt nişte bazaconi lafel ca ideia idioată cu trolebuzele.

  25
 • Cei din Consiliu Local Bistrița trebuie să răspundă fiindcă aprobă prostiile propuse de primar : pasajele subterane , sania pe șine.

  23
  • Cei din Consiliu Local habar nu au ce se întâmplă în Bistrița, eu nu am văzut pe niciunul să vină la mine în cartier să întrebe ce au nevoi oamenii. Ei doar votează orbește toate bazaconile prezentate de primar și atunci nu trebuie să fim suprinși în ce hal a ajuns Bistrița.

 • Fără străzi asfaltate, apă, canalizare și electricitate sunt departe de un minim de civilizație.

  18
  • De câteva dintre șantiere vom scăpa fix înainte de alegeri deoarece atunci intenționat se taie panglicile de restul nu știu poate nepoții să aibe vreo șansă.

 • Responsabil pentru această bazaconie de pasaj subteran este și ” doctorul ” amicul liberalilor care vrea să pună mâna pe clădirea Autogării și terenurile din jurul ei .

  11
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.