Actualitate

În ce stadiu au ajuns lucrările la pasajul pietonal subteran din Decebal

Continuă lucrările la pasajul pietonal subteran din zona Pieței Decebal, în cadrul proiectului de reconfigurare a axei str. Gării – B-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului, derulat de Primăria Bistrița.

”La pasajul din Decebal se lucrează intens. S-a cofrat, s-a pus armătura, s-a turnat radierul, se lucrează la cofraje pentru turnarea pereților interiori. Urmează lucrări de armare pentru realizarea grinzilor de susținere pentru viitoarele grinzi transversale. Lucrările evoluează, în pofida vremii, muncitorii sunt în șantier de dimineața și până noaptea. Misiunea noastră este să finalizăm aceste lucrări în așa fel încât peste pasaj circulația să poată fi reluată în curând”, spune primarul Ioan Turc într-o filmare de pe șantier.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” se ridică la 70.742.963,79 lei (circa 14,2 milioane euro).

Lucrările prevăzute în proiect: benzi dedicate transportului public, piste pentru bicicliști, reabilitarea trotuarelor, sistem rutier nou la partea carosabilă, pasaj pietonal subteran pe B-dul Decebal în zona pieței, iluminat public cu sistem de telegestiune, modernizarea stațiilor de transport public, sisteme de monitorizare video. Capacități: stații de transport – 10, lungime piste bicicliști – 4.596 m, lungime trotuar – 4.435 m, lungime carosabil reabilitat – 2.347 m. Constructor este M.I.S. Grup.

14 comentarii

 • Deci : Dulevardul decebal va fi circulabil pana la sarbatorile de iarna , asa cum spunea primarul cu cateva saptamani in urma , sau cat de curand pentru ca nu-i acelasi lucru !

  62
  7
 • un lucru e sigur. Nu se poate spune că primarul nu e interesat de tot ce se întâmplă acolo, tot ce mai contează e să fie și Petrică Farcas la fel. Eu una chiar le țin pumnii amânduror, să iasă treaba ca lumea.

  15
  63
 • Un simplu sens girator era problema rezolvata. Oare e singura intersectie din oras de trebuia facuta gaura in pamant? Cata lume va trece prin gaura din pamant cand aproape toata lumea se duce la piata cu masina???? Investitie si timp pierdut degeaba.

  90
  15
  • Stai liniștit prietene, când o să fie parcarea în oraș 5/10 lei ora, nu mai mergi cu mașina la piață!

   23
   37
  • Pentru a atenua lipsa gravă a parcărilor din zona Centrală a Bistriței trebuie urgent construită Parcarea Supraterană Supraetajată Eminescu !

   51
   10
  • 14,2 milioane euro irositi. Milioane de euro in profituri nejustificate si spagi pentru politruci. O lucrare inutilă o carie in mijlocul Bistritei, o infectie, un canal. Rușine!

   70
   5
 • Așa e, trebuia un sens și un semafor cu bumb. Nu înțeleg de ce a ales să cheltuie inutil atâția bani. Cu banii economisiți putea moderniza telescaunul, pârtia de schi sau chiar putea cumpăra sania de vară, obiectiv așteptat de toți copiii!

  12
  61
  • @ares, din nou ai vrut să fi ironic din nou nu ția ieşit 🤣 : telescaun şi sania de vară mult aşteptate de copii 🤣😂🤣😂🤣 pe un deal la Cuca Măcăi la marginea oraşului unde nu pot ajunge copiii 😉. Însă da era suficent un semafor cu buton şi banii să fie folosiți pentru asfatarea străzilor de pământ, şcoli şi spitale în noile cartiere , rețele de apă şi canalizare că suntem ca în Somalia.

   63
   4
  • WOW ” modernizarea telescaunului ” am impresia că nu am citit bine chiar aşa de mult nu am băut aseară ! Instalația de telescaun de pe dezastru de pârtie care produce numai pierderi demult trebuia dezasamblată şi vândută pentru a mai recupera din bani şi să nu mai risipim în continuare alți cu ea, însă funcționarii din primărie incompetenți cum îi cunoaştem cu toții nu se pricep la vânzări aşa că nu fac nimic şi păstrează această gaură în bugetul Bistriței.

   41
   5
  • Turc în campania electorală a avut doar două teme de care a vorbit în continu pârtia cu telescaun dezastruosă şi struții.
   Struți au fost mutați în primele zile însă pârtia şi telescaunul sunt încă în picioare şi produc pagube în continuare. Nu degeaba Turc este cunosut în oraş ca Pinochio.

   26
   3
 • Este vorba de modernizare a axei de transport public Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, care include si pasajul pietonal subteran in zona Pietei Decebal, pe baza unui proiect initiat de vechea administratie PSD Ovidiu Cretu cu fonduri europene pentru exercitiu financiar 2014-2020, cu finalizarea lucrarilor până la 31 decembrie, 2023.
  Cea mai mare complicatie din cadrul proiectului privind reconfigurarea axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureşanu – Năsăudului, este dată de realizarea pasajului subteran pentru pietoni, la intersectia Bul. Decebal cu străzile Ursului si Cuza- Vodă, pentru care a fost nevoie de devierea tuturor retelelor de conducte și cabluri de utilități din subteran, opreatiune anevoioasă si foarte costisitoare. Oricum, in final pasajul nu rezolvă mare lucru privind fluidizarea circulatiei, deoarece Bulevardul Decebal este traversat de mai multe treceri de pietoni care nu au cum să fie desfiintate. In plus, lucrările la pasajul subteran nu pot fi incheiate la 31 decembrie , 2023 si vor trebui continuate cu banii din bugetul local, adică din taxele si impozitele plătite de bistriţeni.
  Primarul Ioan Turc se lăuda că a modificat proiectele mostenite de la vechea administratie, dar nu a avut inspiratia si curajul să renunte la această anomalie costisitoare -pasajul pirtonal din bulevardul Decebal.

  20
  4
 • Pentru lipsa acuta de parcări recomand ,Taxa de 10 euro pe ora în centru și o taxa de înmatriculare egala cu valoarea mașinii, plus cele sub euro 5 sa fie interzise în orașe!!!!

  7
  20
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS