Actualitate

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Din motive de siguranță privind securitatea la incendiu, capela creștin-ortodoxă din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi relocată, urmând a fi construită o bisericuță de incintă pe locația fostului punct Trafo din fața spitalului, care urmează a fi desființat, a menționat managerul SCJU, Gabriel Lazany.

Hramul capelei urmează a fi păstrat, devenind acum “Biserica Sf. Apostol și Evanghelist Luca”.

Pentru construirea bisericii nu vor fi utilizate fonduri publice, ea urmând a fi construită exclusiv din fonduri obținute ca donații și sponsorizări în acest scop, a precizat managerul spitalului.

Investiția se ridică la peste 1 milion de lei, conform documentației aprobate în ultima ședință a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Lăcașul de cult (72,35 mp suprafață construită) va avea circuit închis, urmând să aibă acces numai pacienții și aparținătorii.

Până la finalizarea lucrării, serviciile religioase creștin-ortodoxe vor fi oferite atât în locația veche cât și la patul bolnavului, la solicitarea pacienților sau aparținătorilor, de către pr. Alin Miheștian.

Pacienții din alte confesiuni, la solicitare, pot beneficia de servicii religioase care vor fi oferite la pat.

Etichete

3 comentarii

 • Asta mai lipseste Spitalului Judetean de Urgență Bistrița, în rest are de toate. După cum se stie, în anul 2020, la declansarea pandemiei de coronavirus Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost luat prin surprindere neavând paturi de Anestezie si Terapie Intensivă (ATI) la secția de boli infecțioase. (Vezi: https://timponline.ro/spitalul-de-urgenta-bistrita-nu-are-paturi-de-ati-la-sectia-de-boli-infectioase-unde-vor-fi-trimisi-eventualii-pacienti/.
  In schimb, intre anii 2013-2016 la secția de boli infecțioase a SJU Bistrița situată pe strada Alba Iulia nr. 9, a fost construită o biserică având hramul ”Sf. Nectarie Taumaturgul”, pe peretii căreia a fost zugrăvit între sfinți chipul medicului Mircea Gelu Buta, managerul SJU la acea vreme (vezi: https://www.youtube.com/watch?v=wruGSIz8mOA) .
  De data asta, chiar si în conditiile în care capela de la parterul Spitalul Judetean Bistrița de pe strada urmează a fi desființată nu are nici un rost să fie construită o bisericuță în locul postului trafo având în vedere că spitalul se învecinează gard în gard cu Biserica „Sfântul Dumitru”, care poate prelua serviciile religioase oferite la patul bolnavului. Doar dacă e nevoie de un perete pe care să fie zugrăvit între sfinți chipul actualului manager al SJU.

  16
  8
 • E biserica gard in gard cu biserica
  Faceti o gaura acolo, un tunel ….dau se bat popii?
  Termjna scoala careva si nu are loc?
  La capela este popa?

  7
  5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS