Actualitate

În Munții Călimani, se duce în continuare bătălia alb-verde

Călimanii, cei mai înalți munți vulcanici ai României, sunt spectaculoși în această perioadă în care verdele și albul duc în continuare o luptă la înălțime.

Îi puteți admira cu tot cu frumusețile lor într-o drumeție circuit pe traseul Colibița (D.F. Colbul) – Poiana Prislop – Poiana Dălbidan – Muntele Viișorul – Vf. Struniorul (1963 m) – Șaua Bistricior – Vf. Bistricior (1990 m) – Ref. Salvamont Bistricior – Colibița (D.F. Colbul) track – https://www.strava.com/activities/9225427602, traseu străbătut de Albert Gavrilă.

Despre Munții Călimani se spune că sunt cei mai sălbatici munți ai României, locul fiind un adevărat paradis pentru cei care iubesc muntele. Munții Căliman nu sunt singuri munți vulcanici din România, dar ei sunt cei mai înalți și cei mai extinși munți vulcanici fiind și cei care și-au încetat activitatea eruptivă ultimii. În plus în tot masivul munților Călimani se văd spectaculoase urme ale glaciaţiunii prin căldări glaciare şi creste alpine.

Cel mai înalt vârf al Munților Călimani are 2100 metri, Vârful Pietrosul. În Călimani sunt peste 800 de specii de plante, peste 100 de specii de păsări și o mulțime de viețuitoare vertebrate și nevertebrate.

1 comentariu

  • Multumiri d-lui Albert Gavrila pentru fotografii si d-nei Sabau pentru informatii. Eu as vrea sa stiu daca traseul circuitului propus poate fi strabatut de oameni obisnuiti si (cam) cate ore (zile?) ar fi necesare pentru a fi parcurs.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.